Börsipäev 22. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Ehkki USA turud lõpetasid eile korralikus miinuses alustasid Euroopa turud täna plussis - põhjuseks positiivsed uudised tehnoloogiasektorist. Eile peale USA turu sulgemist avaldas oodatust paremad tulemused Texas Instruments, täna hommikul tegi sama Euroopa suurimaid pooljuhtide sektori esindajaid Infineon.

    Täna õhtul avaldab oma I poolaasta tulemused ka hiljuti kasumihoiatuse andnud arvutitarvikute tootja Logitech - muuhulgas on tegu maailma suurima arvutihiirte tootjaga.

    Ka Prantsuse elektriseadmete ja koduelektroonika tootja Schneider õhtul avaldatavad tulemused saavad kindlasti olema Euroopa investoritele olulised.

    Tallinna Börsil näib olevat läbi saanud ostuhuvi Norma aktsia suhtes.

    Hansapanga aktsia hind ründab 18.40 EUR taset, mis on kujunenud oluliseks toetustasemeks, vastukaaluks eilsele üliväikese käibega päevale (733 aktsiat!) on täna juba esimese poole tunni jooksul omanikku vahetanud 12400 aktsiat.

    Ka Telekomi aktsia asub täna tõenäoliselt taas ründama toetustaset 7 EUR juures.
  • Kolm kauplemisideed:
    Motorola (MOT): on langenud allapoole 6 kuu tõusutrendi, samuti sai aktsia CFSB käest downgrade 'i ja hinnasihiks $7. Tundub päris hea lühikeseks müügi kandidaat. Endal on put @ $9.


    EMC Corp (EMC) on langenud täpselt tõusutrendi peale, edasi ootaks kas tõusutrendi pidamist ehk tõusu või langemist sellest alla. Seega hea variant straddle jaoks. Endal straddle @ $10.


    Maxim Integrated Products (MXIM) on pikaajalises langustrendis, mida ei suudetud murda. Praegu on langeva kanali ülemises ääres, ootaks korralikku langust. See on siis pikemaajalisem idee. Toetus on $34 kandis, kui langeb alla selle, siis ei kavatse lähemal ajal oma lühikest positsiooni katta.


    Mida teised arvavad neist positsioonidest?
  • MXIM ja EMC on päris head ideed, kuid MOT arvan, et halbu uudiseid on päris palju juba hinda sisse arvestatud.
  • Nokia ja Ericssoni omavahelises vägikaikaveos peale tulemusi on täna jäme ots põhjanaabrite käes ...

    Nokia on Helsingis ca 1% plussis, muu Euroopa börside ja HEXi oma indeksi miinuse vastu seega küllalt tugev.

    Ericsson on Stockholmis ca 2% miinuses, ähvardab olulisest 10 SEK tasemest allapoole kukkuda.
  • Just saabus maili peale Aggressive Buy soovitus Elinear Inc. peale - ELIN.

    THE COMPANY:
    eLinear Inc. (OTCBB: ELIN) is a proven information technology solutions provider for the commercial and institutional market. Last year the company generated $8.7 million in revenue, and is on track to exceed the $12 million mark.

    Reason To Consider This Stock:
    1) ELIN’s revenue growth far exceeds the industry average. The Company's revenue increased 273% to $3,369,597 from $904,278 for the prior year quarter and gross profit increased 1,776% from $35,665 to $669,223 for the same period ended March 31, 2002. We believe they will continue to grow as they expand their product line and customer base.

    2) eLinear is not another IT Solutions company that is losing money. With the recent acquisition of NetView Technologies Inc, they have turned the corner and are adding real earnings to the bottom line.

    3) Also NetView Technologies, Inc. (“NetView”), has closed a $1 million credit facility which will support their growth plans and provides them with the financial flexibility to properly meet their customers' needs.
    The Market Place:
    According to Dataquest, Inc., a unit of Gartner, Inc., worldwide IT spending in business vertical markets is forecast to reach $2.1 trillion in 2003, a 4.9 percent increase over 2002- also reported Mid-Sized Companies have been overlooked by the large IT solutions providers and eLinear’s expanded product offerings are focused in these areas.

    The Opportunity:
    The upside associated with ELIN stock can be three-fold. First: the long-term potential for the industry is staggering. Second: at its current price, the company should attract value-orientated investors who are focusing on low per share based stock prices. Third: based on ELIN projections and growth plans, management has the ability to follow through with a solid business plan reaping great rewards for the company and the stock holders

    Technical Analysis:
    Don’t take our word for it. The highly respected Technical Analysis site StockTA.com has an Overall BULLISH signal. A positive sign, which means things may be just starting to heat up with this stock.

    Mida arvate?
  • su junk maili filter on liiga madalal tasemel.
  • Nasdaq 100 (QQQ) kukkus läbi paljude kauplejate poolt jälgitud $31 taseme. Sellele järgnes päevasiseselt veel müügisurvet kuni keskpäevani. Pärast seda liikus indeksaktsia põhimõtteliselt külgsuunas. Päevase intervalliga graafikul murdis QQQ trendikanalist allapoole välja, mis peaks põhimõtteliselt andma (lühikeseks) müügisignaali. Järelturul tulid siiski Texas Instrument (TXN) ning Novellus (NVLS) oma teise kvartali tulemustega ning prognoosidega, mis ei olnud kaugeltki head. Siiski suutsid ka seal turuosalised leida positiivseid jooni nagu näiteks see, et NVSL-i juht oli prognoose alla tõmmates väga positiivse tooniga. Lehmani analüütikud näitavad üles leidlikkust täna hommikul tõstes nii NVLS, AMAT kui ka LRCX-i reitinguid. Futuurid jällegi rohelises.

    Teine märk, mis ei lase QQQ trendimurdmist eriti tõsiselt võtta on biotechi jätkuv tugevus. BBH asub nüüd täpselt toetuse peal. Ka ei sattunud Yahoo (YHOO) eile müügisurve alla pärast reitingu kergitamist Salomoni poolt.

    Suur ja lai S&P 500 (SPY) on ka tegelikult päris rahulikult käitunud. Konsolideerumine pärast suurt ülesliikumist märgib tavaliselt üldise trendi jätkumist.

    Ameritrade (AMTD) on vähemalt minu jaoks tänase hommiku üllataja. Firma avaldas oma Q2 tulemused, mis EPS-i tasandil ületasid ootusi 1 sendi võrra (12 senti vs 11 senti). Väga huvitavad olid aga prognoosid. Hetkel tundub, et Q3 kasumiprognoos on vahemikus 3-11 senti aktsia kohta, konsensuse olles 9 senti. Käibe poole pealt $116-196 mln, konsensuse olles $168 mln. Sellised prognoosivahemikud jätavad näiteks Inteli (INTC) kaugele tahaplaanile. Aktsiad on eelturul siiski 5% plussis. Tuletan meelde, et ET kukkus päris rängalt selle peale, kui tõstis 10% võrra oma 2003. aasta kasumiprognoose.


    Tehnilise poole pealt on aktsia ikka veel ülestrendis. 

    sB

  • RSTO +7% ehk 4,95 7ni on veel ruumi...
  • Tahaksin veel korra meelde tuletada, et Schering-Plough (SGP) avaldab oma kvartalitulemused homme enne turu avanemist. Siis saab kuulata ka firma uue juhi esimest pikemat sõnavõttu tuleviku teemal. Siiski tahaksin tähelepanu juhtida ühele asjale. Nimelt uus juht võib kärpida dividendi. Kuigi enamus LHV kliente tõenäoliselt ei osta SGP-d 4% div. tootluse pärast, mida need aktsiad praegustel tasemetel pakuvad, siis paljud suuremad turuosalised teevad seda küll. Kui dividendi peaks kärbitama (või peaks see päris ära kaduma), siis tõenäoliselt on oodata esimese hooga neg. reaktsiooni.

    Pikemas perspektiivis võib see kärpimisotsus osutuda isegi heaks, sest sel juhul saab firma raha tegevusse investeerida (selle asemel, et investoritele jagada) ning need nö. rentslist välja tuua.

    Siiski..risk lühiajaliseks neg. hinnaliikumiseks on olemas ning kui te tunnete, et see on liig, siis võtke positsioonid täna välja. Halvemal juhul saate need homme või millalgi lähitulevikus odavamalt tagasi osta. Muidugi on võimalik ka vastupidine stsenaarium.

    Toonitan, et mingisugust uudist kärpe kohta ei ole välja tulnud. Firma poolt ei ole sellele kordagi vihjatud.

    just fyi,

    sB
  • Teeks ettepaneku chatile eluvaimu sissepuhumiseks! Ise olen juba platsis ja ootan kõiki teisi!
  • Vuntsidega mees mojutab endiselt turge - kuulujutt, et Saddami 2 poega on suure toenaosusega surma saanud, liigutas Dow hoobilt rohelisse:)
  • RSTO siht 7 juba 5,22 + 13%...ruumi on...
  • Kusjuures chat'i koha pealt tegin just eile sama ettepaneku algajate boardil... :O)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon