Börsipäev 3. juuli - Pullid: 2 Karud: 0 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. juuli - Pullid: 2 Karud: 0

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nasdaq 100 (QQQ) jätkas rallitamist ka eile ning isegi mitmed pullid möönavad, et turg on ülekuumenenud. Muidugi oli eile hommikul päris üllatav Peoplesofti (PSFT) teada selle kohta, et tulemused tulevad oodatust paremad. Nimelt ootas enamus turuosalisi tänu Oracle (ORCL) katsetele firma ja selle juhtkonna mainet mustata pigem kasumihoiatust. Kas siis tõesti läheb tervel sektoril nii hästi, et isegi PSFT on probleemidest vaba? Või üritatakse kunstlikult firma tulemusi praeguses olukorras parematena näidata? Sellele väitele lisab kaalu minust kirjutamise hetkel mööda vihisev pressiteade selle kohta, et Siebel Systems (SEBL) kärbib veidi oma kvartaliprognoose. Lisaks sellele andis käibehoiatuse ka webMethods (WEBM).

    Kuigi turg on viimastel päevadel nägemusele vastupidiselt käitunud, kavatsen jääda oma arvamuse juurde. Korrektsioon peab tulema. Kas me seda näeme juba täna? Kes teab, tegemist on ju pooliku kauplemispäevaga ning paljud kauplejad ei taha sellel põhjusel turule üldse tullagi. Eks järgmine nädal näitab, mida puhanud turuosalised asjast tegelikult arvavad.

    Black & Decker (BDK) jätkas liikumist uutele 6 kuu kõrgeimatele tasemetele. Käive oli eile tõusu kohta päris kehvakene, mis räägib peatselt saabuvast korrektsioonist.  LHV Pro pick alates aprillist.

    Advanced Mirco Devices (AMD) on ennast pärast hoiatust päris tugevast küljest näidanud. Selle taga on tõenäoliselt jutud järjekordsest uuest kuumast chipist, mis peab Inteli (INTC) kummuli ajama. Tehnilise poole pealt on firma jõudnud trendikanali ülemisse serva, kust on alla tuldud juba päris mitu korda.


    sB

  • Kell 15.30 on siis oodata olulisi makronäitajaid. Juuni töökohtade arv peaks olema suhteliselt muutumata (arvestamata agraarsektorit) ning tööpuuduse näitaja peaks tõusma 6.2%, mais oli vastav näitaja 6.1%.
  • Kuid mis on lühemas plaanis toimumas Semiconductor Holders'ga?
  • Lillepalu, kui SMH sulguks üle 30 USD piiri, siis oleks pilt lühijaliselt viletsam. Seni kindlasti lühikest positsiooni hoiaks.
  • Töötajate arv -30 000, seega oodatust siiski vähem.
  • töötu abiraha taotlejate arv 430 000, tööpuudus -6.4%. Mõlemad turule halvad numbrid.
  • Tööpuudus siis 9.a kõrgeim, täna on turg üsna õhuke - paljud turuosalised on homsete pühade tõttu börsist eemal (täna ka lühendatud kauplemispäev, kuni 20.00).

    Seega peaks nende uudiste valguses päev selgelt miinuses algama ja päev üsna volatiilne tulema.
  • numbrid on tõesti halvad ja loodame, et oodatud langus tuleb...
  • Kuigi täna on USAs poolenisti puhkepäev ja liikumistele väga suurt mõju ei saa avaldada, siis on turu tugevus halbade uudiste peale üsna hämmastav. Kui turg päeva lõpuni nii tugevpüsib, siis on see tubli märk turu tugevusest.
  • teenuste ISM tuli 60,6, oodati 55. DJIA hyppas 30-40 punkti ylespoole...
  • Vahepealset suuremat sell offi põhjendati CNBC-s vigase müügiorderiga. Turg igatahes taastub vaikselt põhjadest.
  • Täna (4.juuli) USAs börsid suletud, ameeriklased on kõik pidutsemas, Iseseisvuspäev on viimastel aastatel väga suure tähendusega nende jaoks, patriotism teeb uusi tippe :)

    Järgmisest nädalast hakkab vaikselt tiksuma II kv. majandustulemusi - kolmapäeval pärast sulgemist tulevad Juniper (JNPR) ja Yahoo (YHOO). Kuid õige hooga hakkavad tulemused tulema alles ülejärgmisest nädalast, seega alates juuli keskpaigast tasub uudiseid hoolega jälgida, sest majandustulemused liigutavad turgu ilmselt tublisti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon