Börsipäev 27. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nasdaq 100 (QQQ) tegi eile läbi päris kena tõusu, mis kestis kogu päeva. Käive oli suhteliselt keskpärane, mis viitab sellele, et hinnad liikusid ülespoole fondide toel, kes soovisid oma positsioone ilustada. Peamiselt saavad selle osaliseks tehnoloogiafirmad, mis seletab ka seda, miks laiapõhjalisem SP pole suutnud kuubikutega sammu pidada. Nüüd on peamiseks küsimuseks kaua see "vaateakende ilustamine" kestab? Kogenumad turuosalised usuvad, et päris kvartali lõpuni st. Esmaspäevani turgu üles ei lükata, mis tähendab, et pööre võib tulla juba täna. Äärmisel juhul esmaspäeval.

    Tehnilise poole pealt on meil moodustumas trendikanali sees pea-ja-õlad muster ning trendikanalist väljakukumisel murtaks ka p-ja-õ toetus. $29.50 on QQQ juures tõenäoliselt tase, mida paljud turuosalised jälgivad. Siiski enne kui trendikanalistki pole välja kukutud, pole karudel turule suurt asja.

    Farmaatsiafirmad (PPH) on ka teinud päris suure tõusu alates märtsist. Praegu tundub, et enne toetuse leidmist on veel veidi ruumi allapoole minna. Täna hommikul hakkasid silma paar reitingualandamist suurte farmaatsiafirmade seas, mis võib oodatavale korrektsioonile kaasa aidata. Kui vaatate SGP graafikut, siis ega seegi paista hetkel eriti tugevana. Veidi pikemas perspektiivis pakub aga praegune kukkumine vaid suurepärase võimaluse osta farmaatsiat.

    Pooljuhid (SMH) on loomulikult üks nendest sektoritest, mille tõusu veel ja veel on vaja ilustada. Tootmisvõimuste kasutamine on viimase 20 aasta madalaimal tasemel samas aktsiad kauplevad 5-10 raamatupidamisliku väärtust ning ka käivet aktsia kohta. PE-st pole suurel osal juhtudest mõtet rääkidagi. Ja kui järgmisest aastast hakatakse optsioone kuludeks kandma kasvab Inteli (INTC) praegune PE ca 70 kanti. Makes you think, huh? Või tuleb keegi väitma, et turg on selle juba sisse diskonteerinud?


    sB

  • Siit see kukkumine vist nyyd algabki.

    Speaking to an analyst who believes recent spike in American Association of Individual Investors survey is a reason for caution. This individual notes that the last two times bullishness reached similar levels was one week before the all time high on the Dow and two trading days before the high that preceded the 1987 downturn.


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon