Börsipäev 19. juuni
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tere!
Euroopa turud alustasid roheliselt, kuigi tõus ei ole kuigi suur. Firmade majandustulemusi oodata ei ole ning seega pilgud pööratud USA-sse, kus avaldatakse mitmed olulised majandusindikaatorit - töötu abiraha saajate hulk ning Philadelphia ärikliima indeks sealhulgas.
Firmauudistest: Standard& Poors kinnitas Lufthansa krediidireitingu, Ahold on muutmas oma Argentiina üksust müügikõlbulikumaks ostes kokku kõik firma võlakirjad, raskustes jaekaubanduskett loodab oma Lõuna Ameerika üksuste müügist saada 900 miljonit dollarit, Alcatel teatas liidust maailma suurima satelliitsideopretaatoriga SES Global, Soome kaevandusfirma Outokumppu andis kasumihoiatuse.
Eesti turg liigub vana rada pidi - Hansapanga aktsia osas on tugevnemas kasumivõtmissoov, Eesti Telekomi järgi on nõudlus suur ja aktsia tugevnemise tõenäosus on langusest suurem. -
Rahandusministeeriumi geeniused (pigem keenjused) on taas hakkama saanud:
copypaste ÄPst:
Rahandusministeeriumis on kaalumisel väärtpaberite ostu käibemaksustamine.
Koos kinnisvara müügitehingutega on kaalumisel väärtpaberite käibemaksustamine.
"Kinnisvara ja väärtpaberite võrdsustamine muude toodetega ei saa toimuda ühe või teise inimese õiglustunde alusel vaid saab olla ainult laiapõhjaline ning pikalt läbimõeldud otsus," kirjutas kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.
Muudatusettepanek lisatakse augusti lõpus valmivasse seaduse eelnõusse. -
Soovitage mulle mõni liivaranna ja palmidega maksuparadiis. Peab vist hakkama mõtlema Eestist lahkumise peale.
-
Artiklist ei selgu täpsemalt, kuid eeldatavalt on jutt ikka tehingutasude käibemaksuga maksustamisest, selline asi maailmapraktikas mõnel pool ka toimub, näiteks alljärgneva märkuse leiab Hansapanga väärtpaberitehingute hinnakirja juurest.
Stamp duty on börsikäibemaks, mis kaasneb kõikide Suurbritannia väärtpaberitehingutega. Standardmääraks Suurbritannias registreeritud väärtpaberitega tehtavate tehingute tegemisel on 0.5% tehingu pealt. Teatud juhtudel võidakse rakendada kõrgemat määra (1.5%), soodusmäära või maksuvabastust (nt. kui ei kaasne rahaliste vahendite liikumist; väärtpaberite tegelik omanik ei muutu). -
Nonii, numrid head, ralli algab:)
Jalgige tana ODP-d! -
Apple (AAPL) superilus graafik. Kahju ainult, et äri seda ei toeta.
sB -
Spunk, pead sa silmas MLHRi?
-
Rene2, pidasin silmas June Conference Board Leading Indicators'it - oodati 0,6, tuli 1,0. Selle peale hakkas turg tousma.
-
Rene2 ja Henno.
Õiglane on sel juhul maksustada kõik pangateenused käibemaksuga. Tüüpiline nõukogudeaegne bürokraatlik lähenemine maksude suurendamiseks - võetakse ette mingi väike vähemus, kellest asjasse mittepühendatud enamus ei hooli. Nii toimibki hiiliv maksukoormuse tõus. See, et börsispekulatsioonidega teenitud raha kulutatakse käibemaksu tasudes, rahandusbürokraate ei huvita. Nemad otsivad juba järgmist väikest vähemust. Bürokraati huvitab õiglus alles siis, kui ta ise ebaõiglust kogeb (kui ta "kinga saab") -
Kui ODP suudab 15.25 selgemini murda, siis võib vabalt liikuda ka üle 16-ne. Praegu tehti ainult kiire samm üle 15.25 ja tuldi alla.
Ma endiselt veel ei müüks ODP-d. -
Millele Rene vihjas oli see, et MLHR-l (kontorimööbli tootja/müüja) oli äri kohta pos. kommentaare. Office Depot (ODP) on viimasel ajal vihjanud nõrkusele nende toodete osas.
sB -
noh, see oli nüüd küll üks väga väike ralli.
-
Nagu näha on NASDAQ`i tugev vastupanutase 1685 punktu juures. Kui nasdaq suudab minna üle 1700 punkti ja seal mõnda aega püsida, siis on turul tõsine plaan ülespoole ronida arvan ma. :-0
-
Veidi statistikat - olen juhtinud tähelepanu sellele, et insaiderid on müümas (pean siis silmas firmade juhtkondi).
Eelmise nädala insaiderite statistika - Ostetud: $283,000. Müüdud: $156,000,000
Kui firmade juhid nii võimsalt müümas on ... -
Jah, seda võiks ju nimetada omamoodi liigseks pessimismiks. ;)
Kuid turg on tõesti viimasel ajal päris palju tõusnud ja Nasdaq`i 1685 punkti ületamine näitaks turu jätkuvat tugevust kuid kas see lähemal ajal juhtub on küll kahtlane. -
kristjan - äkki riputad siia lingikese, kust nimetatud inside tehingute statistikat näha saab teatud ajaperioodide lõikes.
-
Azzie, ma seda tasuta pole kusagil näinud, aga otsin, ehk leian.
-
Sell-off!
GENERAL MOTORSCEO SAYS "WE ARE SEEING THE ECONOMY GROW BACK UP"
Naljakas, et selle peale.. -
Neve, sul on realtime reuters access? :)
-
so?
-
Fit, good to see you :) Valgusta foorumlasi - kuidas elad?
-
Rahandusministeeriumis on kaalumisel väärtpaberite ostu käibemaksustamine.
ÄPO uudis. Mis te sellest arvate?
http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2&uud_id=361506&leht_id=2420&year=2003&mon=06&day=19&from=online -
arvan, et vaata selle foorumi teist postitust :)
-
Klepik, kle hästi, tõusev turg on meeldiv nähtus, cashi tuleb vaeva nägemata, mingid 5-tunnised tööpävad on mõnusad :)
Neve, nothing really. Enamikel daytraderitel siin lihtsalt pole. Mul tekkis hetkeks ekslik tunne, et äkki sinu näol on profiga tegemist :P -
Selge Rene2, suurest erutusest ei pannud tähelegi....ju ma siis pingsalt mõtlesin tol hetkel kuidas ostetav aktsia peab vähemalt 18% tõusma, et ma nulliga lõpetksin :-)
-
Kristjan, täna on optsioonireede ja selle mõjusid sa ka eile tuvustasid. Aga mis puudutamata jäi oli callide ja puttide suhtarv. Ehk oskad kommenteerida, kas siit annaks uue mosaiigikillu kokku panna?
ja winger, erutunud olid sa tõesti, sest link on artiklile Kalevi uuest tütarettevõttest :p -
Drunk, kas Sind huvitaks put/call suhtarv üldiselt või see kuidas see mõjutab optsioonireedet?