Börsipäev 2. juuni - Hansapank 290 krooni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. juuni - Hansapank 290 krooni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hansapank jätkab vastu ootusi uute kõrguste vallutamist, hetkel kaubeldakse juba 290 kroonist kõrgemal. Jällegi on ostupoolel välisraha.

    Hansapanga ralli najal on ka Eesti Telekomi aktsia pärast viimaste päevade paigalseisu üles liikumas ja investorite lootused hinna jõudmisest taas kord 100 krooni tasemele enne viimast dividendiõiguslikke aktsiatega kauplemispäeva kolmapäeval 4. juunil säilivad.
  • Tere hommikut,

    Futuurid on plussis vastalt Naz +0.70% ja SP +0.5%. Kuld on protsendi jagu all ning dollar euro vastu tugevam.

    Suurtest uudisest on tänasel hommikul pakkuda:

    Peoplesoft (PSFT) ostab ära väiksema ERP mängu JD Edwardsi (JDEC), millest kirjutasin ka eelmise nädala turuülevaadetes (tegemist oli teistest sarnastest firmadest märksa mdalama valuatsiooniga firmaga)

    Biotehnoloogia investorite kirgi kütab sellel nädalavahetusel toimunud ASCO meeting. Arvatakse, et see sektor on kasvufaasi alguses, kuna USA ravimiamet on muutumas müügilubade osas märksa leebemaks. Ajalooliselt on biotechid siiski pärast ASCOt paaril päeval kukkunud. www.asco.org

    Vaadates analüütikute poolt üllitatud nupukesi, siis torkavad silma eelkõige daungreidid. Tehnoloogiafirmadele peamiselt.  BRCM, KOSP, UTSI.

    Lisaks sellele kirjutab Barrons täna hommikul negatiivse maiguga loo Intelist (INTC). Nimelt pidi firma valuatsioon olema liiga kõrge. Neljapäeval avaldab firma oma kvartali vahearuande.


    Nasdaq 100 (QQQ) vaadatuna nädalase intervalliga alates eelmise aasta viimsest poolest. Viimane nädal kujutab sellel graafikul väga kena breakouti ning isegi kui sellele järgneb nüüd väike kukkumine, siis peaks toetus asuma juba $29 juures. Just nagu juhtus eelmisel korral -hind murdis välja, tõusis veidi, kukkus toetusele ning seejärel murdis uuesti kõrgemale. Puht-tehnilisest perspektiivist väga ilus.

    Office Depot (ODP) pole viimased kolm päeva eriti midagi teinud. Ja seda üpris kõrge käibe juures. Viimati nägime 8 mln aktsia suurust päevakäivet aasta alguses. $13.55 on ilmselt tase, mille murdumist paljud jälgivad tugevuse märke oodates. Hind on sealt mitmel korral alla tulnud.

    Skyworks (SWKS) pole viimastel päevadel samuti midagi teinud, saagides keskmise käibe juures toetuse peal. Täna hommikul räägivad uudisteagentuurid, et SARS hakkab Hiinas taganema..esimene ohvriteta päev olevat olnud. See on hea mobiilitootjatele ning kaasa liiguvad ilmselt ka muud mängud.

    Kuidas oli märgata SARSi langust juba eemisel nädalal? Vaadates, kuidas Qualcomm (QCOM) käitub. Aktsia viimase nädala jooksul väga tugev olnud. Isegi siis, kui ülejäänud turg on nõrkust näidanud.


    sB

  • E*trade (ET) jõudnud $8 peale. Sellega sulgen täna antud positsiooni sB portfellis. Olenevalt kus aktsia sulgub, siis tootlus positsiooni pealt 85-90%

    sB
  • ISM indeks tuli oodatust parem - 49.4 (oodati 48.5), kuid siiski alla 50-ne, kasvu veel pole. Siiski selgelt positiivne uudis.

    Väga hoolega tasub jälgida turu käitumist täna, kui selle hea uudise peale turg ära vajuks, oleks see kindlasti negatiivne.

    Täna on pooljuhid ja biotehnoloogia võimsalt turgu vedanud.
  • Turg on väga järsult ära kukkunud, langust juhib tehnoloogiasektor eesotsas pooljuhtidega.

    Tegemist on lihtsalt kasumivõtuga viimasel ajal palju tõusnud sektoris, kuid selle ulatust on raske määrata - võib kesta palju pikemalt kui vaid tänane õhtupoolik.
  • MIS JUHTUS, et Nastaq nii jarsult kukkus! No jaa ma ju ostsin pikka positsiooni,... ega ometi selle parast kukkunud ...loogika siin ju on, sest kui luhikeseks lahen siis tavaliselt touseb see aktsia...voi turg tervikuna krt.
  • 15:12 ET Market Action
    Rumor circulating trading floors of a case of SARS in the White House. Hearing this contributed to intraday downturn (Dow lost 80 pts in 20 min) in the market. Is it true, don't know, but probably not. Just letting you know what's going around the market.
  • Kaks kuulujuttu on languse põhjustest minuni jõudnud:

    a) Valges Majas on SARSi juhtum;

    b) SECi juht Donaldson olla öelnud, et aktsiad on ülehinnatud.

    Mõlemad vaid väga ebatäpse kuuljutu tasemel uudised, minu arvates on lihtsalt kasumivõtuga tegu ja selleks ei pea uudiseid olemagi.
  • Nafta hind tõusis üle 30USD barrel, kardetakse OPEC-i tootmispiirangut 11.juunil.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon