Börsipäev 21. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tänane päev on Euroopa turgudel alanud väikeses plussis - suures osas toetudes USA turu reedeõhtusele plussile.

    Ka esimesed selle nädala majandustulemused on positiivset laadi: Shveitshi ravimikontserni Novartise tulemused vastasid prognoosidele.

    Algaval nädal on ravimitootjatele üldse oluline: GlaxoSmithKline, AstraZeneca ja Merck (Saksa firma) avaldavad oma tulemused nädala keskel.

    Tänase päeva huvipakkuvaks teemaks on ka Ericssoni ja Nokia aktsia käitumine peale eelmisi nädala tulemusi, mille järel võis mõlema aktsia käitumises täheldada ülereaktsiooni.

    Nokia on Helsingis alustanud pisut kõrgemal reedeõhtusest sulgemishinnast USAs, Ericsson näib Stockholmis avanevat aga madalamal viimasest USA turul fikseeritud hinnast.

    Alljärgnevalt 1 lõik Wall Street Journal veergudelt Ericssoni teemal.

    Ericsson's sales and orders are still plunging when compared with last year.
    However, they are up 5% on the first quarter -- and that includes the impact of
    a weaker dollar. Moreover, Ericsson has stood by its full-year sales forecast.
    Investors have been burned before, of course, by assuming that sales will
    stabilize in telecom equipment. But signs of stability are mounting.
    Take a deep breath and assume that Ericsson posts revenue of about 115 billion
    kronor next year. Then suppose that the gross margin rises to 38% and that
    operating costs hit the target. Net income would then be perhaps 43 ore per
    share.
    That would leave Ericsson shares trading at 25 times next year's earnings.
    True, the multiple comes down if investors are prepared to forecast a rise in
    sales next year. The same goes if they think Mr. Svanberg will cut even bigger
    swathes out of the cost base. But there isn't much visibility on growth. And it
    will take more than one quarter for the new boss to prove himself. Mr. Svanberg
    should enjoy his honeymoon while it lasts.
  • Tallinna Börsil on esimese kauplemistunni jooksul omanikku vahetanud juba 12 000 Norma aktsiat, aktsia on 1,95% tõusus ja ostuhuvi paistab jätkuvat.

    Eesti Telekomi aktsia puhul näib valdav olevat müügihuvi, kuid 7 EUR tase osutub ilmselt tugevaks vastupanuks, hetkel on olulisemad maaklerid just sellel tasemel oma ostutellimused üles pannud.

    Hansapanga aktsia kaupleb küllalt laia spreadiga, ostupool tundub veidi tugevam olevat, kuid suure tõenäosusega saame aktsia osas näha väheaktiivset ja väikeste muutustega kauplemispäeva.
  • Nokia (NOK1V) alustas taas oma aktsiate tagasiostu, reedel osteti 3Mtk.
    kokku omab Nokia 23 000 000 Nokia aktsiat.
  • Nasdaq 100 (QQQ) puhul usun, et $31 tase on see, mida paljud turuosalised täna jälgivad. Täna hommikul sai Salomoni analüütikutelt Outperform reitingu Yahoo (YHOO) ning nende sõnul on aktsiate viimane 15% suurune kukkumine hea ostukoht. Ilmselt ka selle aktsia järgmine täna annab ära turuosaliste prevaleeriva meelestatuse. Kui aktsia avaneb üles ning saab koheselt müügisurve osaliseks on raske uskuda, et ka QQQ puhul $31 tase kaua peaks.

    Barrons kirjutab täna ühelt poolt-teiselt poolt loo ka LHV klientidele tuttavatest "Hiina mängudest". Aktsiad nagu SOHU; CHINA; SINA; NTES on viimase aastaga tõusnud tuhandeid protsente. Hiinlased saadavad 100 miljardit SMS-i aastas ning osa nendest läheb teele läbi ka nende portaalide. Siiski, kas see on piisav põhjendus, et neid aktsiad osta? Koos suuremate "mängudega" on üles aetud ka sellised pisemad ning väheseotud asjad nagu IIJI, REDIF, ASIA jne.

    Biotehnoloogia (BBH) püsib toetuse peal. Kui see peaks põrkama hakkama, siis võib seda teha ka ülejäänud turg. Biotech on kaotanud viimasel ajal suure osa oma viimaste kuude super-momost (DNA näiteks kukkus väga heade tulemuste/prognooside peale) ning elavnemine seal oleks esimeseks märgiks, et pullid pole veel alla andnud.

    Open Text (OTEX) kukkus pärast rendi murdmist ning päevasisest põrget päris kenasti edasi. Tõenäoliselt põrkab lähipäevil veel. Kes sügavat huvi tunneb, siis lisaks peamisetele pure-play konkurentidele FILE; DCTM on mõned väiksemad tegijad nagu VIGN; HUMC ja STEL.

    Euroopas on toimumas päris põhjalik sell-off, kuid USA futuurid on hetkel +/- 0.20%

    Rene Ilves küsis just, et kas Merck (MRK)-i veidi oodatust nõrgemad tulemused mõjutavad ka Schering-Plough (SGP) aktsiat. Eelturul veel mingit müügisurvet MRK-le näha ei ole ning lisaks sellele on koosarendatud Zetia veel liiga pisike toode, et MRK/SGP tulemusi olulisel määral mõjutada.


    sB

     

  • YHOO P/E on 103,1, ei kutsu just eriti ostma
    tehniline pilt pole ka teab mis kiita.
    NOK oleks vast see, mida jälgida, ca. 20% langust eelmisel nädalal annab hea võimaluse, P/E kah 18,7 vms.
    või mis foorumlased arvavad nokiast?
  • HEX seaduste järgi võib Nokia oma aktsiad kokku osta kahe nädala jooksul pärast majandusaruannet. Turul liiguvad kuulujutud, et Nokia andis meelega 3Q käibehoiatuse, et saaks oma aktsiaid soodsamalt kokku osta.
    Samsung näeb 3Q telefonidele kõva müüki ja ASP peaks kasvama ca 10%.
    Nokia on hetkel hea ostukandidaat.
  • Hexil Nokia aktsiaga kauplemist jälgides torkab silma, et ostupoolel on praktiliselt näha ainult Soome ja Rootsi maaklereid, mujalt pärit Helsingi Börsi liikmete maaklerid on tegevad vaid müügipoolel: Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley ja Credit Suisse First Boston paistavad enim silma.
  • MTE on täna kõvasti alla rallind, kas keegi teab mis põhjus ?
  • mõned mõtted:

    *** Turg on viimasel ajal esmaspäeviti kõvasti rallinud (nädalavahetusega on tulnud uusi ostuhuvilisi), kuid tõus hakkab turul jõudu kaotama ja turg on selges miinuses - see miinus võib veelgi suureneda, sest kindlasti oli ka tänaseks tõusuootajaid.

    *** Vaatamata sellele, et turg on muutunud viimastel nädalatel nõrgemaks, on volatiilsus endiselt väga madal - hirmu veel pole. (straddle strateegia kasutamiseks väga hea seis).

    *** Yahoo sai upgreidi ja Internetisektor (HHH) ujub vastu turgu - on ka viimane aeg, sest AMZN ja YHOO hakkasid ohtlikult lähenema tõusutrendile, selle murdmine annaks üle väga pika aja nendes aktsiates shortimissignaali.

    *** Ma usun, et lähema paari kuu lõikes on vana majanduse aktsiad tugevamad kui tehnoloogiasektor (S&P 500 on tootlikum Nasdaqist).
  • Kristjan, räägi täpsemalt QQQ straddlest, millist tasuks hetkel võtta.
  • Näiteks oktoober 31 USD (QAVJE ja QAVVE), kellel lühem nägemus siis sobib ka september 31 USD pealt.
  • Esimene müügilaine on sellega vist nüüd läbi.

    sB
  • http://images.google.com/imgres?imgurl=www.huhu-hallo.de/bear-bull.jpg&imgrefurl=http://www.huhu-hallo.de/Shareholder.html&h=236&w=267&prev=/images%3Fq%3Dbull%2Bbear%26svnum%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8
  • Help! Ei leia kuidagi HEX-il noteeritud ettevõtete kasumi, P/E jne numbreid, see hex.fi on ikka paras peldik lhv ja hex.ee ga võrreldes. Ja kas keegi saab mulle anda Seppo Saario jälgimisnimekirja lingi? Aeg oleks vist põtrasid hakata üles ostma...
  • Üks leht, kus näeb aktsiahindu Soomes, lühiajalisi graafikuid ja ka P/E suhteid on www.eqonline.fi
  • to kristjan:
    *** Yahoo sai upgreidi ja Internetisektor (HHH) ujub vastu turgu - on ka viimane aeg, sest AMZN ja YHOO hakkasid ohtlikult lähenema tõusutrendile, selle murdmine annaks üle väga pika aja nendes aktsiates shortimissignaali.
    kas tohib paluda graafikut, kus kohast see signaal tuleb.

  • Tänan, Alvar, aga kust kohast leian Saario jälgimisnimekirja?
  • Seppo Saario nimekirja lingi ja arvamusi nimekirja kohta leiab siit

    Hex.fi lehel on nimekiri noteeritud firmadest, kus leiab ka nende kodulehekülgede aadressid - ja enamusel firmadel on kodukal mingi investor relations, for investors vms. alajaotus, kust saab päris piisavalt infot, vähemalt aruanded on seal olemas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon