Börsipäev 17. juuli - kuidas läheb Nokial? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. juuli - kuidas läheb Nokial?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tänase päeva keskseks sündmuseks on kell 12 avaldatav Nokia I poolaasta aruanne. Selle ootuses on Euroopa turud avanenud miinuses - põhjuseks ka eilne langus USA turul, millele USA futuurid hetkel ka jätku ennustavad.

    Tähtsamatest Euroopa ettevõtetest on täna juba tulemused avaldanud Electolux ja SAP. 

    SAP teatas ilusate kasuminumbrite kõrval tarkvaralitsentside müügi vähenemisest 13%, aktsia on Frankfurdis langenud -5,27%.

    Electroluxi käive ja kasum jäid õige pisut alla ootustele, II poolaastaks ennustatakse nõudluse muutumatuks jäämist või isegi mõningast kasvu, aktsia Stockholmis langenud -0,29%.

    Tulemuste hooaeg jätkub ka Tallinna Börsil, täna avaldas oma I poolaasta tulemused Eesti Telekom, aruande leiab siit, kommentaarideks on avatud Eesti Telekomi foorum.

  • EPS 0,14€
    käive €7019M (+1%)
    kasum 858M
    Ollila hinnangul oli Nokia turuosa 2Q 39%
    mobiiltelefonide müük kasvas 14% kuid USD ja odavamate telefonide müük alandasid käivet. Nokia müüs 2Q 41M telef ja turu uuruseks hinnati 105M tk
  • tirides veelgi sügamale miinusesse ka USA futuure, kui enne olid Nasdaqi futuurid miinuses -1%, siis pärast Nokiat juba -1.4%.
  • väga hea saab jälle soodsalt soetada :)
  • Nokiaga samal ajal avaldas 2Q tulemused UPM-Kymmene (UPM1V)
    EPS tuli 0,15, oodati 0,11
    käive tuli €2501M oodati 2456M
    kasum enne ühekordseid kulusid oli 132M
  • UPM aktsiale pole hetkel mingit tähelepanu pööratud (-1%).
  • Kuidas saaks online infot soome börsilt?
    Kuumadel hetkedel võiks hinnaliikumiste kohta rohkem infot ka foorumis liikuda.
  • Velvo, kliki näiteks LHV kodulehel ülemisel ribal linki Skandinaavia.
  • Velvo

    Hexi koduleheküljel on reaalajas hinnainfo pakkujate nimekiri - minu teada tasuta pakkujaid nende hulgas ei ole, Kauppalehttis näiteks tuleb reaalajas hindade nägemise eest tasuda 52 EUR kuus.

    Aga kui huvi oluline, siis helista LHV maaklerite telefonil 6108408 ja küsi hindu, turusügavuse kohta oskame ka ühtteist rääkida või kes ostmas ja kes müümas.

    LHV lehel on hinnad 15 minutilise viivitusega.

  • huvitav et keegi seda ette ei näinud - oli ju taala n6rgenemine selge värk..
  • Nokia hoiatus oli nagu rusikas silmaauku. Nüüd tuleb vist peamistes indeksites vähemalt 5%-line korrektsioon. S&P 500 tuleb 950 punktini ja Nasdaq ehk isegi 1600 punktini. Siis on mõistlik jälle ostmisele mõelda. Tehnoloogiat peaks praegu ikka raputama.
  • Kas Nokia juuli put oleks mõttekas täna ära müüa või oodata homseni?
  • Donna, pigem siiski ilmselt täna - viimaste päevadega kaob ajaväärtus optsioonist kiiresti.
  • Ostjad on üritanud 3 korda vastu hakata.

    14.50 EUR kandis ei jätkunud jõudu kauaks - 10 minutit

    14 EUR kandis peeti vastu 1,5 h,

    13.75 EUR kandis 0,5 h

    hetkel käib madin 13.50 EUR juures.
  • Antud foorumis jäi enne mainimata, et Nokia miinuse põhiliseks põhjuseks oli kasumi ja käibehoiatus, mida põhjustab nõrk dollar.
  • Kristjan ,kas ja kuidas võivad mõjutada aktsia hinna liikumist enne optsioonide tähtaega
    avatud opt. lepingute hulk ?
    Näit yhoo 'l suuremad just juulis 35 call ja 30 /32.5 put .
    Kas on alust arvata et aktsia liigub just nii et need optsioonid kaotavad oma väärtuse ,
    või liigutaks sellest sõltumatult "lähema " strike 'i suunas ?


  • Nokia aktsia ei läinud langusesse mitte 2Q tulemuste peale, vaid 3Q NMP ennustuse peale, analyytikud ootasid korralikku kasvu, nokester lubas kas samaksjäämist või vähenemist ja seda tänu dollarile. Niiet, kui nyyd dollar peaks hakkama juhuslikult tugevnema, siis võib hakata vaikselt soetama ka Nokia aktsiaid.
  • Kuigi dollar on nõrk ja nähakse jatkuvalt euro tugevnemist, kas siiski pole tegu ülereageerimisega täna juba -13,33%.
  • IBM (IBM) eile õhtul ning Nokia (NOK) täna hommikul tegid turu kallal oma töö. Karudel pidu? Ilmselt. Täna õhtul on veel Microsoft (MSFT) oma tulemustega aga tõenäoliselt ei oma see enam erilist mõju.

    Nokia avaneb 10-15% allpool. Kallid telefonid enam ei müü. Konkurendid Aasiast teevad samasuguseid veelgi odavama hinna eest. Telekomioperaatorite kulutused seadmetele on Nokia sõnul on väga madalal tasemel.

    Open Text Corp (OTEX) on minu radarile jäänud ka varem. Firma kaks peamist konkurenti FILE ning DCTM on juba kasumihoiatused andud. Teised sarnaseid e-koostööteenuseid (collaboration) pakkuvad firmad ei ole ka just oma prognoosidega hiilanud. Graafik näeb karude jaoks päris huvitav välja. Põrke pealt (kui selline tuleb) on muidugi kõige ohutum ennast lühikeseks müüa.

    Schering-Plough (SGP) sai eile veel halbade uudiste osaliseks (LHV Pro-s täpsemalt). Siiski aktsia hinda need allapoole ei suutnud enam suruda. Lisaks sellele tõstis Smith Barney aktsia reitingut öeldes, et nende arvates on valuatsioon soodne.


    PS: Kas keegi on E*trade (ET) tulemusi lähemalt vaadanud? Väärtpaberiarvete hulk kukkus 21% võrreldes eelmise aastaga. 800000 arvet! Samas aga firma tõstis oma 2003. aasta kasumiprognoose. hmmm..

    Futuurid: -1.8%, SP -1.0%

    sB

  • To Henno: kui 13,50 ei pea, kas järgmine toetus on alles 13,00?
  • velvo

    ollilal on juba tund aega kestnud pressikonverentsil vist õnnestunud langus seisma panna, 13.29 EUR on päeva madalaimam hetkel, aga 13.40 EUR kandis tundub aktsia end mugavamalt tundvat.

    USA turgude avanemine toob suure hulga investoreid ja nende raha juurde, esimestel minutitel ehk väike müügipaanika, aga ilmselt hakatakse ostma.
  • kella 10ni seisis usas 14.85-95 peal, nüüd kukkus 14.55 peale 15 minutiga. pressikas sa läbi või? :)

    milliste NOK aktsia hinnale oluliste ettevõtete tulemusi veel oodata on?
  • homme ericsson, siis on sektori suuremad oma tulemused avaldanud (mobiile toodab umbes 30 firmat). Hiina kohalikud junki tootjate tulemused ei huvita eriti kedagi :)
  • Lühiajaline vaatlus - vaatasin just QQQ graafikut ja kui indeks murrab alla 31.3 USD, siis ilmselt kukub kuni 30.5-ni välja
  • Nasdaq 100 (QQQ) @ trendikanali alumises servas


    sB
  • Ericssoni müüakse praegu päris korralikult ära (-11%), ettevōte avaldab majandustulemused homme. Kui sealt tuleb väikegi lootusesäde, siis peaks aktsia tōusma.
    Nokia vōrgupool ületas ootusi ja ennustustega saadi pihta. Ericsson on vōrguturu liider ja kui keegi sellest ärist üldse raha välja suudab imeda, siis on see Ericsson. Ericsson on viimasel ajal saanud päris suuri tellimusi+SonyEricssonil oli 2Q üpris hea.

    Propageerin siin LHV kontoris oma ideed, et Ericsson tōuseb homme majandustulemuste peale, kuid see seeme läheb viljatusse mulda :P
    Aloga siiski pisikese panuse peale kihla vedasime küll.
  • Minu meelest oli ericy-ga (vist)eelmiste majandustulemustega samuti, et keegi midagi head ei oodanud. Ka lhv foorumis teatasid paljud, et on lühikeseks läinud enne tulemusi, pärast tulemusi hüppas päris korralikult.
  • Minu vastuargumendid: Nokia on samuti omas sektoris turuliider ja kasumis. Ja ometi täna pea 20% langus. Meeletu sellise suurusega ettevõtte kohta. Ja Nokiaga võrreldes on Ericsson tunduvalt rohkem liikuvam aktsia. Selles osas muidugi punkt Renele, et võrguüksuse tulem oli Nokial hea. Aga praegu vaataks turgu pigem psühholoogilisest aspektist ning mis toimunud on: firmad on tulnud välja ootustele vastavate tulemustega, kuid sellele on järgnenud tugev sell off. Vaid Intel suutis üllatada ja sai sellega ka investorite lemmikuks. Ericssoni puhul on ootused samuti kõrged, mis on takistanud tänast suuremad allamüüki ning homme peaks tõus tulema ainult väga väga heade uudiste peale.
  • Ericssonilt (ERICB) ootavad analüütikud kasumiks 1924MSek ja käibeks 27,4Mrd Sek. Ericssoni puhul ei ole niiväga tähtsad käibe ja kasuminumbrid, kui hoopis ennustused. Kas ettevōtte juhtkond kinnitab varasemat väidet, et sellel aastal tehakse kasumlik kvartal (enne ühekordseid kulusid ja restruktureerimiskulusid). Direkti arvates on tähtsamad tellimusraamat ja käive. Käive peaks kasvama 4-10% vōrreldes 1Q ja tellimusraamat peaks olema vähemalt sama suur, kui 2Q käive. Ericsson kasvatas 1Q kasumimarginaali ja seda oodatakse jäävat vähemalt samale tasemele. Ettevōte avaldab majandustulemused homme kell 8:30.
  • SUNWi kukkumine taevast on jäänud traatidesse 4,50 peal pidama ...kas keegi aitaks sealt teda alla tuua ...
  • Eelmiste tulemuste ajal mängisin languse peale ning hävisin räigelt. Seekord jäi ajanappuse tõttu NOKis pikaks minek ära :) MOTT
  • Minu arvates on Ericssoni puhul just väga konkreetne asi, mida hetketulemuste põhjal tuleb vaadata - see on raha põletamise kiirus ja hinnang, millal tuleb jälle investorite käest uut raha küsima minna. Viimase korra põhjal, mil ma ettevõtte tulemusi vaatasin, oli selleks ajaks endiselt 2004. aasta III või IV kvartal. Nii kaua saab tõesti usuga mängida, aga kui järjekordse aktsiaemissiooni tulek on vältimatu, siis peavad jälle suured tegijad mõtlema, kas nad tahavad sinna oluliselt uut kapitali sisse panna. Eelmine kord pandi 3mld dollarit. See on päris suur summa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon