Börsipäev 10. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Euroopa turud on alustanud väikeses miinuses. Täna on oodata nii Euroopa Keskpanga kui Inglise Panga otsuseid intressimäärade alandamise suhtes. Üldise arvamuse kohaselt ei kavatse kumbki pank intressimäärasid langetada.

    Tallinna Börsil on kauplemine alanud väheaktiivselt: esimese poole tunni jooksul ei ole tehtud veel ühtegi tehingut Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsiatega.

  • Wall Street Journal kirjutab, et tänu uutele telefonimudelitele on Nokia (NOK) saanud Motorolalt (MOT) tagasi turuosa USAs. Gartneri andmetel oli Nokia turuosa USAs 1Q 29% ja Motorolal 32%.
  • Tere hommikut!
    Nägin unes, et täna on ruulib biotehn. ....magan vist palju...!
  • ebays pakutakse l6una eest warren buffettiga 60 tuhat dollarit, p2evajagu on veel j22nud oksjoni l6puni
  • Muuseas, üks osta.ee-st ostetud helikopter läks ebay.comi müüki.
  • Yahoo tulemused mõjuvad täna hommikul rõhuvalt USA futuuridele, Yahoo on eelturul juba -6.8%.

    Vaatame kuidas liikus Yahoo eilsel järelturul, peale tulemuste avaldamist vajus aktsia pea dollari ja kui prognoosid vastasid ka täpselt ootustele, siis vajus edasi:

  • Nasdaq 100 (QQQ) rallitas eilse hommiku esimesel tunnil järgmisele 52 nädala kõrgeimale tasemele. Selle taga oli Cisco (CSCO) juhi John Chambersi sõnu ekslikult tõlgendanud euroopalasest ajakirjanik, kes oma artilis rääkis kohe-kohe algavast IT-sektori taastumisest. Mõne tunni jooksul hakkasid turul levima kuulujutud, et CSCO juht seda mitte ei öelnud ning keskpäeval tuligi selgitav pressiteade. Ei mingit superkiiret taastumist. Tagasi reaalsusesse. Turg, mis oli kuulujuttude peale kukkunud juba päeva madalamate tasemeteni, proovis uuesti rallitada (Buy the rumor, sell the news), kuid contra-hour tõi turule jällegi müüjad. Järelturul tuli välja Yahoo (YHOO) oma tulemustega, mis olid täpselt kooskõlas prognoosidega. Firma isegi tõstis 2003. aasta käibeprognoose. Täna on aktsiad 7% madalamal sulgemishinnast. Praegused tasemed diskonteerivad midagi paremat.

    Siiski siiski! Kui põhjad on punktid, siis tipud..on protsessid. Momentum ei sure nii kiirelt. Kindlasti leidub veel pulle, kes tahaksid näha S&P 500-t võtmas 52 nädala kõrgemaid tasemeid. Kindlasti on neid, kes on veel hiljaks jäänud ostmisega, kidlasti on neid karusid, kas tahavad maha minna. Isegi kui täna läheb müügipaanikaks ei ole see otserong aasta põhjade juurde.

    Pooljuhid (SMH) võitlevad 52 nädala kõrgeimate tasemetega.


    Nagu juba öeldud, olid Yahoo (YHOO) tulemused ja prognsoosid täiesti OK. Täna avanetakse $33-32 kandis ning ilmselt selle vahemiku alumises ääres leitakse ka esimene toetus. Suurem ülestrend on küll murtud, kuid nagu graafikult näha, on seda juhtnud ka varem.

    Schering-Plough (SGP) leidis eile toetuse, mis on veidi erinev Rene Ilvese poolt Päevapiltides näidatust. 23. juulil annab firma teada oma tulemused ning siis ootavad turuosalised vastse juhi esimest tõesisemat sõnavõttu. Usun, et selle ürituse lähenedes püüavad turuosalised ennast pigem pikkadesse positsioonidesse seada. LHV Pro all tõin välja ka ühe huvitava sarnasuse Fred Hassani varasema tegevuse kohta.


    Veidi rõõmsamates toonides:

    K: Mis sai sellest lõbusast Winstoni nimelisest bulldogipoisist, keda tuntakse ka LHV maskoti nime all ning keda tutvustasin teile juba eelmisel sügisel?

    V: Temast on saanud juba päris suur poiss. 35 kg, millest enamuse moodustab pea. Kõike seda ca 30 cm turjakõrguse juures. Mõnikord saab teda näha ka meie tradingroomis (senior dog food industry analyst).


    sB

     

  • Pärast nii pikka tõusuperioodi (ca 4 kuud) on üsna selge, et ka täna tulevad üsna pea ostjad turule (ootuses, et see on vaid järjekordne väike samm alla).

    Küsimus on vaid selles kas ka tekib ostjate hulgas veidi paanikat ehk kes päeva lõpuks peale jääb (karud või pullid).

    See määrab ka lähipäevade suuna.
  • Börsipäeva foorumit avades mainisin ka, et Euroopas täna intressimäärade langetamist ei oodata. Euroopa Keskpank jättisgi intressimäärad langetamata, kuid paljudele ootamatult otsustas aga Inglise Pank siiski alandada intressimäärasid 25 baaspunkti võrra ehk 3,5% tasemele.

    Londoni börsiindeks FTSE reageeris langusega.
  • Kolleeg Dick Arms suure lombi tagant arvab Schering-Plough (SGP) teemal nii:

    Two weeks ago, I suggested buying Schering-Plough (SGP) based on the long sideways area, the move out of the base and the lighter-volume pullback. Since then, though, it has dropped further, and volume has expanded as it has declined. It broke the bottom of the uptrend and penetrated the support level. This is disappointing action and suggests it is likely to decline further. If you bought this and didn't have a protective stop, I'd suggest getting out of the position and taking the loss now. It did not act as expected, so no use waiting around.

  • Ise oleks kah pigem suure lombi USA tegelasega nõus. Minu arvates oli väga tugev signaal nõrkusest see, et kolme aastast langusttrendi ei õnnestunud murda. Peale seda on veel langetud alla kuuekuuse tõusutrendi ja erilisi signaale selle kohta, et langus peatunud oleks, ei ole. Ka eilne languse peatumine oli ilmselt ajutine, ja sellega kaasnes käibe tugev vähenemine. Ja 50 päeva libisev keskmine jäi samuti murdmata. Selle nädala graafiku pealt on ilusti näha, et kogu see järsu languse aja on jäänud hind alla 50 päeva keskmise taset. Eeldan languse jätkumist ja hinda ca 15 dollari juurde.

    jim @ SGP straddle @ 20, ostetud 03.07
  • Ma millegipärast ootan ka SGP langust 15 dollarini. Kui see tõesti peaks juhtuma ja midagi katastroofilist pole firma poolt öeldud, siis ma kindlasti ostan aktsiat.
  • Tänane Nastaqi pilt meenutab mu unenägu, edasi peaks langema kuni - 4%ni, põhi tehakse 12,00 ja 12,30 vahel siis hakkab langus raugema.

  • Kuigi ise olen lombi taga, usun mina pigem Eesti analuutikuid:)
    SGP $15 taset ootama jaades voib ilma jaada heast investeeringust. Bettie utles, et see on hea:)
  • Millest selline jõnksatus (alla) tuli?
  • Kristja, kuidas oleks praegu võtta straddle QQQ septembri 32 put ja call.

  • Ma arvan, et väga hea mõte (vaata ka tänast Avalööki), positsioon läheks maksma ca. 335 USD (put ja call kokku).
  • Portfelli vaatest validesQAVIF näitdatakse vale strike:

    QQQ call Sep 2003 30

    Sümbol: QAVIF
    Tüüp: call
    Aktsia sümbol: QQQ
    Tähtaeg: september 2003
    Strike: 30.00 USD
    Stiil: ameerika
    Alusaktsiate arv: 100
  • Turg on kuidagi muutunud. Aktsiad ei reageeri headele uuditele enam tõusuga. Pigem üritatakse ostusurvet müümiseks kasutada.

    negatiivne märk.


    just fyi

    sB
  • LHV kiusab mind:)
    järjekindlalt on portfellis eile õhtune seis,
    nuuks, see oli ilus küll aga nüüd tuleks tõele silma vaadata
  • Karudele see meeldib. Ma nimetan viimaste päevade tõusu karude posude. sisevõtmiseks.
    Ilmselt on ka ameeriklased Iseseisvuspäeva pohmelusest ärganud.
  • tegelt on ju nii et inimene on ekslik
    ja ka arvutid vahel jukerdavad
    kas ei ole võimalik näiteks et te kogemata mu positsiooni eile õhtul ära müüsite?
  • Uba, QQQ optsioonide puhul läheb tõesti mõmikord strike valesti, parandasin ära.

    Kuna LHV kauplemissüsteem on sümbolipõhine, siis toimub tehing õigesti ka siis kui strike on vale.
  • Bettie,ennustasid yhoo tänase liikumise 100% ,ka Kristjan pani oma näidis portsud väga ajastatult kinni
    Mõni vihje homseks (yhoo) ?
    Hetkel
    yhoo -7.7 %
    ebay -2.3 %
    amzn -5 %

  • Juniper (JNPR) avaldab täna õhtul oma tulemused. Rääkisin hommikupoole ühe hedgefunderiga, kes oli aktsiaid reportini lühikeseks müümas. Siiski, see rong võib olla juba läinud, kuna aktsia on juba praegu kenasti miinuses.

    Idee oli selles, et kui YHOO suht. OK tulemusi müüdi, siis mida tehakse JNPR-i tõenäoliselt so-so tulemuste peale? Ericcson on 20% käibest üks suurimaid kliente. Peale selle nägime üpris koledat reporti 3Com (COMS)-lt. JNPR kaupleb 180x selle aasta ning 95x järgmise aasta pro forma kasumit aktisa kohta. Siiski..see rong võib olla juba läinud.


    sB

    15:17 ET JNPR Juniper Networks Earnings Preview (14.03 -0.84)
    Juniper Networks reports its Q2 earnings after the close, with Reuters Research consensus estimates of $0.02 per share and revenues of $159.4 mln. Fulcrum's analyst believes the co should report in line with expectations, with management providing conservative guidance given the still difficult carrier capex environment and potential average selling price declines. However, RBC is stepping up to the plate stating the co could have "modest upside possible to guidance and estimates" in light of their rev estimates being at the high end of co guidance. BofA suggests the stock will continue its volatility given its 80%+ advance since the beginning of April.
  • Juniper (JNPR) avaldab täna õhtul oma tulemused. Rääkisin hommikupoole ühe hedgefunderiga, kes oli aktsiaid reportini lühikeseks müümas. Siiski, see rong võib olla juba läinud, kuna aktsia on juba praegu kenasti miinuses.

    Idee oli selles, et kui YHOO suht. OK tulemusi müüdi, siis mida tehakse JNPR-i tõenäoliselt so-so tulemuste peale? Ericcson on 20% käibest üks suurimaid kliente. Peale selle nägime üpris koledat reporti 3Com (COMS)-lt. JNPR kaupleb 180x selle aasta ning 95x järgmise aasta pro forma kasumit aktisa kohta. Siiski..see rong võib olla juba läinud.


    sB

    15:17 ET JNPR Juniper Networks Earnings Preview (14.03 -0.84)
    Juniper Networks reports its Q2 earnings after the close, with Reuters Research consensus estimates of $0.02 per share and revenues of $159.4 mln. Fulcrum's analyst believes the co should report in line with expectations, with management providing conservative guidance given the still difficult carrier capex environment and potential average selling price declines. However, RBC is stepping up to the plate stating the co could have "modest upside possible to guidance and estimates" in light of their rev estimates being at the high end of co guidance. BofA suggests the stock will continue its volatility given its 80%+ advance since the beginning of April.
  • Juniper (JNPR) ongi täna miinuses ja põhjus hirmus, et ka JNPR käitub Yahoo sarnaselt. Miinus on täitsa korralik (-5.5%) ja mitmed turuosalised mängimas Juniperi langusele tulemuste peale.

    Teiselt poolt on kosta ka mõningaid kommentaare, et liiga paljud ootavad juba langust. Jah, aktsia on küll täna miinuses, kuid vaadake kust ta tuleb - nelja kuuga on aktsia tõusnud ca 100% (kevadine põhi $7.45), seega languseks on veel ruumi küll.

    Minu jaoks on palju tõenäolisem, et Juniper lõpetab homse päeva miinuses.
  • Homme enne börsipäeva algust tuleb ka General Electric (GE) ka nendelt midagi väga roosilist ma ei oota, kuid GE suhtes on ka turu ootused ilmselt madalamad.
  • ANKARA (AP)--Turkish Authorities sealed off the office of a local housing cooperative Thursday and took 18 people to hospitals after an employee opened a package containing white powder, the Anatolia news agency reported.

    The powdery substance was sent to a laboratory for tests to determine if it was anthrax, the report said. Private NTV television said none of the employees had traces of anthrax.

    Police officials couldn't immediately be reached for comment.

  • Juniper ületas kergelt ootusi, nii kasum kui ka käive tulid eelmises kvartalis veidi paremad plaanitust.

    Aktsia on praegu 1.2% plussis, kuid kauplemine on veel vaikne, sest oodatakse peamist - mida ootab Juniper järgmiste kvartalite kohta.
  • Juniperi III kv. prognoosid olid küll veidi ootustest suuremad, kuid juhtus täpselt see mida kirjeldasin ülal, pärast 100% tõusu kevadistest põhjadest olid ootused veel kõrgemal.

    Aktsia praegu -4%.
  • SGP langes ka alla Bettie näidatud toetusest. Nüüd on veel 17 dollari tase toetuseks, aga see ilmselt murtakse täna esimese tunni jooksul ja edasi on vaba tee veel allapoole. Endiselt ei näe põhjust, miks peaks enne 15 dollari taset langus peatuma.

    Üks huvitav graafik on STJ. Aktsia on moodustanud langustrendi ja kukkunud läbi aastasest tõusutrendist. Eile küll pisut taastus, aga langustrend jäi murdmata. Kuue kuu graafikult võib näha ka pea-ja-õlad mustrit. Ilmselt võiks oodata languse jätku.


    Väga huvitav on ka võrdlus Nasdaqi indeksiga:



    Ise mõtlen puti või lühikeseks müügi peale, otsin veel kõige sobivamat varianti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon