Börsipäev 25. juuni - Alani päev - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. juuni - Alani päev

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nasdaq 100 (QQQ) püüdis kohe päeva alguses tõusule minna, kuid poole tunni pärast tulid müüjad turule ning surusid hinnad alla. Järgmine katse tehti lõunka paiku, mis lõppes sarnaselt. Siiski trendikanalist ei suudetud kuubikuid välja suruda - fondid lihtsalt ei lubaks seda, kuna see kärbiks nende kvartalitulemusi. Täna hommikul on futuurid kergelt rohelises, mis näitab, et ostjad on jällegi valmis ennast proovile panema. Tänane peauudis saabub kell 21:15 kodumaise aja järgi ning võib mõnes mõttes olla päästikuks mingisugusele suuremale liikumisele. Kas siis üles (fondide lahkel toel) või alla läbi trendikanali alumise serva (tuues turule veel ülalpool lõksus olevaid pulle). Hetkel pooldan seda esimest stsenaariumit.

    Pooljuhid esindatuna Semiconductor HOLDRS-ga (SMH) olid eile AMD (AMD) tõttu päris nõrgad. Täpsemalt kukuti läbi isegi tendikanali alumisest servast. AMD hoiatus tekitas küsimusi ka Inteli (INTC) suhtes ning mitmed kavalateks peetud turuoalised räägivad, et ka INTC peab sarnase uudisega mingil ajal välja tulema. Eelmise kvartali tugevus oli nende sõnul tingitud klientide soovist uusi tooteid (Centrino) lattu osta. Tegelikkuses pole peale mõne suure (MSFT; IBM; INTC;) häid asju öelnud ükski arvestatav tech-firma. Isegi Texas Instruments (TXN), mis oli üks selle ralli initsiaatoreid, andis 2 nädala eest kasumihoiatuse. Tootmisvõimsuste kasutamine (cap. utilization) on viimase 20 aasta madalaimal tasemel. Pakkujaid on pooljuhtide seas liiga palju ning toodete ostjaid vähe. Scary combination.

    Office Depot (ODP) liikus eile jõudsalt ülespoole. Selle taga oli Buckingham Researchi note, milles nad tõstsid oma hinnasihi $17 pealt $20 peale. Kuigi turg reeglina pikemas perspektiivis ei huvitu analüütikute arvamusest, siis lühemas perspektiivis võivad need arvamused siiski mingisugust kaalu omada. Kui ka ülejäänud seltskond otsustab oma hinnasihte tõstma hakata, jõuab ODP jällegi oodatust märksa kiiremini oma 18-19 hinnasihini, mis aktsiale mõne aja eest LHV Pro-s pandud sai. Tehnilise poole pealt on $15.25 ala see, mida paljud kauplejad ilmselt jälgivad.

    sB

     

  • Hei sB,

    Kas peaks Sinu ODP osta-soovituse ara tolkima ja kohalikus ajalehes avaldama?:)
    Vaikest touget on veel vaja, et sellest 15,25-st labi saada...Voibolla aitab monest kohalikust kirjaoskajast taksojuhist?
  • No kuuldavasti on sul lähem seda kihutustööd teha.


    sB

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon