Börsipäev 9. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Täna on toimumas huvitavad sündmused Eesti turul: raha on voolamas selgelt välja Hansapanga aktsiast ning sisenemas Eesti Telekomi ja Norma aktsiasse.

    Eriti ilmekalt näeb seda ühe olulise turujõuga maakleri puhul, kes on Eesti Telekomis ja Normas enamuse ajast parima hinnaga ostja ja Hansas parima hinnaga müüja.

    Olukord siiamaani:

    Hansapank -1,65%
    Eesti Telekom +0,97%
    Norma +0,85%
  • Kuidas siis ikkagi teada saada kes on parajasti ostmas või müümas?

    LHV klientidel on seda võimalus reaalajas jälgida Powertrader`i vahendusel. Seal kuvatavas tellimusraamatus on lisaks ostu- ja müügitellimuste soovitavale hinnale ja kogusele ka lühenditega tähistatud milline börsi liige on ostu või müügitellimuse börsile edastanud.

    Alljärgnevalt pilt Norma aktsia tellimusraamatust

    Börsi kauplemissüsteemis kasutatavad lühendid: HSA - Hansapank; SUP - Suprema Securities; YHI - Eesti Ühispank; TRI - Trigon Securities; SAP - Sampo Pank; CSF -Credit Suisse First Boston; LHV - Lõhmus, Haavel & Viisemann; EKR - Eesti Krediidipank; CRE - Cresco Väärtpaberid; PRE - Preatoni Pank.

     

  • Tere hommikut,

    Tundub, et nüüd saame näha vähemalt lühiajalist tippu. Suured käibed ning liikumised Reedel toetavad seda teesi.

    Täna hommikul tuli välja Motorola (MOT) ning ütles,et teise kvartali kasum ning käive tuleb oodatust väiksem. Põhjuseks nõrkus Aasias (loe SARS). Kõik muud regioonid pidid olema OK. Eelturul on MOT paar protsenti miinuses.

    Nasdaq 100 (QQQ) avanes Reedel pärast Inteli positiivseid kommentaare kõrgelt, kuid siis hakkas kohe ka kukkuma. Ja seda kõike suure käibe juures. Pakun, et toetus leitakse $29 juurest. See tähendaks 4-5% kukkumist. Karusemad turuosalised räägivad ka 10% suuruestest tagastõmbumisest.

    Office Depot (ODP) põrkas vastu trendikanali ülemist serva ning tuli sealt päeva lõpuks alla. Paremal juhul näeme külgsuunalist liikumist. Halvemal tuleb hind tagasi $14 kanti.

    Applied Materials (AMAT) toodab seadmeid, millega näiteks Inteli (INTC) saab oma pooljuhte toota. Kristjan soovitas seda aktsiat lühikeseks müüa juba veidi varem, kuid turg oli teist meelt. Nüüdseks on jõudnud aktsia trendikanali ülemisse serva ning peaks sealt ka alla tulema.

    Farmaatsiasektor oli Reedel üks väheseid tugevaid. On päris võimalik, et spekulatiivne raha, mis tehnoloogiast välja voolab, leiab kodu just siin.  Schering-Plough (SGP) murdis külgsuunas liikumisest välja. Ilmselt usub ka turg, et firma uus juht suudab firma ümber pöörata. (täpsemalt saab firmast lugeda LHV Pro all).




    sB

  • Huvitav nimi Eesti Telefonile.

    Lisaks ELION-ile on,advokaadiburoo TARK & KO poolt sisse antud samal ajal ja samades klassides ka taotlus sellisele nimele nagu ESPIRA.

    Huvitav, mis asi ESPIRAKS umber nimetatakse!
  • Kui reedel alustas allapoole liikumist biotehnoloogia (BBH), siis täna tirib turgu alla pooljuhtide sektor (SMH). Jälgige neid kahte hoolega, sealt tuleb edasine suund.
  • rahvasuu on juba hakanud jahvatama:

    elion, eli jääb, eli olema peab
    elion, aga pilti pole
  • Hmm, kas nüüd on siis tõesti tõusuperiood läbi ning algab vaikselt suvine mõõn. Tänaseid hindasid vaadates on hea meel igatahes, et ODP @ 15.22 ära müüsin.
  • hmm, pisut kummaline siiski, et see Elion on firmanimeks valitud, sellenimelisi firmasid võib maailmast mujaltki leida: näiteks kinnisvaraagentuur Rumeenias ja automaatikaseadmete tootja Hispaanias nagu kiire otsing Internetis näitab

  • ÄP-s oli veel nimetatud Venemaa masinafirma (elion.ru) ning kõige parem oli muidugi Sindi videolaenutaja OÜ Elion. ET võiks brändimuutmise kogukulu ka avalikustada, saaks vast jälle tublisti naerda...
  • Palju õnne Intelale:

    SANTA CLARA, Calif.-- June 9, 2003--In 1978, a
    "hand-held" was a transistor radio, computers were gigantic mainframe, immobile machines, and the Internet was a project by a handful of research scientists. Twenty-five years later, Intel Corporation is marking its 25th year of delivering silicon products based on Intel architecture, and data from industry analyst firm Mercury Research(1) indicates that the company has now shipped more than 1 billion x86 CPUs since that time, sparking a new era of computing and
    communication solutions.

    http://biz.yahoo.com/bw/030609/95512_1.html
  • See on küll suures osas risustava väärtusega kommentaar, aga pakun, et ESPIRA nime alla koondatakse toru.hot.ee, et oleks kaunim konkureerida ftp.datanet.ee ja pump.starman.ee nimeliste lahendustega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon