Börsipäev 4. juuni - Palm + Hand - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. juuni - Palm + Hand

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Täna hommikul on futuurid: Naz +0.25% Sp +0.20%, dollar euro vastu 0.25% tugevam ning nafta pool protsenti all.

    DaimlerChrysler (DCX) ütles eilsel järelturul, et 2003. aasta prognoosid on "raskesti saavutatavad". Analüütikud võtavad seda kui eelmängu Fordi (F) ning General Motorsi (GM) süvenevatele probleemidele. Reitingualandused jätkuvad.

    Täna hommikul teatas ka Palm Inc (PALM), et ostab ära Handspringi (HAND)


    Nasdaq 100 (QQQ) näitas jällegi üles jõudu, tõustes tagasi avanemise pisikesest miinusest. Siiski usun ma väikesesse korrektsiooni. Täpselt ei ole seda võimalik ajastada aga tõenäoliselt saab see olema seotud Inteli (INTC) Neljapäeval toimuva kvartali vahearuandega. Olen viimasel ajal vaadanud, mida analüütikud sellest üritusest loodavad ning pean nentima, et paljud on negatiivsed. Sõnumid Taivani emaplaaditootjatelt (millest kirjutas Barrons juba nädala alguses) ei luba ennustada erilist kasvu. Ühesõnaga on kaks võimalust: 1. Intel jääb turu ootustele veidi alla ning toimub korrektsioon 2. Intel tuleb kooskõlas/parem turu ootustest, ostjad trügivad ummisjalu ostma..ning tuleb korrektsioon. $29 QQQ-s on tase, mida jälgin ostuvõimalusena.

    Office Depot (ODP) on ikka veel paigal. Ja seda suure käibe juures. Eile liikus lindilt läbi üks üle 2 mln aktsia blokk, mis on viimase aja suuremaid. Konkurent Staples (SPLS) on viimasel ajal olnud märksa tugevam.

    Apple (AAPL) kukkus eile korraks veel $17 juurde ning seejärel juba põrkas. Tõenäoliselt tuleks täna katta, kui seda $17 juures teha ei jõudnud (väga kiire liikumine oli).

    Skyworks (SWKS) avanes eile allpool toetusi ning on suletud.

     

     

  • Olen siin mõnda aega juba rääkinud, et vaadake kuidas käituvad pooljuhid (SMH) ja biotehnoloogia (BBH) ja nende järgi läheb ilmselt kogu turg.

    Lähipäevadel zoomime omakorda pooljuhtide sisse - turg liigub ilmselt üsna Inteli (INTC) järgi. Ettevõtte kvartalikeskne kokkuvõte avaldatakse homme pärast sulgemist ja seni tasub Inteli käitumist teraselt jälgida.
  • Pullide osakaal tuli 56.5% ja karude osakaal 20.7% (see on reedese seisuga). Pulle rekordiselt palju ja karusid rekordiliselt vähe - halb märk turule edasiseks.

    Siin on kirjutatud pikemalt selle osakaalu jagunemisest.
  • ISM teenuste indeks tuli 54.5 (oodati 52.0) turg rallib hetkel selle peale, üsna korralik number (kuigi üleeilne ISM indeksi hea tase lubas ootuste ületamist).

    Kuid ralli pole siiski väga tugev, vaatan praegu ostuhuvi tähelepanelikult, kui see ära hakkab kaduma, siis on see kesine märk - nõrkus heade uudiste peale pole kunagi hea.
  • Kes muub ODP-d?
    Samal ajal kui Dow on umbes 400-500 punkti ules lainud, seisab ODP kangekaelselt 13,5 peal, kusjuures vastupanust on ka korgemal kaidud, kuid jalle tagasi tuldud:(


    Spunk,
    pikk ODP-s
  • ODP on olnud paigal pärast jooksva kv. tulemuste kommentaari (ehk natuke alla ootuste). Kuid endiselt on aktsia hea ost, kui alla 13 USD sulguks, siis oleksin ehk teist meelt. Praegu veel pilt ilus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon