Börsipäev 16-17. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16-17. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut ka minu poolt.

    Futuurid on veidi miinuses: Naz, SP -0.25%

    Suurematest uudisest:

    Suure majaehitaja Toll Brothers (TOL) juht teatas, et müüb 1 mln oma firma akstiat. Vaadake korra aktsiate graafikut, siis saate aru, miks.

    Yahoo (YHOO) sai Soundview analüütikutelt uue ja parema reitingu. Neutrali pealt Outperform peale ning hinnasihiks $35.

    E-Loan (EELN), mis arendab laenutegevust internetis, teatas, et nende kasum tuleb oodatust suurem. Hiljuti osteti ära nende suurem konkurent LendingTree (TREE). BankRate.com (RATE) on ka peaaegu samas sektoris.

    Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart (WMT) teatas, et suudab täita oma kvartaliprognoosid.

    Nasdaq 100 (QQQ) on tehniliselt ikka veel ülestrendis. Ikka veel on tehtud järjest kõrgemaid põhjasid, läbi mille on moodustunud kolmnurkne hinnamuster. QQQ sulgus reedel enam-vähem toetuse peal ning tänane päev näitab, kas see ka peab. Üldiselt on pilt ikka veel positiivne.

    Schering-Plough (SGP) on on paar viimast päeva koos ülejäänud turuga kukkunud, kuid seda oluliselt väheneva käibe juures. Ma ei näe midagi väga murettekitavat. Täna hommikul andis kasumihoiatuse PHCC, mis süüdistas oma nõrkuses just SGP poolt toodetavate hep-C ravimite müüki. See võib kaudselt ka täna SGP-d mõjutada.

    Hewlett-Packard (HPQ) on viimased kolm päeva enam-vähem samas kohas sulgunud. STOP peaks asuma $20 juures. Sellega riskite $1, et teenida võibolla $3-4.

    Midagi ka põhjapüüdjatele. Priority Healthcare (PHCC), mis tegeleb kallite ravimite distributsiooniga, andis täna hommikul kasumihoiatuse. Oluline on aga see, et kuulduse hoiatusest levisid turul juba eelmisel nädalal ning aktsia kaotas ca 25% on väärtusest. Tänanu uudis võib tuua kaasa klassikalise "Buy the rumour, sell the news" reaktsiooni. Seda enam, kui vaadata viimase 3 aasta graafikut, siis aktsiad on praegustelt tasemetelt iga kord põrganud.

    sB

  • Tere hommikut ka minu poolt:


    Nasdaq 100 (QQQ) tegi eile päris hea tõusu. Käive jäi veidi nõrgaks, kuid eile näidatud vastupanu murti päeva lõpuks päris kindlalt. Samas on muidugi uus vastupanu paari tõusuprotsendi pärast jälle ees. Usun, et paljud jälgivad trendikanali ülemist serva hoolega, kuna sealt on hind päris mitu korda alla tulnud.

    Office Depot (ODP) ei ole pärast suurt tõusu eriti kaugele liikunud. Külgsuunas liikumine on toimunud langeva käibe juures, mis lubab oletada, et suuri müüjaid ei ole. Vastupanu on graafikul üpris selgelt näha ning selle juurde jõudmisel annavad ilmselt paljude turuosaliste radarid sellest neile ka märku, mis võib kaasa tuua uue sööstu ülespoole.

    Schering-Plough (SGP) näitas eile tugevust koos ülejäänud turuga. Seda olenemata PHCC poolt tulnud halbadest kommentaaridest seoses hep-c ravimiga. Ka käive oli päris hea. Konkurent Pfizer (PFE), maailma suurim ravimifirma, teatas, et Y2004 kasum/käive tuleb oodatust veidi suurem. Ka see võib aktsiale hästi mõjuda.

    Apple (AAPL) teeb just seda, mida temalt praegu oodata võib. Liiga vara sisse hüpanud (või liiga ahneks läinud short-sellerid) saavad oma palga.


    sB

  • Ma arvan, et praegu on üks väga oluline vastupanutase on NASDAQ`l 1685-1700 punkti, sest kui vaadata NASDAQ`i 3 aastast logaritmilist graafikut, siis tõmmates joone üle kahe tipu, 2001 aasta mai lõpus tehtud tipu ja 2001-2002 aasta vahetusel tehtud tipu, siis läheb vastupanu joon just praeguste tasemete juurest. Arvan, et selle vastupanutaseme ületamine annab turu tõusule kindlust juurde.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon