Börsipäev 23. mai - Probleemid pooljuhtide maal? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. mai - Probleemid pooljuhtide maal?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Eile saime põrke osaliseks. Ühtegi uudist selle taga ei olnud. Turuosalised nägid, et kahe päeva jooksul ei suutnud keegi turgu alla müüa ning see andis piisava põhjuse ostmiseks. Bull mkt.

    Täna hommikul on üks oluline uudis, millele futuurid pole veel siiski reageerinud. Nimelt teatas Intel (INTC) Euroopa ühele suuremale pooljuhtide tootmiseks vajaminevate seadmete tootjale ASML Holdingsile (ASML), et ei kavatse tolle käest osta uut partiid. Nimelt käivad praegused masinad piisavalt hästi ning oodatakse järgmise generatsiooni omasid.

    Mida see minu jaoks näitab?

    Ma kardan, et Inteli uudis võib põhjustada negatiivsust kogu pooljuhtide sektoris, kuna see tähendab, et võib tulla veel sarnaseid uudiseid. Mida teevad siis neid seadmeid tarnivad firmad oma niigi juba pingule venitatud prognoosidega? AMAT, NVLS, KLAC, LRCX on selle listi esirinnas.

    Kiire tehniline kommentaar:

    Nasdaq 100 (QQQ) tegi ilusa ralli, kuid päris trendi peale tagasi enam tõusta ei suutnud. Paljud turuosalised püüavad ilmselt igasugust tugevust täna hommikul lühikeseks müüa, surudes turu allapoole. Päris murelikus peaksid pullid muutuma siis, kui murtakse horitontaalne toetus $27.5 juures.

    Pooljuhid esindatuna Semiconductor HOLDRS-ga (SMH) on trendikanali alumises servas. Pullid peavad jälgima, et sealt välja ei kukutaks.

    Office Depot (ODP) põrkas vastu juba eile näidatud vastupanu. Tahaks näha väikest korrektsiooni ning seejärel edukat katset selle vastupanu murdmisel. Aktsia suutis paaril viimasel päeval konkurendist (SPLS) oluliselt paremini performida, mis on päris hea märk.


    sB

  • Euroopa turud ka peale Iirimaa, põhjuseks USD kursi langus allapoole 1. noteeringut EUR suhtes.
  • kas keegi paneks aktsiatele antavad võimalikud reitingud järjekorda ja tõlgiks ära : buy ja sell on väga arusaadavad mis tähendavad, aga igasugused outperform, mkt perform, equalweight, in-line?
  • Need kes on imestanud Microsofti (MSFT) languse üle viimastel päevadel:

    MSFT suuromanik Steve Ballmer ütles täna, et on tegelenud aktsiate müümisega.


    sB
  • ...ja lisab siis paari nädala pärast et aktsiate lühikeseks müümisega :)
  • Ei Sören, T+3 puhul saab juba järgmise nädala alguses alustada!

    Meenub mulle klassikaline lugu, kui mõned aastat tagasi (ilmselt 97. ja börsi tippajad) oli Hansapanga pressiüritus, kus tippjuhid rääkisid kuidas Hansapanga töötajatele pakutakse optsioone. Väga pop värk.

    Margus Järv siis küsinud: "Kas tegemist on ostu- või müügioptsioonidega?".

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon