Börsipäev 11. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!
    Jaapani turg reageeris USA langusele samuti järsu allapoole liikumisega, Nikkei indeks kukkus 3.22% ning seekord jäi 10000 piir saavutamata.

    Euroopa turud alustasid pärast eilset langust kerges plussis. Autotööstuse aktsiaid mõjutasid mitmed reitingu alandamised, positiivset tõi aga juuni automüügiteave.

    Rootsi turul on üle 7% plussis ABB, USA kohus nimelt kiitis heaks asbestikokkuleppe, millega firma peab kannatanutele oodatust vähem kahjutasu maksma.

    Hollandi kindlustusfirma Aegon teatas 3000 töötaja koondamisest, see on osa kolme aastasest restruktureerimisplaanist, aktsia reageeris sellele teatele siiski negatiivselt.

    Eesti turul näitab tugevust Hansapanga aktsia - Suprema poolne ostuhuvi on aktsia varasemast koridorist välja nihutanud. Eesti Telekomi aktsia on samuti 7.1 euro tasemest ülespoole nihkumas - välisturgude languse mõju Eestis seega täheldada pole, ning liikumine toimub selgelt välishuvist lähtuvalt.
  • Supremal näib üleval olevat 1 suur ostuorder, mille täitmine eile poolikuks jäi, kuna potentsiaalsetest müüjatest kodumaised väikeinvestorid on suvel väheaktiivsed, siis piisab üsna väikestest ostukogustest, et hinda üles viia - eilse börsipäeva lõpus kergitas 10 000 aktsia ost hinda 0,6%, tänaseks hinnatõusuks 0,55% on piisanud 3063 aktsia ostust.
  • Nasdaq 100 (QQQ) avanes eile kohe allapoole ning kukkus ühe sujuva joonena kuni contra-tunnini. Kui ma jälgisin seda, kuidas firmad üldiselt päeva sees uudistele reageerisid, siis tekitas see minus üpris karuse tunde. Näiteks firma, mis teatas oma tulemuste olevat analüütikute ootustest paremad, leidis ostjaid vaid viivuks. Peale seda kasutati ostusurvet juba hoopis müümiseks. Lisaks sellele ei taha enam pisikesed biotechid uudistele reageerida - varem hüppas mõni paari dollari aktsia päris triviaalse uudise peale päeva lõpuks 50-60%. Ka Juniper (JNPR), mille tulemused/prognoosid olid OK, kukkus järelturul 4%.

    Siiski tuleb turuosalistel valmis olla veel vähemalt üheks karulõksuks. Järgmisel nädalal on meil väga palju uudiseid ning lõpus veel ka optsioonide lõppemine. See võib karude plaanid veel vähemalt korraks paigast ära lüüa.


    Üks väga kole graafik viimase 10 aasta kohta S&P 500 (SPX):


    Ma usun, et esimeseks märgiks karulõksu kohta oleks Biotechi (Biotech HOLDRs (BBH) ) liikumine uuele 52 nädala kõrgeimale tasemele. Kõige spekulatiivsem raha liigub just seal (Ning pooljuhtides (SMH) )


    Schering-Plough (SGP) on jätkanud kukkumist koos ülejäänud turuga. Aktsia murdis minu poolt näidatud toetusest läbi ning nüüd on järgmine verstapost $17 tase. Siin foorumites avaldavad mõned inimesed lahkelt arvamust, et aktsiad on varsti $15 peal. Ma ei saa kindlalt väita, et seda ei juhtu. Kauplejatel soovitasin juba nädala alguses aktsiatest väljuda, kes on aga otsustanud investeerida, seda ei tohiks see langus kohutada. 23. juulil on oodata olulist sõnavõttu firma uue juhi poolt ning kuna sealt enam ei saa oodata midagi halba (prognoose on juba langetatud), siis tasub enne seda ennast pigem pikaks seada. Ja mõelge suuremale pildile: kulutused tervishoiule on pidevalt suurenemas. Näiteks USAs moodustavad need 14% SKP-st. Ühiskond tervikuna ju vananeb, inimestel on järjest rohkem ravimeid vaja. Ainuüksi kolesterooli alandavate ravimite (a'la Zetia) turg oli 2002. aastal ligemale 200 miljardit dollarit. Ma kavatsen oma portfelli, mida näeb ka LHV Pro all lisada varsti veel midagi samast sektorist.



    sB

     

  • Office Depot (ODP) üritab vist varsti järgmist 6 kuu kõrgeimat taset püüdma minna. Selle põhjus?

    07:40 ET Goldman Sachs upgrades Staples, resumes Office Depot
    Goldman Sachs upgrades SPLS to Outperform from In-Line and resumes coverage of ODP with an Outperform rating; firm sees an improving macroeconomic backdrop for office products retailers relative to their broader Hardlines Retail coverage, assuming that the industrial economy is bottoming; firm views SPLS as the more conservative option of the two, with clearer visibility and less risk, but less upside given peak operating margins and a higher multiple; with ODP, earnings visibility, but they see acceleration in retail sales trends off trough levels and greater potential upside given the stock's lower valuation.


    sB
  • Kui keegi imestab, mis QQQ-d nagu magnet 32 lähedal kinni hoiab, siis see on minu sept. straddle, mille strike on (üllatus-üllatus) 32. AMZN tõmbab ka nagu magnetiga 35 poole (minu juuli straddle'i strike) ning kui järgmiseks reedeks prognoosin siis AMZN hinnaks 35 USD:))
  • Master, minu poolt on sulle toetus QQQ sept. straddle'le osas ja nagu kiuste sama strike'ga. Oleks teadnud, oleks võtnud mõne teise strike, oleks saanud võrrelda magnetite tugevust :)
  • No mul on sama positsioon ka isiklikus porfellis ja viimasel ajal on straddle hästi tootnud, seega ärge muretsege :)
  • 17 dollari tase on SGP -le siiski tugevat vastupanu osutama hakanud. Kuid ikkagi, iga tipp on senisest madalam, nii et usun endiselt vastupanu murdmist.
  • Karu olemine on küll praegu väga ohtlik tegevus, kuni pullid lükkavad! Trend is your frend...
    Karuks hakkaks alles, siis kui S&P500 vajub kindlalt läbi 950 punktist ja NASDAQ 1685 punktist.
  • Kuuldavasti Texases on 9 inimest SARS-i kahtlusega karantiini pandud.


    sB
  • 14:14 ET Nine held in Texas on SARS concerns - MSNBC
    MSNBC.com reports that 9 people connected to the military have been quarantined in Texas after some reported respiratory problems similar to SARS; a group of military personnel passed through the Toronto Airport recently, and some reported mild to moderate respiratory problems earlier this week after returning home; only one person in the group fits the definition of a suspected SARS case, and no one has been officially diagnosed with SARS or been hospitalized
  • Huvitav, nägin seda kuulujuttu juba hommikupoole ringlemas ja veel imestasin, et turg on kõikide globaalsete murede suhtes täiesti immuunseks muutunud ...
  • Friday humor

    Q: What would you call the merger of Motorola and Enron?

    A: MORON

    [Teel praamiga Hiiumaale, ümbritsemas vaid meri ja Internet ... ja siin paistab päike!]
  • Karud saavad täna tappa eriti sellised kes SONS- i karuse hoidsid. Minul karvatutid lendavad ...peab lisaks tööd otsima...mingi äxen USAs aitaks vast veidike... SARSI juba lasin lahti... peaks vist Sefile mägedesse helistama...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon