Börsipäev 18 juuli - Ericsson ei teinud Nokiat - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18 juuli - Ericsson ei teinud Nokiat

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Täna avaldas oma II kvartali tulemused Ericsson, need osutusid oodatust paremaks. Käive võrreldes I kvartaliga kasvanud 7%, kahjum vähenes.

    Aktsia kaupleb hetkel Stockholmis eelturul 10 SEK tasemel so. üle 10% plussis võrreldes eilsega.

  • Helsingis jätkab Nokia avaminutitel langust, madalaim hind hetkel 12.87 EUR.

    Stockholmi Börs avatakse 10.30 meie aja järgi.

    Tänases foorumi pealkirja valides meenus mulle väljend "Soomet tegema" - see on levinud termin jäähokis ja tähistab olukorda, kus üks võistkond läheb näiteks 5 : 0 juhtima ja hiljem kaotab 6 : 5 - põhjanaabrite meeskonnal on sarnaseid mänge piisavalt ette näidata.
  • Meie deal Aloga oli selline: ERICY USA sulgemishind arvutada SEKidesse ja võrrelda seda täna kl 12:00 Stockholmi seisuga.
  • Hmm, huvitav on vaadata: välisanalüütikud annavad Nokiale üksteise võidu madalamaid reitinguid, Soome analüütikud annavad ostusoovitusi. Kaldun arvama, et soomlaste puhul pole tegemist mitte patriotismiga.
    Arvan, et alla 13€ Nokiat enam ei saa. -20% blue chipi jaoks on liiga palju.
  • Ericsson on Stockholmi börsi korralikku plussi vedanud, seal kaubeldava 30 suurima ettevõtte liikumist kajastav index OMX on 2,4% plussis, vaid 3 ettevõtet indeksis on miinuses: Tele2, Skandia ja .... Nokia muidugi, :)

    Helsingi Börsil eile Nokiaga kaasa kukkunud ettevõtted on täna ka kaotusi tasa tegemas: Elcoteq +1,33% ja Perlos +2,31% näiteks.

    Eile jäid UPM-Kymmnene head tulemused mingil määral Nokia suure languse varju: täna on metsasektor aga kenas tõusus - Stora Enso +2,9%, Metso +3,97%, UPM-Kymmnene +1,85%.

    Nokia on asunud ründama päeva kõrgemat hinnataset 13.23 EUR.
  • Ma vaatasin Ericssoni tulemusi. Jah, raha sööb tõesti vähem, aga mingit positiivset rahavoogu pole ka näha. Netovõla numbri vähenemine (30.06.03 -10,9mld SEK vs. 31.12.02 -4,7mld SEK) on ilmselgelt eksitav, sest tegelikult aitab seda saavutada ettevõtte operatsioonide jätkuv kahanemine ja seeläbi varude ja nõuete vaikne konverteerumine cash'iks. Käive on ikkagi eelmise aja sama ajaga vist 28% madalamal. Viimases kvartalis on tõesti toimunud stabiliseerumine, aga rahavoog tavategevusest on ikka mingi -1,5mld SEK kvartalis, kui varude ja nõuete vähenemist mitte arvestada.
    No kui Ericssoni mahud nüüd lõpuks stabiliseeruvad, siis pole enam ruumi varude ja nõuete vähenemiseks ja kui kasumlikkuses midagi ei parane, siis jääbki raha sööma tempoga 6mld SEK aastas. Nii... puhver on 10mld SEK... kas keegi negatiivse rahavooga ettevõttele on nõus võlga peale andma. Praegu tegelikult on ju ka võlg, aga cash ja lühiajalised investeeringud on 10mld SEK suuremad.
    Ikkagi on see Ericsson üks ebakindla tulevikuga ettevõte. 2004. aasta II poolel on endiselt oodata kriitilisi otsuseid. Nii kaua kuni ikka raha ei teeni, nii kaua on asi investorite otsustes kinni. Sellest küll sõltuda ei tahaks.
  • US

    Hetkel Telerate vahendusel kättesaadavad analüütikute kommentaarid sisaldavad arvamust, et investorite optimism Ericssoni aktsia suhtes on põhjendamatu ja nemad oma reitinguid ja hinnasihte muuta ei kavatse.

    Nomura: hinnasiht endiselt 8.75 SEK ja reiting "neutral"
    Nordea: kaalub müügisoovituse andmist
  • hmm, mina loen välja, et operatiivne kassavoog oli 5,1Mrd Sek plussis (2Q02 -2Mrd)....väga kõva.
  • Vot nyyd on dilemma... kas müüa ära või mitte. Kui ostsin, otsustasin, et müün 10 SEK-i tasemel maha, aga nüüd hakkan vaikselt mõtlema, et äkki ikka ootaks natuke veel. Samas, suur tükk ajab suu lõhki...
  • Erapooletu vahekohtunikuna fikseerin siis Alo ja Rene kihlveo lõplikud tulemused.

    Eilne ERICY sulgemishind USAs 10.79 USD.

    Arvestades USD/SEK kurssi 8,23 ja ERICY ning ERIC.B vahekorda 10:1 teeb see siis 8.88 SEK.

    Nii Eesti aja järgi kell 12 kui Stockholmi aja järgi kell 12 (meie kell 13) oli ERIC.B hind 10.70 SEK.

    Ja võitja on Rene, kes ei suuda juba hommikust peale oma tundeid varjata, :)
  • "I never buy at the bottom and I always sell too soon. You’ll never sell at the exact top, so stop kicking yourself when a stock goes higher after you sell. "

    Baron Rothschild, when asked how he got rich

    sB
  • Tegelt ma ei jõua ära oodata, kuna Alo tammepärja ja auhinnaga tuleb :P
  • Rothschildi point on täiesti õige ja mõistusepärane, aga minu tunded ytlevad et kasvuruumi peaks veel olema...
  • Niggake, kahemõtteliselt headena paistvate tulemuste valgel ongi tavaliselt see koht, kus vahe mõistus peab paisuvatele tunnetele sisse lõikama. :)
  • ma juba tykk aega proovin müügiorderit teha, aga see pagana Hansapank jebib mu ajusid mingite pagana standardkogustega... pool tundi juba telefoni otsas klienditoega...
  • No mis kaupled seal Hansapanga siis? Ma tõin kõik oma Skandinaavia aktsiad LHV-sse üle ja elu palju kergem.
  • Pole lihtsalt viitsinud sellega tegeleda...
  • To sell @10.90 or not to sell - that is the question. Weather it´s noblar in the mind to suffer the slings and arrow of outregious fortune or to take arms against a sea of troubles... edasi ei mäleta...
  • ericy on praegu 13 dollarit. ja kuu-kaks tagasi oli 7. ligi 100%
  • Ei tea, kas USA-s ericy veab NOK-i kaasa või jätkub eilne
  • Kuradi Hansapank... Maakler ütles et jaa-jaa, müü kohe, saad 10.80, kinnitasin kohe tehingu ja nüüd on näha, et see oinas on 10.60-ga aktsiad maha parseldanud... "=O#%/=%?"¤(
  • Võrdleks Ericssoni käitumist Nokiaga, ainult vastupidistes suundades: Nokia langes eile suurelt - täna veel natuke; Ericsson täna suures plussis - üle-ülehomme veel natuke. Naljaga pooleks: kes tahab ennustada Ericssoni käitumist ette, vaadaku mida Nokia esmaspäeval teeb - seda teeb Ericsson teisipäeval, ainult siis vastupidi!
    Nii, et võib ka öelda, et Ericsson teeb Nokiat!
  • Kas tänane päev jääb avalöögita?
  • Avalöögi andis eile NOK. Kristjani karune meelestatus on õige
  • Rene2, aga Sa palun vaata, millest see rahavoog peamiselt tulnud on... See on nõuete ja varude vähenemisest. Lihtsalt käive on nii palju alla tulnud, et klientidelt ei ole midagi saada. Rahavoog on muidugi positiivne, sest nõuded ja varud konverteeruvad lihtsalt rahaks. Samas loodavad kõik, et mahtude langus kahaneb. No siis on ka tehnilises mõttes rahavoog kadunud. Ericssoni nn. rahavoog ei ole ju sisuline.
    Muidugi, see on siiski olnud positiivne, et nõuete maht on kahanenud ka tänu sellele, et keskmiselt on nõuete maht 101 päeva käive varasema 108 päeva asemel. Aga see on marginaalne mõju võrreldes mahtude üldise kahanemisega.
  • Nasdaq 100 (QQQ) - break it or make it


    sB
  • yhoo on oma tulemuste eelse 35 pealt juba 29.6 peale kukkunud
    kas varsti ebay ,amzn ... ?
  • well.... cash flow kvaliteedist me ei rääkinud :)

    Ericssoni juht Svanberg lubas hiljuti, et firma ei vaja enam investoritelt lisafinantseeringut.
    siiamaani on mees sõnapidaja olnud, st. pole ühtegi lubadust veel tagasi tõmmanud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon