Börsipäev 30. juuni - 1. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. juuni - 1. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nasdaq 100 (QQQ) proovis reede esimestel tundidel isegi veel veidi rallitada, kuid turul tegutsevad karud võtsid peale seda teatepulga üle. Eriti kiireks läks kukkumine 1-2 vahel, kui väidetavalt tulid müüma paar globaalset riskifondi. See tekitas lisapaanikat ettevaatlike pikkade positsioonide hulgas. QQQ sulgus täpselt trendijoone peal. Moodustunud on pea-ja-õlad hinnamuster, mille murdmiseks oleks vaja kukkude läbi graafikul jämeda joonega näidatud tasemest.

    Täna on kvartali viimane päev ning fondide viimane võimalus oma positsioonide ilustamiseks. Kas seda ka tehakse, selgub alles kauplemise käigus. Kindlasti aitab tänasele positiivsele sentimentile vähemalt päeva alguses kaasa Smith Barney upgreid Inteli (INTC) aktsiale, LSI Logic'i (LSI) optimistlikud prognoosi ning Wal-Marti (WMT) kinnitus selle kohta, et kvartal kulgeb oodatult.


    Pooljuhid (SMH) on täna hommikul saanud päris mitu positiivset uudist, mis võivad pakkuda fondidele just selle põhjuse, miks aktsiaid veel täna üles osta. Kardan, et juba Reedel näidatud STOP läheb täna käiku. Siiski võivad tingimused juba homme olla turul täiesti erinevad.

    Schering-Plough (SGP) on hetkel lahkteel. Ühe või teise taseme murdmine tähendaks mõningast edasist liikumist samas suunas. Lugesin just ühte CFSB research note-i, kus soovitati biotehnoloogiast raha välja võtta ning investeerida see suurtesse farmadesse. Huvitav, kas nii juhtubki.


    Ameritrade (AMTD) sai reedel terve päeva kestnud ühtlase müügi osaliseks. Ilmselt pakub $7 tase esimese hooga hinnale toetust, kuid järgmisel katsel ma nii optimislik enam ei oleks. Internetimaaklerite aktsiad on palju tõusnud, mis tähendab, et lootused võivad olla (üleliia) suured.


    sB

  • Kell 17.00 avaldatakse Chicago ostujuhtide indeks, oodatakse numbrit 53.0, ma kipun arvama, et number tuleb madalam.

    Täna lisatakse Russell 3000 indeksisse 400 uut ettevõtet, kliki siin et näha nimekirja lisatavatest ettevõtetest. See kindlasti mõjutab tänast aktiivsust, small-cape kaubeldakse ilmselt kõvasti.
  • Number tuli 52.5, ootasin veel halvemat numbrit, kuid turg ilmselt mitte. Seega väike ootustele allajäämine tõi praegu müügisurve.
  • Biotechid (IBB) selgelt veavad praegu langust, indeks juba -2%.
  • Lisaks vaadake kuidas käitub biotehnoloogia ($BTK puhul on väga oluline tase 428).

  • 974 punkti juurest S&P üles põrkaski, nüüd tasub jälgida kas S&P 500 suudab teha uusi tippe - kui 983 (ja järmisena 990) suudetaks täna/lähipäevil murda, siis oleks see märk turu tugevusest.

    Kui aga neid tasemeid murda ei suudeta ja uuesti 974 kallale minnakse, siis näitab see nõrkust.
  • S&P pööras alla täpselt minu ülaltoodud 983 punkti juures, ei paista 40 min. enne sulgemist kuidagi ilus pilt.
  • Homme on karud pidulauda kutsutud...
  • Schering-Plough (SGP) juures tasuks vaadata ka kolme kuu graafikut. Selle järgi ei õnnestunud kolme aasta langustrendi murda ja ootaks nüüd langust kanali alumise ääre juurde ehk siis hea kandidaat shortimiseks.



  • Nasdaq 100 (QQQ) avanes eile protsendi jagu plussis, kuid päeva lõpuks andis praktiliselt kõik tagasi. Need, kes veel päris päeva lõpus ootasid kiiret tehislikku põrget pidid pettuma. Kuuldavasti ootasid ka mitmed karu seda põrget, et ennast sinna lühikeseks müüa. Huvitav, kas nüüd kasutatakse igasugust tugevust, et sinna ennast lühikeseks müüa?

    Kauplemine muutub nädala lõpu poole ilmselt järjest vaiksemaks (Reedel on turud üldse kinni), mis võib tähendada, et suuri liikumisi me koheselt ei näegi. Aga valmis tuleb nendeks olla siiski.

    Kui me vaatame S&P 500 indeksaktsia Spideri (SPY) liikumist viimase kolme aasta jooksul, siis võib näha kuidas on murtud allatrend ning kuidas kahe kuu eest murti välja terve aasta kestnud külgsuunas liikumisest. Mõlemad märgid on väga positiivsed ning tihti märgib selline liikumine languse lõppu. Palju võimalikku korrektsiooniruumi veel on? Puhtalt silma ja kõhu järgi 5%. Kas paljud karud peavad pettuma?

    Schering-Plough (SGP) tegi eile päris pika kukkumise läbi. Ühelt poolt neg. turg ning teiselt poolt uudis selle kohta, et staar-ravimi Zetia pakendile pannakse kiri hoiatusega allergiate kohta. Kuna on tegemist LHV Pro aktsiaga, siis kirjutan sellest seal pikemalt veidi aja pärast. Toetus asub $18.25 kandis. Täna hommikul tõstab Lehman SGP hinnasihti $20 pealt $21 peale.

    Vastates Jim'i poolt üles pandud graafikule: Jah, pikemas perspektiivis vaadatuna on aktsia ikka veel langustrendis, kuid fundamentaalse poole pealt on muutunud nii mõndagi. Firmal on uus ning võimekas juht ja 2 ravimikandidaati, mis võivad tulemustega imet teha. 

    Kui me vaatame kogu farmaatsiasektorit laiemalt, siis ka see on veel langustrendis. Aasta kestnud külgsuunas liikumist lõppes alles 3 nädala eest kiire breakoutiga. Praegu toimub korrektsioon, mis suure tõenäosusega lõpeb uue katsega langustrendist välja murda. Ma usun, et paljud halvad uudised nagu näiteks geneerikute laialdane tulek on juba hindades sees.

  • ISM indeks kell 17.00. Oodatakse numbrit 51.0, ilmselt mõjutab turgu üsna palju.

    Turg on enne seda väga nõrk, S&P 500 murdis ka 975 puntki piiri.
  • 49.8 - seega alla 50-ne. Päris halb number, suurendab edasise languse ohtu.
  • SGP on nüüd vist päris selle toetuse juures?
  • Kuidas on käitunud turg enne suurt 4.juuli püha? Tuleb välja, et enamasti on turg olnud tugev just vahetult päev enne pühasid (neljapäev) ja mitte nii tugev peale pühasid. Vaadatud on S&P 500 liikumisi aastatel 1950-2002.

  • Microsofti kunn Bill Gates arvab järgmist:

    " ...capital spending on IT gear is unlikely in my lifetime to ever achieve the levels that it saw in the late '90s..."
    "...we just assume that [future] IT spending won't be all that different than it is today ..."
    "... [we are not seeing] any sort of substantial upturn at this stage..."
  • pullidele väheke tujutõstmiseks:
    kristjan, miks sa ei ole meile midagi rääkinud window stressingust : icc
    äpo 01.07.03
    Kvartalilõpp toob kaasa tavaliselt aktsiate hindade tõusu, kuna fondid ostavad aktsiaid (window stressing), mis kvartaliga tõusnud, seekord lõppes kvartal nõrga langusega. Kvartali lõpus ostavad fondid aktsiaid seetõttu, et näidata investoritele saadetavates aruannetes, fondides on viimasel kvartalil edukaid olnud aktsiaid.

  • Yanek, see fenomen jäi tõesti märkamata! :)
  • Turule on alati meeldinud omapea liikuda ning vaatamata halvale ISM-le ning uue kvartali algusele pöördus langus hoopis tõusuks.
  • Nagu eilegi vaatame S&P 500 puhul 983 punkti püsimist.

    Igatahes pullide poolt võimas etteaste.
  • karud on ju stressis äpo andmetel
    ebay 106 ?
  • Paistab, et see oli lihtsalt mingi kvartali alguse ehmatus ;)
  • Ise jälgin praegu toetus tasemeid:

    DOW 8900
    NASDAQ 1600
    S&P500 960

    Niisama lihtsalt nendest tasemetest korraga läbijooksmine oleks olnud küll väga kummaline ehk teisisõnu tekiks küsimus: Milleks see tehniline analüüs veel hea on? ;)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon