Börsipäev 14. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna hommikul vaatame tavapärase Nasdaq 100 (QQQ) asemel hoopis biotehnoloogia sektori liikumist iseloomustavat Biotech HOLDRS-t (BBH). Kuna on tegemist spekulatiivse raha poolt armastatud sektoriga, siis töötab see tihti juhtiva indikaatorina kogu ülejäänud turu jaoks. Eelmise nädala viimased 4 päeva saagis indeks vastupanu all, kuid täna välja tulnud 2-3 järgu biotehnoloogiafirmade katsetulemused võivad olla just selleks sädemeks, mis süütab lõkke. See pluss üldine positiivsus, mis futuure vaadates silma kargab. Suured pangad (C, BAC) avaldasid esmapilgul väga head tulemused.

    Sellel nädalal näeme veel tulemusi sellistel suurtelt firmadelt nagu INTC; IBM; MSFT jt. Lisaks sellele ootab optsioone sellel reedel ees lõppemine. Kuna enamus optsioonidest on tõenäoliselt tehtud just tõusule mängimiseks, siis on oodata ka turuosaliste katset turgu kõrgemale suruda. Mis saab pärast seda nädalat on juba iseasi.

    Boise Cascade (BCC) teatas täna hommikul, et ostab ära Ameerika suuruselt kolmanda kontoritarveta jaemüüja OfficeMaxi (OMX). Seda 25% kõrgema hinnaga, kui aktsia reedel sulgus. Mida see tähendab konkurentide ODP ja SPLS-i jaoks? Tõenäoliselt esimese hooga võetakse seda kui positiivset uudist, mis näitab, et suuremad tegijad soovivad sektorist osa saada. Lisaks sellele loob BCC ja OXM-i ühinemisprotsess konkurentide jaoks võimaluse turuosa võita (eriti on seda vaja ODP-l). Teisest küljest aga tuleb mõne aja pärast OMX turule oluliselt tugevama konkurendina kui varem. Nüüd on ju endisel probleemide käes vaevleval firmal tagala suure liitlase näol kindlustatud. ühesõnaga - lühikeses persp. ODP jaoks hea, pikemas..mitte nii väga.

    Tehnilise poole pealt on ODP-l vastupanu varsti vastas. Sealt ootan ka korrektsiooni.


    sB

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon