Börsipäev 11. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Hansapanga aktsia hind on peale eilset paigalseisu endiselt olulise vastupanutaseme 17.70 EUR ligidal. Täna on päeva alguses toimunud väike põrge üles, kuid tõusu toetavaid ostjaid ei näi esialgu palju olevat ja aktsia tehniline pilt ei ennusta endiselt midagi head.

    Eesti Telekomi aktsiat on taas kokku ostmas välismaakler CSFB, mille tõttu aktsia hind on juba kauplemispäeva alguses 1,42% tõusnud ja jälle 100 krooni piiri ületanud. Lühemaajalises perspektiivis võib olla tegu hea müügikohaga ja parima hinna leidmiseks tasub välismaakleri askeldusi hoolega silmas pidada.

    Nokia aktsia hind jäi eilse II kvartali vahearuande avaldamise järel väheliikuvaks. Täna hommikul räägiti Nokia II poolaasta strateegiast, muuhulgas mainiti järgmist:

    Nokia ennustab mobiilituru kasvu aastal 2003 aastal 10% ja mobiilikasutajate arvu jõudmist 2005 aasta lõpuks 1,6 miljardini (varasem prognoos 1,5 miljardit)

    Juunis tullakse välja WCDMA telefoniga ja mainitud telefonide osas loodetakse saavutada 35% turuosa, N-Gage tuleb oktoobris.

    Merrill Lynch muutis Nokia aktsiale antud soovitust: "osta" asemel "hoia"

    Aktsia hind on endiselt väheliikuv, eilse Helsingi sulgemishinnaga võrreldes 1% plussis, kuid praktiliselt võrdne hilisema sulgumishinnaga USA turul.

  • Tere,

    Futuurid püsisid enamuse päevast plussis, kuid on alles nüüd veidi ära vajunud: Naz -0.50%, SP +0.05%. See on üpris huvitav, kuna pärast Texas Instrumentsi (TXN) hoiatust oleksid pidanud numbrid olema hoopis punasemad.

    Meie aktiivne mobiilisektori jälgija Rene Ilves tuli välja sellise teooriaga: Nokia (NOK) ostis SARS-i kartuses kokku suures koguses komponente (Nokia on TXNi suurim klient) ning nüüd kui SARS on "ära vajunud" on neil laos neid piisavalt, et mitte juurde tellida. TXN kinnitas mitmeid kordi oma Q2 tulemusi, lootuses, et Nokia jätkab komponentide otsmist samas mahus. Kuni siis.

    Täna hommikul tuli kasumihoiatus Cymer Inc-lt (CYMI). Tegemist on semi eq. tootjaga (Euroopa ASML on suurim klient).

    Merrill Lynch alandab pooljuhtide sektori "In-Line" peale varasema "Attractive" pealt.

    Nasdaq 100 (QQQ) päevase intervalliga graafik ei räägi meile täna suurt midagi. Põrgati suhteliselt madala käibega, eriti kaugele ei jõutud.

     Päevasisene graafik (25 päeva, 30 min intervall) räägib veidi rohkemat. Toetus päris selgelt näha ning selle murdumisel ootab ees kukkumine, mis võib meid viia isegi allapoole esialgset $29 taset.

    Schering-Plough (SGP) liikus eile jällegi vaikselt ülespoole. Uudised ei ole, lihtsalt rotatsioon. Positiivne.

    Microsoft (MSFT) on viimasel ajal huvitav olnud. Nimelt pole aktsia üldise trendiga kaasa liikunud. Kas Ballmeri müügil on nii suur mõju? Igal juhul tundub, et eile tõmmati jalad alt ära päris mitmel lühikest positsiooni omaval turuosalisel. Aktsia oli juba trendi murdmas, kuid..äkki tulid ostjad. Eelmine kord kui sama asi juhtus, hüppas aktsia päris kiiresti ka edasi.


    sB

  • to Bettie:

    Kui qqq 25päeva/30 min graafikul pikendada vastupanu joont vasakule, kas siis mitte ei ole moodustumas pea ja õlad muster? ...või see ainult näib mulle nii?
  • Nagin unes,et Nasdaq kukub jarsult ule 4%. Ei tea kas tana...kuupaeva ei olnud. Uldiselt naen harva und ja kui naen siis nii ka laheb....
  • Leptriin:

    Eks ma sellele vihjasin jah.

    sB
  • Nägin ise ka unes, et SP500 oli 950 punkti, mida see täpselt tähendama peaks ei oska küll õelda, ilmselt vist langust lähiajal.
  • Dell Computeri (DELL) CEO kinnitab 2003. aasra prognoose, kuid ütleb, et mingit pick-upi IT-kulutuste poole pealt näha ei ole.

    sB

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon