Börsipäev - 8. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev - 8. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!
    Jaapani turul testis Nikkei indeks 10 000 punkti taset, tõusu utsitasid eelkõige kiibitootjate aktsiad. Siiski hakati 10 000 taseme juures kasumeid võtma ning päev lõpetati 9898 punkti juures.
    Euroopa turgud alustasid tagasihoidlikult, Saksa DAX indeks on väikeses plussis. Uudiseid on oodata Peugeot`lt ja Itaalia konglomeraadilt Fiat. Euro alustas päeva kahe kuu põhadelt, dollari vastu kurss 1.133.
    Tallinna Börsil on Telekomi osas müügipoolele asunud Credit Suisse, mis võib viidata hinna stabiliseerumisele ehk ralli lõpule. Norma aktsia osas huvi endiselt pigem ostupoolel.
  • Täna avaldas oma 6 kuu tulemused Hansabankas so. Hansapanga Leedu tütarpank.

    2003 aasta I poolaastaga teenis pank 11,9 miljonit eurot kasumit.

    2002 aastal teeniti kokku kasumit 14,6 miljonit eurot, seega on kasv muljetavaldav.

    Kuid samal 2002 aastal moodustas Hansabankase kasum kogu Hansapanga Grupi omast vaid 10%, niisiis ei ole pruugi sealne hoogne kasv veel kogu grupi majandustulemusi märgatavalt parandada.

    Hansapank ise kui konsolideeriv ettevõtte avaldab oma 2003 aasta 6 kuu tulemused alles 22. augustil. lähemal ajal aga peaksid laekuma ka nende Läti tütarpanga tulemused.

    Hansapanga aktsia aga on täna languses ja kukkunud läbi olulise 50 päeva libiseva keskmise, kuid püsib hetkel veel 17.70 EUR juures olevast vastupanust kõrgemal, kui see saaks murtud oleks suurem korrektsioon ülimalt tõenäoline.

    Täna on suuremat müügihuvi üles näidanud Nordea, mis on oluline märk. Nordea Bank Finland kliendid on nimelt Swedbanki järel suuruselt teised Hansapanga omanikud: nende käes on ca 5,25M aktsiat ehk 6,64% aktsiakapitalist, kuid kui lugeda nö. "free floatiks" Swedbankist ülejääv ca 40% aktsiakapitalist, siis on nende osalus selles ja kaasnev turujõud juba väga suur.

    Väidetavalt jaguneb lõviosa Nordea panga klientide omanduses olevatest aktsiatest omakorda paarikümne suurema investori vahel, kui keegi neist otsustab oma positsiooni kinni panna, siis peaks see tekitama päris kenakese müügisurve.

    Siiamaani müüdud koguse põhjal küll väita ei saa, et midagi suurt teoksil oleks, kuid lähipäevil tasub aktsia liikumisel teraselt silma peal hoida.

  • Nende graafikute järgi ennustamise suhtes oleksin ma küll äärmiselt ettevaatlik, kui ikka tulemused tulevad vägevad, siis ei huvita kedagi need TA graafikud
  • Kogu grupi tulemusteni on veel aega, kuni sinnamaani on just graafikutel oluline osa, nii mitmedki olulised turuosalised pidid oma otsused just nende põhjal tegema.

    Kuna Hansapanga intressimarginaal on kõvasti kokku kuivanud, siis midagi vägevat ma sealt ei ootaks, kui siis halvas mõttes.
  • Marginaalid on kokku kuivanud eluaseme laenude puhul enamasti, neid lollikesi kellel on trumbid ja egod ... on juurde tulnud vägevalt :), samas on tarbimine suurenenud nii Latvias, Estonias kui Lietuvas
  • Alustas Hansa EGO-ga uhkes üksinudes ja 20%-ga (röövlid!), peatselt tuli EYP Magnetiga, mis alustas juba 16% pealt. Nüüd tuli ka Hansa 16% peale järgi, ja EYP sõitis kiirelt Magnetiga 12% peale.

    Vot nii kuivavad marginaalid.
  • rick12, kui tarbimine on suurenenud, miks siis jaekaupmehed kurdavad, et nende käibed kahanevad ja inimesed kogu papi eluasemetesse matavad?
  • Hansapank muide alandas Ego kaardi intressi 20%-lt 16% peale juba 1. mail 2003, niisiis jääb lõviosa vähenenud laekumisest just II kvartalisse, ei usu et samal ajal suudeti Ego klientide hulka niipalju suurendada, et intressilangust kompenseerida.

    Tarbimislaenude osatähtsus Hansapanga grupi kasumis on ka väike.
  • Jah, aga isegi 16 % on päris hea näitaja, aga eks me näeme varsti millega suudetakse seekord üllatada
  • hmm, intressitulu langes 20% võrra ja see on hea näitaja? tagasi tegemiseks peab olemasolevate klientide tarbimine või siis sama tarbimisega klientide mass 1/4 võrra suurenema vist?

    eluasemelaenudest teenitav kasum peaks vähenema ca 12,5%, kuna sealne keskmine intressimarginaal on langenud 4%-lt 3,5% peale.
  • Jah, aga isegi 16 % on päris hea näitaja - tõlgendasin seda teistmoodi.
    Eluasemelaenude intressimarginaal on küll kukkund, aga summa summaarum on suurenenud ...
  • Nasdaq 100 (QQQ) ronis eile uuele 12 kuu kõrgeimale tasemele, pühkides enda eest terve pessimistide armee. Oleme vist jõudnud tasemeteni kus nii karud kui pullid paluvad turujumalatelt veidi halbu uudiseid. Ühed selleks, et lühikestest positsioonidest väiksemate valudega välja saada, teised selleks, et veidigi odavamalt aktsiad osta.

    Tehnilisest küljest väga tugev liikumine, mis võib tekitada lisanduvat ostuhuvi ka veel lähemas tulevikus. Siiski tasub märkimist suhteliselt kesine käive nii suure tõusu juures.

    Office Depot (ODP) tegi pärast mitu nädalat kestnud külgsuunas liikumist katse sellest välja murda. Selline kena graafik meelitab kohale ilmselt veel tehnikutest ostjaid. Stop tuleks panna horisontaalse toetuse alla.

    Schering-Plough (SGP) lõpetas eile ca 4% suuruse miinusega. Investorid kardavad, et firma ei suuda hoida oma siiani päris kopsakat dividendi, mis pakub paljudele põhjuse seda aktsiat osta. Minu arvates ei ole SGP praegu ei dividendi ega ka tulemuste play. Firma on ümberpööramise algfaasis ning kui vaadata ajalugu, siis just selliseid uudiseid nagu eile on investoritel hoopis tasunud osta.


    sB

  • Miks Lucent (LU) viimasel ajal nii nõrgalt esinenud on. Tehniliselt oli pilt päris ilus, niipalju, kui ma TA-st taipan. Murdis $2 ja hiljem ka $2.5 taseme, aga nüüd kaupleb jälle alla 2 dollari.
  • E*trade 10 USD, Amazon 40 USD, Office Depot 16 USD ... aktsiad võtavad jõudsalt uusi tasemeid. Täna taas tehnoloogiasektor vedamas - spekulatiivne raha turul.
  • Ma küll tekstianalüüsi loengutest suurt ei mäleta, aga üldmulje foorumitest on selline: kui USA turg tõuseb, siis kõlavad LHV poolsetes kommentaarides sõnad "riskantne", "ülehinnatud" "spekulatiivne", "marking up" ja muud alavääristavad sõnad, aga kui turg kukkub, siis pigem "loogiline", "tehniline" "õigustatud ja muud kiidusõnad.

    (NB! võimalik et sõnad on veidi erinevad, ent toon on sama)
  • St. tõusu suhtes selle väärtust kahandav, ent languse suhtes selle väärtust hindav toon:)
  • Fit, meie eesmärk polegi jahe ja erapooletu kommentaar :)
  • Noh seda hullem, sest vaadates turu käitumist viimase kuue kuu jooksul, on turunägemus üsna valusalt ebatäpseks osutunud:)
  • kristjan kuidas aktsiamängu uurimine usas edeneb
    kas ikka pole veel vastuseid
  • Minu arvates on ka LHV maaklerid üsna karused, eriti Kristjan. Arvestades seda, et oleme pulliturul, ei tohiks edasise tõusu suhtes kahelda. Pigem liigub turg üles, kui võtab pöörde alla, seega kindlam on ostusoovitusi anda. Mis puudutab maaklereid üldiselt, siis nad alati soovitavad osta, seetõttu ongi LHV pisut eriline, muidugi tuleb ettevaatlikkus kasuks, kuid lühikesi positsioone küll praegu USA-s hoida ei tohiks. Ma loodan, et nii varajase tunni kohta, on mu kommentaar arusaadav.
  • Alvar on vist unetu! Olen ka karune ja peksasaanud karune. Kas keegi oskab arvatakuhu poole liigub SONS. Arvamus oleks minu kaalumisele väga abiks. Help!
  • Sa ikka veel kaupled SONSiga, see on ammu unustatud aktsia. Aga ma vaatan, et ta on kõvasti tõusnud, ma ootaks mõningast korrektsiooni, aga praegusel pulliturul lühikeseks minna ei julge.
  • adz
    Viimase 6 kuu graafik meenutab kahtlaselt eBay-d. Kui fundamentaalset negatiivset uudist ei tule, siis läbi korrektsioonide ülespoole.
  • Q2 tulemused tulevad 7/10/2003! Krt, seda nüüd aru saab, kas 10-s või 7-s kuu, vist ikka 7-s. Niisiis peaks sealt edasine suund tulema. Iseasi on see palju sellise ettevõtte fundamentaali üldse vaadatakse, kuid ma ennustaks, et Q2 jõuab firma kasumisse.
  • To Adz. Sain ise ka Sons-ga tappa, kukkus,ostsin juurde ja lõpuks 4.68 andsin kõik ära( olen yli-happy). Ära ei ole Sons-i täielikult unustanud, ootan, ehk kukub 2,5-3 kanti, siis ehk julgeks mingi kogusega jälle riskida. Raudset rõngaslihast vajab selline aktsia minu meelest.
    Ps. Toimetan reaalse rahaga.
  • well.. naz2000 tuleb ära, aga kamoon, m6elge kus oldi viimati 2000 juures. oli vist enamvähem see aeg kus sunw maks8s 16$ ja aasta oli 2001?

    ma olen vist kogu oma börsielu olnud karune ja olen ka edaspidi, aga we learn something.
    ma arvan et selleks ajaks kui mina oma sandikopikad turule j6uan tuua, on big bell tool ja noh puhas matemaatika.. this market aint gonna stay still..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon