Börsipäev 7. juuli - Karud higistavad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. juuli - Karud higistavad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  •  Nasdaq 100 (QQQ) proovis Neljapäevase pooliku päeva esimeses pooles veidi rallitada, kuid suruti lõpuks ikka alla tagasi. See on märk nõrkusest, kuid täna hommikul on futuurid protsendi jagu jällegi plussis. Põhjus selle taga? Ilmselt see, et 4. juuli paiku ei toimunud ühtegi terrorirünnakut. Oleks see ju olnud loogiline aeg selle tegemiseks. Ma olen kindlasti praegu tehnoloogia suhtes karune, kuid teadvustan ka seda, et kui me ka täna liigume neljapäeva tippudest mööda, siis võib see rallikene edasist jõudu saada. Karud käivad varvastel praegu. Täna oleme näinud ka päris mitmeid kasumihoiatusi eelkõige tarkvarafirmadelt.

    Schering-Plough (SGP) avaldas täna esimesed teated selle kohta, kuidas uus juht fima lähemat ja kaugemat tulevikku näha soovib. See toob endaga kaasa mitmete inimeste lahkumise just IR (investors relations) osakonnast. Lisaks sellele tuuakase kogu arendustöö ühe katuse/juhi alla. Negatiivsemast küljest teatas CEO Fred Hassan, et H2 tuleb sarnane H1 tulemustega. Aasta esimeses pooles teenis firma 12 senti kasumit ning teises pooles loodeti turu poolt 18-19 senti. Põhjuseks konkurents ravimiturul. Olemasolevad tooted on päris kõva rünnaku all ning uued pole veel a) kaugeltki hoogu sisse saanud b) pole veel turulgi. Aktsiad kauplevad eelturul $18 kandis, mis on ca 6-7% allpool sulgumistasemeid.

    Mida teha kui olete pikad aksiates? Esimene küsimus on see, et kas ostsite neid aktsiad kauplemise või investeerimise eesmärgil? Kui kauplemise, siis 7% allapoole avanemine on piisav ohumärk, et lühiajalises perspektiivis müüa. Kui olete investorid, siis ei tohiks praegused uudised teid suurt mõjutada.

    Documentum (DCTM) eelmisel nädalal, FileNet (FILE) täna. Kasumihoiatused. Tundub, et intranetid ei müü. Kolmest konkurendist on siiani vaiksena püsinud Open Text (OTEX). Huvitav millal konkurentide uudised hakkavad ka selle firma aktsiad mõjutama? Või tuleb lausa kasumihoiatus? Pakun, et OTEX satub varsti short-sellerite radarile.


    sB

     

  • Kui eBay maksis $80 ja keegi analüütikutest tõstis reitingu $100 peale, siis küsiti minu käest, kas see pole liiga kõrge tase? Ning kas nüüd tuleks eBay-d shortida?

    Vastasin, et kuna klassikaliste fundamentaalnäitajate järgi võiks eBay maksta ca. $30-$40, siis ei ole ju tegelikult olulist vahet kas maksab aktsia $80, $100, $110 või $130. Ühtemood fundamentaalselt kallis ikka. Tõusu ulatuse määrab vaid ostuhuvi jätkusuutlikus ja jälgida tasub tehnilist pilti. Ning enne kui tõusutrend pole murtud, shortida ei tasu.

    Nüüd maksab aktsia juba $110 USD ja samamoodi ei ma näe sellel tõusul kusagil lage tulemas, aktsia võib ju tõusta ka $200-ni.

    Kuid jälgin toetustrendi püsimist ja lisaks ka indikaatorit nimega CMF, mis mõõdab kui tugev on ostuhuvi. Ning langusele saab alles siis panustada kui mõlemad tingimused täidetud.

  • Ammu on need ajad möödas kui vene uusrikkad võistlesid, kes uhkema mersu ostab - ollakse jõudnud täiesti uuele tasemele.

    Deal hopes pushed Manchester United up another 6.6 per cent after a report said it was on the list of another rich Russian tycoon, following Roman Abramovich's acquisition of Chelsea last week.

    Vägisi kangastub mulle järgmine kahekõne:

    "Nu Roma, kakoi u tebja klub?"
    "Da vot nedavno Chelsea sebe kupil, normalnõi klub, angliskii"
    "Da h.... eto, u menja ManU ..."
  • P.S. Vaadake kuidas täna käituvad juhtivad indeksid avanemistaseme suhtes - kui vajutakse sellest alla, võib müügihuvi suureneda.
  • .....lähen nööri ja seebi järgi ...karu on keeruline olla.
  • YHOO:JP Morgan raised its earnings and revenue estimate on the stock on expectations for solid advertising sales in the second quarter. The broker said it now expects second quarter revenue of $317 million, up from $305 million and earnings of 9 cents a share vs. an earlier projection of 8 cents a share.
    Mille peale YHOO muidugi jälle kargab... päris hullumeelne see hind juba ju.
  • jube suuri kasumeid teenib küll YHOO :))
  • Jah, võiks arvata kyll et uudis, kus on must-valgel kirja pandud see armetu 9 senti, paneks mõne mehe mõtlema mis raha ta on magama pannud selleks, et see 9 senti kätte saada... aga ei, ikkagi positiivne uudis, järelikult kõik ostma! Perse need ameeriklased oma lollusega, ei lase ka normaalsetel inimestel raha teenida.. ;-)
  • Santa, Rick12

    Yahoo! puhul sama fenomen, mis eBay puhul (lugege ülalpool) - fundamentaalselt ei ole mingit alust aktsiahinnale leida.

    Sellised ülereageerimised toimuvad turul alati, kuid need võivad kesta ka väga kaua.

    Seega kuigi usun, et Yahoo, Amazon ja eBay aktsiates tekivad fundamentaalnäitajate eiramise tõttu väga tugevad müügiperioodid, ei tea ma kas need tulevad praeguselt tasemetelt või 10%, 20%, 30% kõrgemalt.

    Seetõttu tulebki reageerida alles siis kui trend murtud.
  • realmoney.com:

    "Watching the action this morning, I can't help but wonder how many casual conversations there were around the barbeque this weekend about how it's possible to make money in the market again and that it's time to put more money to work, particularly since interest rates are so ridiculously low. There is lots of anecdotal evidence out there about how the retail investor is starting to get interested in the market again. This sort of broad-based strength, especially in technology and Internet stocks, certainly indicates the sort of action you'd expect to see when the small investor is getting excited again."
  • Office Depot (ODP) tegi selle aasta uue tipu (hetkel 15.37), endiselt soovitan aktsiat mitte müüa, kes valmis kõrgemat riski võtma, võib veel ka siseneda.
  • NASDAQ ületaski 1685 punkti taseme, kui NASDAQ püsib sellest tasemest mõnda aega kõrgemal, siis tunnen küll karudele kaasa aga pullidele soovin edu ;)
  • the fatter they are the flatter they fall
  • Randy Newman: "Short people got no reason to live"

    http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/SongUnid/3244F1D30051F75E48256A370048B6FA


    sB

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon