Kas Eesti Telekom ei vasta ootustele??
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas tänane pilt näitab, et ET ei vastanud investorite ootustele (hind langeb) või on see vaikus enne osturallit??
-
Mis ei vastanud ootustele? Q1 tulemused tulid ju juba hulk aega tagasi- vaevalt, et kellelgi nii pikad juhtmed on et nüüd nendele reageerib.
-
millest selline langus siis viimased 2-3 päeva?
-
aktsia on oma tipust tulnud alla paar prossa- sellised liikumised toimuvad ka palju likviidsemates aktsiates lausa päevasiseselt ilma et mingit otsest põhjust peaks olema
-
mul selline kahtlus, et ehk osta soovijad ise veits hirmutavad turgu.
-
102 tundus endale küll selleks korraks õige müügikoht olema
-
Hommikul juhtus selline asi ...
Eesti Telekomi tellimusraamat oli täna börsi avanedes tühi, muidu jäävad pikema kehtivusega orderid üleöö sisse ja ilmuvad hommikul 15 minutit enne turu avamist jälle üles so. siis nn. kauplemiseelne periood, mis on ette nähtud orderite tühistamiseks. Ei mäleta küll täpselt eilset seisu, kuid minu arust kell 14.30 polnud turuosalised küll kõiki ordereid tühistanud ja hiljem neile ligi ei saa - võimalik, et öösel kustusid orderid mingi tehnilise vea tõttu, mingi seos võib olla asjaoluga, et eile oli aktsiaga kauplemine vahepeal seoses aktsionäride üldkoosolekuga peatatud.
Noteeringute puudumisel pani keegi üles müügiorderi 1500 aktsia müügiks 6.40 tasemel - võimalik, et tegu oli näpuveaga, sest eile börsi sulgudes oli ostuäärgi 0.10 EUR kõrgemal (1,56%). Igal juhul rabati see kogus kiirelt ära, aga esimese tehingu hind jäi edaspidiseks ostjatele-müüjatele indikatsiooniks. Ja müüjate närvid ei pidanud vastu, hakati sama taseme lähedale tekkinud ostuääre juures turuhinnaga so. ostuääre tasemelt müüma.
Seega võib põhjus peituda turupsühholoogias ja juhuslikust sündmusest vallandunud reaktsioonis, ehkki kindlalt seda väita ei saa.
Mingeid olulisi uudiseid, mis aktsia hinda mõjutaksid pole laekunud: eilsel aktsionäride koosolekul kinnitati dividend ja selle väljamaksega seotud kuupäevad, mis juhatuse ettepaneku kohaselt olid juba ammu teada - uudiseks võib lugeda otsust lubada Eesti Telekomil teatud osa oma aktsiaid kokku osta, kuid see peaks aktsiahinnale pigem positiivselt mõjuma. -
Palju targad :), prognoosivad Telkomi aktsia kukkumist peale dividendide maksmist? Mis ajaks võiks see tagasi jõuda divid. eelsele tasemele?
-
Loogiline oleks olnud, et Hansa ka kukub peale dividendide maksmist, aga...
Midagi on selles ka head, et Eestis ei saa lühikeseks müüa. Ma oleks juba vaene mees :-) -
Huvitav kas maagiline 100 EEKi jääb suvel kättesaamatuks või tekib investoritel huvi aktsia vastu? Ajalugu on vist korduv, kuid tihti täis ootamatusi ja üllatusi. Niiet elame-näeme!
-
Paistab, et CSF on taas võtnud oma peale ETL aktsiakursi tõstmise.
-
See on midagi uut.
http://www.lattelekom.ee/
... ja siit on asjale erititi huvitav vaade.
http://www.lattelekom.ee/?lang=ee&m=117&s=7777
:) -
viisin siia üle ...
https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=29251 -
Teab keegi, miks hansa pensionifondid ei oma enam telekomi aktsiat?
-
neil on nyyd klementi :-)))
-
No muidugi! Kuidas ma seda kohe ei taibanud ;-)