Börsipäev 9.juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9.juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Pärast mõningat kriitikat LHV klientide poolt üritan edaspidi tihedamini avaldada Eesti aktsiate graafikuid ja teha seda enne börsipäeva algust.

    Hansapank

    Graafikut vaadates tundub pilt üsna karune. Miks?

    1. Peale juuni alguse tippu on aktsia teinud uusi tippe järjest madalamal.

    2. Esimest korda peale 2003 aasta aprilli algust sulgus aktsia allpool 50 päeva libisevat keskmist.

    3. Viimased 13 päeva on aktsia liikunud kitsas trendikanalis, mille keskmeks on 17.90 EUR (ca 280 EEK) tase. Liikumised antud tasemelt üles või allapoole on mahtunud 1% piiridesse. Tasapisi aga on aktsia kaldumas trendikanali alumisse ossa.

    4. 17.70 EUR tasemel asub tugev toetustase, selle murdmisel on järgmine oluline toetustase (aastane tõusutrend) alles kusagil 17 EUR kohal.

    5. Viimastel päevadel on käive olnud vähenev: ostjad ei osta enam, müüjad veel ei müü?

    Eesti Telekom

    Kui lähiajal ei suudeta teha uut ja kõrgemat tippu, siis muutub pilt siingi karuseks. Tasuks jälgida aktsia käitumist 10 päeva libiseva keskmise suhtes, vaadakem ka kuidas see varem on aktsia käitumist mõjutanud. Kuna tõus on olnud üsna kiire, siis asub lähim tugev toetustase alles 105 krooni kandis, siiski on mõningast toetust pakkunud ka 108.75 EEK (6.95 EUR), 107.65 (6.88 EUR).

    Telekom avaldab oma 2003. aasta II kvartali majandustulemused 17. juulil, need võiksid ka olla aluseks uue trendi kujunemisel. Kuna fundamentaalnäitajatest lähtudes on aktsia tugevalt üle hinnatud, siis ainult supertulemused põhjendaksid minu arvates kohest edasist tõusu, kuid Eesti liitumisest Euroopa Liiduga võita lootvate pikaajaliselt raha paigutavate välisfondide ostuhuvi ei pruugi veel sugugi pidurduda.

  • Tänud lhv 'le et viitsitakse kommenteerida ka eesti turgu
    Ntx täna ETL esimese tunniga 1 tehing ja HP 3 tehingut .
    Mida teised arvavad ,on üldse mõtet kohalikul turul üldse midagi üritada (kauplemine)
    kui ikka kõik sõltub sellest kas csf täna müüb või ostab ?
  • mida arvate coti liikumisest (eriti nasdaqi osas)? link on siin:

    http://www.vtoreport.com/sentiment/cot.htm
  • muide Teie merko ülevaates on P/e 100 ja merko turuväärtus 11 miljardit
    kas natuke palju pole?
  • yanek, tänan

    viga parandatud, koma kurivaim oli valesse kohta eksinud, :)
  • mõtlesin et puhakn juulis ja mõtlen elu üle järgi aga miski kripeldab hinges
    Yhoo 07call tundub täna võtta vist suhteliselt riskivaba
    aga kas 37,5 35 või 32,5
  • las Master võtab puti siis on 98 % riskivaba :)
    Arvad et läheb nii nagu "tavaliselt " --täna alla ja homme üles ?
    Seda kohtas ka teistes foorumites ,kui kõik nii arvavad äkki ei pruugi enam nii minna
  • kaotada pole ju midagi
    vaid natuke raha
  • Yanek, ma aitan sul sobivat optsiooni valida läbi kreeklaste, kuid kahjuks open interest ei anna mulle praegu neid, kuna turg pole avatud. Selleks, et kergem valida oleks, võiksid avaldada ka oma nägemuse hinna osas ja ka aja, millal ta sinna jõudma peaks.
  • mulle paistab, et strike 35 teeniks kõige rohkem
  • Nasdaq 100 (QQQ) liikus jällegi uuele 52 nädala kõrgeimale tasemele. Veel üks päev agooniat karude jaoks. Päeva lõpus ostsid suured ostjad kuubikuid (QQQ) lausa miljonite kaupa. Täna hommikul näitab The weekly Investor Intelligence küsitlus, et pulle on 56.5 ( vs. 53.1) ning karusid 18.5 (vs. 20.9). Kõik pullid ühes paadis? Täna õhtul tulevad tulemused Yahoo (YHOO)-lt ning tõeline kahurvägi (INTC, IBM, MSFT) avaldab enda omab järgmisel nädalal. Show me the money time.


    S&P 500 (SPY) pole siiani suutnud paari nädala eest tehtud 52 nädala tippu ära võtta. Kindlasti üks tase, mida paljud turuosalised suure huviga jälgivad. Kas lõpulahing peetakse just seal?


    Office Depot (ODP) meelitaski oma ilusa graafikuga veel ostjaid ligi. Lisaks sellele oli kuulda positiivseid arvamusavaldusi analüütikute alati vahva seltskonna poolt. Siiski ega sellist püstloodis tõusu eriti kauaks tavaliselt ei jätku. Kasumi võtmine saab toimuma ilmselt juba täna. Seda võib takistada vaid Lehmani hinnasihi tõstmine $19 peale täna hommikul.


    Barnes & Noble (BKS) lahkub täna LHV Pro soovituste alt. Märtsi keskpaigas antud soovitus leidis juba eile oma tee hinnasihini. Kaubeldes 11x järgmise aasta kasumit aktsia kohta ei ole need aktsiad kallid, kuid usun, et 52 nädala tipud, mis mõne sammu kaugusel ees ootavad pakuvad piisava vastupanu, et müüa.

    sB

  • Graafikutest seda, et osa kasutajaid/kliente oleks tänulikud, kui pandaks üles vaid graafikuid, mida ka Netscape loeb.
    Näiteks Kristjani pandud asjad on alati loetavad.

    Parimatega


  • Yanek, vaatame optsioonid üle. Mul on info küll 20 minutilise delayga, kuid loodan, et on kasu.
    Aktsiahind 34.65
    32.5 call: imp vol 59%, delta 76.2%, ask 2.8
    35 call: imp vol 59%, delta 48.5%, ask 1.25
    37.5 call: imp vol 63%, delta 24.5%, ask 0.55

    Delta 50% tähendab, et kui aktsia tõuseb 1 dollari võrra, siis optsioon 0.50 dollari võrra. Viktoriini küsimus, mis optsiooniga on tegu, kui delta on 0.5?
    Kui ma arvestan sinu nägemust 37.5 ja lahutan sellest turuhinna 34.65, siis saan 2.85 dollarit ennustatavat tõusu. Lihtsuse mõttes jätan gamma ja rho välja. Nad peaksid teineteist taandama ka, kuna gamma suurendab delta väärtust, kui aktsia liigub ühe dollari võrra ja rho langetab ajaväärtust. Selleks, et leida, palju optsiooni väärtus tõuseb, tuleks 2.85 korrutada deltaga. Niisiis 32.5 calli väärtus tõuseb 2.17$, 35 call 1.38$, 37.5 call 0.7$. Nüüd vaatame tootlust 32.5C annab 77.5%, 35C 110.4%, 37.5C 127.3%. Kui nüüd teenustasusi ka arvestada, siis peaks tõesti kõige mõistlikum valik olema 35 call ja soovitavalt vähemalt 2 lepingut.
  • kristjan kas sa meili teel enam üldse nõu ei anna või ainult pro klientidele
  • Yahoo EPS 0.08 vs konsensus 0.08. Aktsia järelturul @34, sulgus 35.3 kandis.

    sB
  • Kõik prognoosid siiani OK. Aga loomulikult oodati paremat!

    :42 ET YHOO Yahoo! reports, guides in line (35.29 +0.18)
    Reports Q2 (Jun) earnings of $0.08 per share, in line with the Reuters Research consensus of $0.08; revenues rose 42.3% year/year to $321.4 mln vs the $313.3 mln consensus. Company sees Q3 revenues of $318-338 mln vs consensus of $325.5 mln, for Y03 sees revs of $1.26-1.31 bln, consensus is $1.28 bln.


    Yahoo @ 33.95

    sB
  • OVER kukkus ka kohe 22,86 pealt 21,87 le.
  • Yanek, vabandust - olin just vahetult enne Su meili saabumisaega kontorist ära läinud, kuid vaata meili - panin just vastuse teele.

    Yahoo! järelturul - 6%, Genentech -0.5%.

    Oliveril õigus - turg ootas Yahoo'lt enamat, lihtsalt head tulemused pole pärast sellist tõusu piisavad.
  • lfc,

    ...oleksin aidanud, aga ei olnud kahjuks eile (09.) arvuti ligi:) Täna olen arvuti taga ning kõik jälle normis: pikad langevad, lühikesed tõusevad ning straddle'id liiguvad strike'ide poole;P

    Aga jah, näiteks Norma liikumahakkamise põhjus mingi nädal tagasi oli tegelikult see, et panin pika pos. kinni:)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon