Börsipäev 30. mai - Eile tulid müüjad techi - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. mai - Eile tulid müüjad techi

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Eile õhtul kinnitas oma Q2 prognoose Novellus (NVLS), ning see leidis veidi kaja Euroopa pooljuhtide seas kui STM Micro (STM) rääkis analüütikutele, et äri on piisavalt hea, et tõsta investeeringuid seadmetesse. Head tulemused avaldas ka SAN (storage area networks) tegija McData (MCDT), mis saab 60-70% oma käibest EMC (EMC) käest.

    Samas tulid käibehoiatused sellistelt tegijatelt nagu JDEC ning COMS.

    AOL ja MSFT leppisid ära Netscape suhtes $750 mln dollarilise kahjutasu eest.

    Futuurid on 0.5% (Naz, SP) plussis, dollar euro vastu 0.6% tugevam ning kuld protsendi jagu all.

    Nasdaq 100 (QQQ) tegi eile päeva alguses päris tugeva ralli, kuid kohe pärast seda, kui enamusele turuosalistest hakkas tunduma liikumine Teisipäeva kordusena, tulid väidetavalt suured müüjad turule ning viisid hinnad praktiliselt päeva alguse tasemeteni. Kogu see asi toimus päris suure käibe juures ning see lubab oletada, et üks vahetipp on jällegi tehtud.

    Apple (AAPL) on kultusaktsia. Need, kes Apple masinaid kasutavad, ostavad ilmselt ka firma aktsiaid. Mina ei saa kummastki aru. Viimase tõusu mootoriks olid:
    1. Madal valuatsioon..nimelt kaupleb aktsia suhteliselt madala P/B suhtarvu juures, kuna firma pangaarvetel seisab päris suurtes kogustes raha. Probleem vaid selles, et selle raha peal teenitav intress moodustabki enamuse firma "kasumist". 2. iTunes - võimalus Apple kasutajatel 99 sendi eest endale internetist muusikapalasid tõmmata. Tõeliselt hea äriidee, kuid nagu juba eile õhtul välja tulnud uudis AOL-i ja Microsofti liidust näitab ei ole Apple seal turul üksi enam eriti kaua. Lisaks sellele teatas veidi aja eest sama ära käivitamisest RNWK. Varsti müüvad kõik muusikat üle neti ja märksa odavamalt.

    Tehnilise poole peale näeb aktsia hetkel veel tegelikult väga tugev välja. Siiski, kui murtakse alumine trendijoon, siis ei pruugi suurem langus enam kaugel olla. Aktsia on siiski ju 40-50% tõusnud..mille peale? muusika tõmbamine üle neti?


    Skyworks (SWKS) ei olnud eriti tugev eile. Seda samal ajal kui ülejäänud pooljuhid olid suhteliselt tugevad. Siiski aktsia põrkas juba eile märgitud horisontaalselt toetuselt, jättes mind äraootavale seisukohale. SWKS on mõnes mõttes saamas Nokia (NOK) CDMA suunalise liikumise mänguks, kuna firma toodab nende telefonide sisu. Mäletavasti teatasid mõne nädala eest NOK, TXN ning STM, et hakkavad aktiivselt koostööd tegema CDMA telefonide ning seadmete turul (Hakates vastu Qualcommile (QCOM), kes on siin suurim tegija).

    SARS kummitab Aasias seda sektorit ja Qualcomm oma CDMA pakkumistega ongi ilmselt SARSi kõige paremaks indikaatoriks praegu. Viimase paari päeva jooksul on QCOM tugevust näidanud (pärast 20% kukkumist pärast SARSi algust), mis võib rääkida sellest, et turuosalised hakkavad juba maha rahunema. Ja see peaks hästi mõjuma kogu mobiilisektorile (ka. SWKS, kellel on samuti suured kliendid Hiinamaal).

    Lisaks sellele kommenteerivad täna analüütikud, et näiteks Texas Instrumentsi (TXN) tellimused, mis enne olid SARSi poolt pärsitud, hakkavad jälle stabiliseerumise märke näitama.

     

  • Täna on kuu viimane kauplemispäev ja see peaks tooma kõrgendatud volatiilsuse. Kuna mitmed turuosalised tahavad ilmselt teha lühema börsipäeva (suve algust nautida), siis peaks liikumised eriti päeva alguses olema tugevad.

    Vaadake mis teevad pooljuhid (SMH) eesotsas Inteliga (INTC) ja ka biotehnoloogia (BBH), nemad ka kindlasti turgu veavad.
  • Schering-Plough (SGP)-l, millest rääkisin juba eile (ning millest LHV Pro kliendid on juba varem lugenud) on uued probleemid:

    Link pressiteatele täna hommikul.

    Mida peab mõistma siinkohal on see, et need võimalikud probleemid tekkisid eelmise juhi ajal ning firma vastne juht Fred Hassan pole selle asjaga seotud. Küll aga ilmselt võimeline neid lahendama. SGP aktsia on eelturul 4-5% all. Ostuvõimaluseks seda veel siiski ei nimeta. Vajab lähemat uurimist


    sB

  • Tegelikult suurenenud käibe ning eriti tehingute arvu taga hoopis see, et LHV kliendid üritavad järgmist tehingupunktide taset täis saada
    :P
  • 14:33 ET National terror threat level lowered to Yellow - Fox News

    Turg suutis selle peale isegi väikese käibe taha koguda, kuid nyyd seda uudist juba myyakse.


    sB

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon