Milline maja maksab $100 miljonit?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
USA suursaadik Eestis väidab, et uue saatkonna maja ehitamine maksab 100 miljonit dollarit ja võtab aega 10 aastat. Kas Eestis on üldse nii kallist maja? Biomeedikum maksis pool miljardit, uus kunstimuuseum samapalju. Ühispanga torn maksis vist 300 miljoni kanti, aga jutt ju kroonidest. Millise maja saab 1.5 miljardi krooni eest?
-
No sellises majas on microbetooni rohkelt. Ja muid tehnika imesid. See maksab.
-
Tegelikult võib ka nii olla, et kohalikke ehitajaid ei usaldata ja tuuakse siis ameerikast laevatäis kõrgepalgalisis ehitusmehi.
-
Elektriseadmed ja tarvikud on seal teised ja ilmselt elektri nodi tuleb sealt siia vedada.
Inglise saatkonda veeti. -
mobiilne tuumajaam tuleb ka.
sheff oleks kui nad selle näiteks v6rumaale v6i narva ehitaks,
pooled regionaalprobleemid kohe lahendatud (+liikluskorraldus kentmanni tänavas ;)) -
viimati kui USA moskvasse saatkonda lasi ehitada kohalikel ehitajatel, siis olid isegi maa alt teisele poole tänavat viivate betoontunnelite seinad iga meetri järel lutikatega palistatud.
kui ma õigesti mäletan, ehitati uue koha peale oma tööjõuga ja oma materjalidest uus.
ehk sealt teatud (rahas mõõdetav) paranoia ida-euroopas ehitamisel?
või on ka eesti eelarves sees kaks maja - üks, mis jääb pärast kohalikule KaPole iseenda pealtkuulamiseks ja teine, mis on päris. :) -
Mind huvitab kuidas nad praegu seal odavas Kentmanni peldikus hakkama saavad? Seal ju pole nende mõiste järgi mingeid tingimusi olla, kui alla $100 miljoni pole võimalik uut ehitada... See on ikka rohkem suurushullustusega seotud, kui reaalse maksumusega.
-
Suvine aeg, pea igatsugu mõtteid täis. Nüüd ma pean ära küsima küsimuse, mis mind juba ammu vaevab. AloV, ega Sa kunagi Remniku pioneerilaagris pole käinud?
-
Hm, teemast läheb küll asi väga kaugele, aga kui aus olla, siis üks ja ainumas kord olen pioneerilaagrisse sattunud ja tõesti oli see Remniku.
-
Ka mina olen Remnikul nn.pioneerilaagris olnud.
-
las rääkib isegi elvis presley maja ei maksnud nii palju täitsa loll jutt minu arust
-
Bill Gates maja maksis ka ainult 97 miljonit dollarit. http://www.techtv.com/screensavers/twistedlist/story/0,24330,3355198,00.html
-
NY-s müüdi hiljuti korter $40 mln eest.
sB -
mina ka olin remniku pioneerilaagris aasta siis oli vist 1984 suvi..
-
100M USD tuleks vist täis koos igasugu elektroonilise luure vidinatega jms.
-
eee, ma siiski veel kinnisvarast ei sooviks rääkida, pigem remnikust.
AloV, kas sa olid aastal 1987 ja sul oli käsi kipsis ja sa ronisid sellega puu otsas ringi? -
Kinks oli ju kasvataja siis ...
-
i know what you did '87 summer..
-
Adzil oli õigus ja oma pedagoogiliste võimete üle pole ma kunagi uhkust tundnud. Riqili oli ka õigus (nagu alati), lõpp kiskus pisut agliks, aga tegelikult meeldis mulle tolle tolle filmi paroodia rohkem.
Maja, mis maksaks 100 milli dollarites, ei huvita mind mitte üks sekund, ma ei usu, et mul elu sees võiks nii palju raha olla, aga ma võin ju küsida tuttavatelt arhitektidelt, kas nad oskaksid sellise maja välja mõelda. -
Eks sellest "saatkonnast" tuleks üks järjekordne sõjaväe baas ;)
Rakettide ja muu huvitavaga. Sõjatehnikaga saab selle 100M$
ainult kokku. Ühegi maja ehitamine ei maksa nii palju.
Isegi, kui tööjõud tuua US-ist koos materjalidega.
Ikkagi jääb summa kõvast alla 100M.
Võrdluseks... B2 pommitaja maksab 1biljon$ ;) -
tegelt on b2 pigem 2 miljardit..
4.4miljardit$ per seawolf sub,
6.3 miljardit taala per lennukinandja..
veel lelude hindu yle ookeani:
$350.0 billion - Navy-Air Force Joint Strike Fighter (JSF-formerly JAST) - 3,000 planes*
$ 89.2 billion - Navy F/A-18 E/F Hornet - 1,000 planes
$ 73.5 billion - F-22 Air Force advanced tactical fighter - 442 planes
$ 71.1 billion - Navy New Attack Submarine - 30 submarines
$ 58.5 billion - Navy DDG-51 AEGIS destroyer - 57 ships
$ 53.0 billion - Navy V-22 Osprey - 523 planes
$ 44.4 billion - Air Force B-2 bomber - 20 planes
$ 41.2 billion - Air force C-17 airlift aircraft (estimate) - 120 planes
$ 28.2 billion - Navy Trident II (D-5 missile) - 462 missiles
$ 13.1 billion - SSN-21 Seawolf submarine - 3 submarines
$ 6.3 billion - CVN-77 nuclear aircraft carrier - 1 ship
wanna play?
II maailmas6da - 1.5 miljonit miljonit (kvadriljon?) dollarit -
Hinnad on vist tõusnud ;)
Ma olen 100 kindel, et ma kunagi kuulsin B2 hinnaks olevat 1 miljard $
Eks see sõltub kindlasti varustusastmest.
Elektriaknad ja põrandaluugid :D -
Sain oma küsimusele vastuse, nimelt maksab Jaapani uus saatkonnahoone Moskvas 90 miljonit dollarit. Viis korrust saatkonnahoonet näeb välja selline:
Lisainfo - http://www.aecasia.com/news/december2001/feature/JapanEmbassy.htm
-
Ja lisaks, USA Moskva saatkonna ehitamine, ümberehitamine ning mikrobetoonist puhastamine maksis 370 miljonit dollarit. Nii et on kuhu püüelda.
http://www.kcstar.com/item/pages/home.pat,local/3774761c.512,.html