Börsipäev 20. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Täna on Tallinna Börsil oluline päev juhtivate aktsiate jaoks. Viimase aja tõusutrendid on murtud või murdumas ja näha on märke lähenevast langusperioodist. Tallinna Börsi karudele võib täna abiks olla asjaolu et koduturu pullid peavad läbi ajama ilma abiväeta Soome ja Rootsi investorite hulgast, kes suures osas ongi viimase aja hinnaralli taga - sealmail on täna puhkepäev.

    Hansapank

    Aktsia graafik on moodustamas "pea ja õlad" nime all tuntud mustrit. Kaelajoon paikneb 17.65/17.70 EUR tasemel ja selle murdmise järel on järgmine oluline toetustase aastase tõusutrendi joone näol 17 EUR kandis.

    Eesti Telekom

    Eesti Telekomi 9 päeva kestnud dividendijärgne hinnaralli on asendunud paigalseisuga. Oluliseks vastupanuks on kujunenud 105 krooni tase, mis analüütikute välja pakutud ka aastalõpu hinnasihina. Eile laekunud börsiteate kohaselt saab Eesti Telekom II kvartali kasumile lisa 59,5 miljoni krooni suuruste erakorraliste tulude näol: laekumine 49% Connecto aktsiate müügist. Esialgu ei ole see uudis aktsia hinna liikumist mõjutanud. 

    Norma

    Norma aktsia puhul on dividendijärgne tõus ja sellele järgnenud paigalseis läbi, lühiajaliselt on aktsia sattunud langustrendi.

  • Tere,

    Nasdaq 100 (QQQ) kukkumine tundus eile kella 2-3 paiku päris tõsisena, kuid vaadates päevase intervalliga graafikut ei tundu see millegi nii erilisena. Eilne päev oli suures osas mõjutatud optsioonide lõppemisest ning peamine küsimus on see: Kas see oligi viimane tagasitõmme enne kvartali lõpu positsioonide ilustamist (window dressing)? Juba selle nädala keskel arutasime Kristjaniga, kuidas ja millal see alata võiks ning järgmise nädala algus tundub päris loogilisena. Teisipäeval on loomulikult veel ka FED-i istung, kuid reeglina pole see turu liikumist lühiajaliselt eriti mõjutanud (kuigi räägitakse sellest tõenäoliselt palju).


    Täna hommikul on futuurid jälle vapralt rohelises, mis viitab tugevusele. Oleme ikka veel ülestrendis ning seda kuni hinnad tõestavad vastupidist.

    Vaatame, mis saab pärast kvartali lõppu. Praegune mo-mo ei sure kindlasti kiiresti ning enne languse algust (või korrektsiooni algust) peaksime nägema edutuid katseid uute tippude püstitamisel. See oleks müügisignaal.

    Office Depot (ODP) murdis üleeile juba vastupanust $15 juures läbi ning veetis ka eile enamuse ajast ülalpool neid tasemeid. Karudel pole hetkel midagi öelda.

    Schering-Plough (SGP) sai eile Morgan Stanley käest madalama reitingu. Lisaks sellele osutsid ka muud indikaatorid (Pharma Indeks PPH) vähemalt lühiajalisele tipule. Ma ei tormaks SGP-d praegu lühiajaliselt ostma. Enne tahaks näha veidi madalamaid tasemeid $19 lähedal.

    Black & Decker (BDK) on viimastel päevadel kukkunud. Põhjuseks see, et jaemüüja Lowes (LOW) sõlmis liidu Hitachiga (HIT), mis laiendab viimase tootevalikud LOW poodides. LOW moodustab veidi üle 10% BDK käibest ning investorid muutusid närviliseks. Ei usu, et HIT võiks eriti suur konkurent olla. Tehniliselt põrkas BDK aktsia eile toetuselt üles. Aktsiad kauplevad ca 10x järgmise aasta kasumit, mis mulle ei tundu eriti kallis.

    sB

  • So far so good. Päeva alguses toimus väike müük, kuid indeksid toibusid ning praegu tundub päeva lõpetamine rohelises päris tõenäolisena. Kui just halbu uudiseid ei tule. Nagu statistika näitab on pulle praegu väga palju. Siiski kvartali lõpp ei luba fondidel oma aktsiaid turule paisata:

    Hedge funds gained an average of 2.94% in May, according to the HedgeFund.net-PerTrac Universes. The top 25% of hedge funds gained an average of 4.43%, while the bottom 25% of hedge funds gained 0.81%.

    Based on the hedge funds that thus far have reported May performance, the
    year-to-date average gain for hedge funds is 6.79%. However, the top 25% of
    hedge funds have gained 10.06% for the year-to-date, while the bottom 25% are
    up 2.26% over the same time period.

    By comparison, the S&P 500 gained 5.09% in May and 9.52% since the beginning of the year. The Dow Jones Industrial Average gained 4.37% during May and has gained 5.41% since the beginning of the year.

    Hedge funds included in these calculations gained 1.73% on average during the month of April. The top 25% of hedge funds gained 2.78% in April while the
    bottom 25% were up 0.32% during the same period.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon