Börsipäev 12. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tänase päeva huvipakkuvamaiks momendiks Eesti turul on Hansapanga aktsia käitumine. Tehnilise analüüsi põhjal võiks lähitulevikuks ennustada langust ja ka analüütikute arvates on aktsia hetkel ülehinnatud, aastalõpu hinnasihiks pakutakse 265 EEK (16.95 EUR) - loe Trigoni analüüsi siin. Samas võib kõik need ennustused uppi lüüa juba mõnda aega Eesti turul jõuliselt aktsiahindu kergitanud välisinvestorite raha sissevool.

    Hansapank

    Hansapanga aktsia liikumine on moodustamas "pea ja õlad" nime all tuntud mustrit. Kaelajoon paikneb 17.65 EUR juures ja täna enne turu avanemist on õlad praktiliselt samal joonel: 18.14 EUR ja 18.15 EUR. Nimetatud mustri puhul võivad õlgade kõrgused ka mõnevõrra erineda ja näiteks tänane mõõdukas hinnatõus pilti ei muuda. Kuna aktsia on viimasel ajal tõusnud väga kiiresti, siis paiknevad kõik pikemaajalised trendijooned allpool 17 EUR taset ja ca 1 kuu trendijoon on püsimiseks üsna järsk.

    Turg kohe avanemas - jälgige mängu!

  • Tundub, et pärast lühikest mõttepausi on HP taas ettevaatlikult ülespoole rühkimas.
  • Jah, välisinvestoritel ei paista raha lõpevat ja korrakse ollakse end sisse ostmas 3 liideraktsiasse, :)

    Hansapangas on esialgu olukord veel suht rahulik, eilselt tasemelt pole suurt edasi saadud, aga Telekom ründab käesoleva (ja ühtlasi viimase 3 aasta) kõrgeimat taset.
  • Täna on Soomes selline huvitav päev, kus makstud saavad kõik maksud ja raha hakatakse endale teenima.
    Maksumaksjate Keskliidu andmetel on maksuaste sellel aastal 44,9% SKTst (riigimaksud, vallamaksud, kohustuslikud sotsiaalmaksud ja kirikumaks), eelmine aasta oli maksukoorem 45,6% ja 1981.a. oli see 38,9%.
  • Eestis paistab palgatöötaja jaoks see number sama olema: 1:1,34*0,74= ca 56% kätte tulumaksuvaba miinimumi arvestamata
  • Panin LHV Pro alla viimase nägemuse ODP suhtes, endiselt arvan, et ODP omanikud võiksid seda edasi hoida.

    Need kellel ODP veel ostmata või müüdud - ostmiseks pole enam nii hea koht, kuid üsna vähe on ettevõtteid mida ma enne ODP-d praegu ostaks.

    Lisaks on üsna mõistlik järgmine strateegia - ODP aktsias pikaks ja mõnes ülesostetud tehnoloogiaaktsias lühikeseks (AMAT, AMD, AAPL, SMH jt.)
  • Tere,

    Futuurid: Naz ja SP on mõlemad 0.5% plussis.

    Suuri uudiseid ei ole. Mitmed analüütikud alandavad veel pooljuhtide sektori reitinguid.


    Nasdaq 100 (QQQ) suutis jälle tagasi tulla. Tundub, et praegu ei ole piisavalt halbu uudiseid, et turgu all hoida. Raha voolab fondidesse juurde ning vajab paigutamist ning fondijuhid, kes kardavad indeksitele allajäämist ostavad suure volatiisusega tehnoloogiat. The trend is your friend..until it ends. Täna võib jällegi üks tõusupäev tulla.

    Schering-Plough (SGP) ehmatas eile päris mitut turuosalist, kukkudes päeva esimeses poole ligemale 4%. Ühed nägid selle põhjusena Bernsteini reitingualandamist, teised aga Bloombergis ilmunud lugu selle kohta, et firma võib olla sunnitud kärpima oma ligemale 4% dividendi. Kogenud turuosaliste sõnul on viimane lugu pigem lühikest positsiooni omavate suurkauplejate katse turgu mõjutada. Mis omakorda näitab, kui mures need viimased oma positsioonide pärast on. Selle tõestuseks lõpetas aktsia päeva vähem kui 1% miinusega.

    Hewlett-Packard (HPQ) võib olla päris suure ülesliikumise serval. Toimunud on klassikaline väljamurdmine ning tagasikukkumine endise vastupanu peale, mis nüüdseks on saanud toetuseks. Järgmine liikumine kõige suurema tõenäoususega üles. STOP oleks loogiline panna toetuse alla. Eelmisel nädalal oli firma CEO Carly Fiorina andnud päris positiivseid kommentaare. Võibolla hakatakse ka mingil ajal Dellile (DELL) kaotatud turuosa tagasi võitma.

    sB

     

  • Kristjan,

    "/.../kuid üsna vähe on ettevõtteid mida ma enne ODP-d praegu ostaks./.../"

    Moned siiski on?

    Tanud kommentaari eest juba ette!
  • Praegusel hetkel on üldse millegi ostukõlbuliku leidmine raske ja need mida ostaksin enne ODP-d on ilmselt kõrgema riskiga ja paljud on lühiajaliselt treidid.

    Kui Sa just tungivalt sümboleid tahad, siis miks mitte - NEM, SGP, WDC. Neid ei saa siis kindlasti minu soovitustena võtta.
  • kas teil scottrader töötab korralikult?
    mul optsioonihindu enam ei uuenda
  • ega ei tööta küll .
    opt. hinnad on täiesti valed
  • Kas see on normaalne straddle'i puhul, et nii put kui call on korraga miinuses? Isegi siis, kui hind on strike'i lähedal nagu mul hetkel AMZN straddle, võiksid nad ju üksteist tasakaalustada...
  • Strike juures ongi straddle väärtus kõige väiksem.
  • Võib küll. Kui volatiilsus langeb, võivad mõlemad hinnad langeda.
  • Näe, EBAY juba üle 101, mul oli 97 juures plaan call võtta, kuid jäi kahjuks ära.

    Yanek, kas oled EBAY-s pikk? Muideks saatsin sulle maili!
  • pikk ikka
    aga vaatan üle äkki lotoga läheb paremini
    siis saab homme minna küll põhimõtteliselt

    huvitav et Eesti Loto lehel on nexteli reklaam

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon