Börsipäev 10. juuni - Nokia vahearuanne - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuni - Nokia vahearuanne

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tänase börsipäeva oluliseimaks sündmuseks on Nokia II kvartali vahearuanne.

    Käesoleval aastal on Nokia aruanded 2 korral võimaldanud investoritel lühiajaliste liikumiste tulemusena Helsingi börsil head tootlust saavutada, seepärast tasub aktsia liikumist ka täna teraselt silmas pidada.

    11. märtsil avaldas Nokia I kvartali vahearuande: esmase reaktsioonina liikus aktsia alla ja tegi päeva põhja 10.55 EUR juures, siis järgnes tõus ja sulgumine 11.54 EUR tasemel.

    17. aprillil avaldas Nokia I kvartali aruande ja aktsia reageeris sarnaselt eelkirjeldatule: algul langus kuni päeva põhjani 13.36 EUR ja siis sulgumine 14.76 EUR tasemel.

    Mõlemal korral seega päevasisene liikumine ca 10% ringis ja lisaks pandi alus paari järgneva päeva tõusule, mis veelgi kasumit lisas.

  • Nokia kindlasti oluline välisbörside jaoks,

    kuid minu meelest täna üsna oluline päev kodumaise Hansapanga edasise liikumise suhtes.
  • 45 minuti pärast Nokia 2Q ylevaade, Hex systeemi ilmub Nokia börsiteade (www.hex.fi).

    Eriline r6hk sarsi kommentaaridel ja dollaril.
    Nokia EPS ennustus on 0,13-0,16€, analyytikute ootused ca 0,14€, selle yletamine selgelt positiivne. Käive peaks kasvama 3%.
    Turud on positiivselt meelestatud Nokia suhtes, kui eile Motorola langes tublisti, siis Nokia jäi NYSEl 1% plussi.
  • Hansapanga aktsia liigub täna tõepoolest olulise vastupanutaseme juures, selle murdmisele järgnev langus võib endast kujutada eelnenud tõusu peegelpilti. Samas kui antud tasemelt õnnestub põrgata, siis hakkab kujunema kahtlaselt "pead ja õlgu" meenutav muster, mis samuti lähitulevikuks midagi head ei ennusta.

    Mitmed märgid tänasest kauplemispäevast annavad alust arvata, et tase võib murduda ilma põrketa:  tõusu taga olnud välismaakler on müümas seekord ja üks olulisi turuosalisi on oma müügiorderi hinda 2 korda alandanud.

  • Nii, kell 12 kaupleb Nokia 15.30-15.32 EUR tasemel

    Ja siin see tuleb:  Nokia II kvartali vahearuanne inglise keeles ja soome keeles.

     

  • Nokester esmapilgul ei tundugi nii paha.

    sB
  • Nokia ootab:
    EPS 0,13-0,16€
    käive kasv peaks olema varem ennustatud 4-12% alumisse äärde v6i natuke allapoole.
    networksi müük kahaneb 0-5% (selgelt oodatust parem)
  • Nokia usub, et turuosa suudetakse kasvatada teises kvartalis.

    aktsia võtnud suuna yles
  • äripäev kirjutab hoopis et nokia prognoos 0,12-0,15
    ja analüütikud 0,15
    ja aktsia langeb
    :)
  • Networksi heade s6numite peale rallis Ericson.

    Minu kommentaar oli umbes noolega näidatud kohas

    Nokia liikumine:


  • kell 15:00 konverentskõne, sealt võib saada lisainfot
    homme räägitakse teise poolaasta strategiast
  • I kauplemistunni peale vahearuande avaldamist lõpetab Nokia aktsia praktiliselt samal tasemel kus enne uudiseidki.

    Järgmiseks oluliseks punktiks aktsia jaoks täna on lisaks kell 15 algavale pressikonverentsile ka USA turu avanemine kell 16.30 - tihti on sealsed investorid tulemusi Euroopa turgudest erinevalt tõlgendanud.
  • Tere hommikut,

    Futuurid on täna hommikul 0.3% plussis, olles hakanud toibuma mõne tunni eest. Tundub, et tuleb põrkepäev.


    sB
  • Futuurid on ikka veel 0.20-0.30% plussis. Nokia (NOK) indikatsioonid USAs näitavad pisikest kukkumist avanemisel. Banc of America langetas AMAT, KLAC, NVLS, LRCX reitinguid Neutrali peale varasema Buy juurest. Tulevik hakkab sektori jaoks vaikselt tumenema.

    Nasdaq 100 (QQQ) püüdis eile päeva alguses veidi põrgata, kuid müüjad olid varsti jaol ning lõpetati 1.5% miinusega. Täna tõenäoliselt põrkame veidi. Sirge joonena me $29 toetuseni ei jõua. Ikka veel on ennast lühikeseks müünud turuosalisi, kes püüavad languste pealt katta ning ka neid, kes olid lihtsalt varem rongist maha jäänud. See tekitabki ostusurvet ning põrkeid. Pluss veel uudised näiteks Nokialt, mis ütleb, et kõik ei olegi NII halvasti, kui investorid arvasid.

    Samal ajal kui ülejäänud turg pingsalt edasi-tagasi viskleb, jookseb osa rahast "vaiksematesse" sektoritesse nagu farmaatsia. Schering-Plough (SGP) püsis eile jällegi päris hästi. Next leg up coming soon. <

    Apple (AAPL) on aktsia, milles ma ei taha praegu (veel) lühike olla. Kukkumine näib ülepingutatud ning tekitatud peamiselt lühikeste positsioonide poolt. Tõenäoliselt saame varsti näha tugevamat liikumist hoopis üles. Mis sellest, et firma ei suuda oma PC ärist midagi teenida.

    sB

     

  • Ei pea suurt kukkumist lähikuudel tõenäoliseks. Viimasel ajal on siin foorumites peetud tõenäoliseks kuni 10%-list langust. Ise olen alates jaanuarist portfelli järk-järgult suurendanud. Kuigi ajastus oli täiesti mööda (S&P 500 oli 900-910 kandis, kui ostmist alustasin), olen tänaseks väikeses plussis (2-3%). Seejuures on muidugi just nõrgenev dollar suure osa kasumist ära söönud. Mul on portfellis TOT, RD, PG, JNJ, BA, LLY. Plaanin juurde osta eelkõige ravimifirmasid (PFE, AZN, GSK, MRK), kui need 5% allapoole tuleksid ja tehnoloogiat (IBM 70-75, CSCO alla 12-13, INTC 15-16, AMD 6-6.30). Tunnistan oma peamiseks veaks viimasel ajal seda, et tehnoloogias ei osanud õigeaegselt positsiooni võtta. Kõige lähemal mõistlikele hinnatasemetele on pigem MSFT, mis on EUR-ides arvestatuna vist viimaste aastate madalaimal tasemel (või vähemalt sellele väga lähedal). Soovitan igal juhul 3-5 a perspektiivis tänaseid aktsiaturu (ja dollari) nõrkushetki ära kasutada ja osta globaalselt edukaid USA firmasid. Minu arvates turg alahindab täna seda mõju, mida dollari langus nende firmade majandustulemustele lähima 12 kuu jooksul omab. MCD ja KO on erandid, mida ma ei soovitaks. Tegemist on ameerikaliku eluviisi ekspordiga, millel lisandväärtusega erilist pistimist ei ole.
    Dollari lühikese positsiooni sulgesin 1,08 juures (oli vist aprillis). Omal ajal, kui oktoobris 2000 selle positsiooni endale tekitasin (0,85-0,95, keskm 0,88), siis peeti mind idioodiks. Kas oli see õnn või mis? Nüüd pean kõige tõenäolisemaks dollari stabiliseerumist euro suhtes. Tundub päris õige tase olevat. Kõige müstilisem on samas see, et kui 2,5 aastat tagasi oli dollari kurss 35% kõrgem, siis valdav osa analüütikutest (maailmas) soovitas seda veelgi osta, nüüd soovitatakse müüa ja mainitakse kurssi 1,35. Vaat sellest ei saa ma aru. Osta kallilt ja müü odavalt... see mulle ei sobi.

  • US: nõus selles osas, et turul suuri kukkumisi ei tule, pigem tõuseme.
    miks MCD suhtes nii negatiivselt meelestatud? minu arvates on aktsia just hea ost. hiljuti tuli välja uudis, et uus salat rokib täiega, samuti plaanitakse laiendada salativalikut ja hakatakse myyma puuvilju ehk minnakse kiirelt yle tervisetoitudele.
    firma on lubanud mitte laieneda enam kvantitatiivselt vaid kvalitatiivselt.
    alahinnata ei tohi MCD marketing powerit ja kas teatsite, et Ronald McDonald, MCD maskott on USAs enimteatud ikoon Santa Clausi järel.
    MCD bilansis on kinnisvara hinnatud 4Mrd $ peale, Merrill Lynch arvutas selle hiljuti hetkehindadesse ja sai tulemuseks $12Mrd.
    samuti plaanitakse myya kontrollpakid "partner brandides" nagu näiteks Boston Market Chiken, Chipotle burritos ja Pret a Manger sandwitches ~1Mrd$ eest.

    :)
  • Kell kolm alanud konverentskõnel ütles Nokia CFO Olli-Pekka Kallasvuo:
    - et telefonide keskmine hind langeb teisel kvartalil võrreldes esimese kvartaliga (oodati samaksjäämist).
    - et Nokia võidab turuosa CDMA telefonide turul juba nüüd, mil turul on vähe mudeleid ja tootmist pole veel korralikult käima saadud (peamine CDMA turu vallutamine peaks hakkama teisel poolaastal).
    - et teistel tootjatel on Hiinas laoseis keskmisest kõrgem, kuid Nokial normaalne (esimese kvartali aruandes öeldi sama).
  • Wells Fargo alandas Ericssoni ja Nokia reitingud "hoia" pealt "müü" peale.
  • Küsiks targemate nägemust NOK liikumise kohta lähitulevikus. Kas on mõtet üritada tänase reaktsiooni ja võimaliku järgneva taastumise peale mängida?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon