Börsipäev 16. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Norma II kvartali tulemused väljas.

    Käive II kvartalis 291 627K EEK, võrreldes I kvartaliga tõusu 40,4%.

    2003. aasta I poolaasta käive 499 227K EEK on 49,25% 2002. aasta käibest, seega säilib lootus peale viletsat I kvartalit aasta lõikes eelmise aastaga võrreldes käivet suurendada.

    Kasum II kvartalis 47 609K EEK, kasv võrreldes I kvartaliga 2,15 korda!  Kasum 2003. aasta I poolaastal on siis 69 745K EEK,  2002. aastal kokku oli see 193 624K EEK, seega I poolaastaga teeniti 36% eelmise aasta kasumist - kui II poolaastal õnnestub enam kasumlikku Venemaa müüki edendada, siis pole sugugi mitte ebareaalne ka kasumi kasv võrreldes eelmise aastaga.

    Pikemalt üritan Norma tulemusi kommenteerida vastavas foorumis, palun ka teistel oma kommentaarid ja arvamused sinna kirjutada, et mitte börsipäeva foorumit liialt ühe aktsia ümber käivaks aruteluks muuta.

  • Täna on Eesti börsiettevõtete kohta muudki mõtlemapanevat infot leida: Farmaatsiatehas kutsub kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku ja selle päevakord on intrigeeriv.

    Kes julgeb pakkuda mis hakkab toimuma saab oma arvamuse kirjutada Farma foorumisse.

  • Turuosalised olid eile hommikust saatis Inteli (INTC) ootel ning hirm suure pooljuhtide tootja prognooside ees ei lubanud turul eriti tõusta. Kui me vaatame S&P 500 (SPY) graafikut, siis siiani pole suur indeks 12 kuu kõrgemaid tasemeid ära võtta jõudnud. Täna õhtul on oodata tulemusi Suurelt Siniselt (IBM) ning homme õhtul Pisipehmelt (MSFT).

    Nii Biotech (BBH) kui ka Pooljuhid (SMH) on juba uued kõrgemad tasemed teinud, mis lubab eeldada, et S&P 500 peaks varsti neile järgnema. Intel tuli parem kui turg oodata oskas ning ka see peaks üldisele positiivsele sentimentile kaasa aitama.


    Siiski, kui me vaatame Inteli (INTC) viimase paari aasta graafikut, siis näeme, et veidi enam kui aasta tagasi andis firma kasumihoiatuse, mis jättis endast järele päris suure "õhuvahe". Nagu näha, siis selle õhuvahe täitmisega INTC ongi tegelenud. Reeglina liiguvad hinnad nii, et pärast sellise õhuvahe täitmist pöörab hind pikema trendi suunas jällegi tagasi. See tähendaks kukkumise jätkumist. Täna hommikul kauplevad INTC aktsiad 25.5 dollari kandis. 6-7% veel minna.

    Ma usun järjest enam teooriasse, et me saame firmade heade tulemuste peale "sell the news" reaktsiooni. Enne seda siiski näeme veel tõusu. Tarvis on veel karusid pullideks pöörata.

    Futuurid: Naz +1.1%, SP +0.6%

    sB

     

  • Tänane päev peaks ka üsna pöörane tulema, seda vaatamata kuumadele suveilmadele.

    Õhtul tuleb väga olulisi tulemusi tehnoloogiasektorist - (AMD, EMC, IBM, QLGC, SNDK) ja ka täna esineb Greenspan Senati ees, tema eilne kõne saatis võlakirjade hinnad vabalangusse.

    Tänased makroandmed vastasid suures plaanis oodatule, seega turgu ei mõjuta. Eelmise nädala karude arv taas vähenes (17%) ja pullide arv tõusis (57.4%) - optimism on kõrge

    Vaadake kuidas täna liigub Intel (INTC) ja pooljuhid (SMH), need ilmselt määravad ka turu suuna.
  • SMH on juba miinuses (alguses 3% plussis) ja INTC langenud alla 25 USD taseme, seega müüakse heade uudiste peale. Nii juhtub sageli tõusutrendide lõppfaasis ...
  • Kasumeid on hakatud võtma, roheline algus on punaseks läinud :(
  • btw, Schering-Plough (SGP) näeb täna jälle ostetav välja.


    sB
  • Esimene kord, kui mul on tõsiselt hea meel, et ma Lucentis sügavalt lühikene olen:)
  • Millest tänane optimism SGP suhtes?
  • Tehniliselt SGP- päeva siseselt kukkus alla toetuse ( $17.00), aga ronis tagasi ja jäi sinna püsima. Ja meie vaatame, mis edasi saab.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon