Börsipäev 23. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Hansapanga aktsia näib täna jätkavat kitsas koridoris 18.40 ja 18.45 EUR vahel - eile õnnestus siit korraks ka allapoole läbi murda ja tänagi ei näi ostupool nii tugev välja kui mõni aeg varem, samas on ka müügipool nii õhuke, et pisut suurema ostuhuvi korral võib hind hõlpsasti kerkida.

    Eesti Telekom alustab 4 päeva järjest 7 EUR taseme kohal ja ilmselt üritab taas seda murda, täna näib see esmapilgul üsna raske olevat.

    Norma aktsia ostuäär langenud tagasi 5.50 EUR lähedusse ehk siis samasse kohta, kus aktsia nädal tagasi peale II kvartali tulemuste avaldamist avanes. See tase võib olla paljudele juba juuni algusest peale II kvartali tulemustele mänginud ja kuni 20% tootlust saavutanud investoritele stopiks. 

  • NRM puhul on huvitav see, kuigi müügiäär on alla tulnud, pole müügihuvi veel tekkinud. Arvan, et mõni aeg võib NRM kõikuda koridoris 5.50-5,70 EUR.
  • Kas on loota ka LHV TOP 10 ülevaadet?
    Huvitav, kas LU puhul põhjustas eilse 11% ralli 1B tellimus või on tänased tulemused lekkinud?
  • Nasdaq 100 (QQQ) oli juba andmas oma tugevat avanemist karudele tagasi, kuid siis tuli uudis Saddami poegade tabamisest. (Baaaad Heir Day for Uday and Qusay). Rohkemat polnudki pullidele vaja - poole tunniga tõusis indeks 1.5%. Ka ei kohutanud pulle Eiffeli torni põlemine. Tõusjate eesrinnas loomulikult TXN ning NVLS. Järelturul tegi pullide tuju veelgi paremaks Amazon (AMZN) oma tulemustega. AMZN tõusis järeturul 6-7%.

    Tehnilise poole pealt on QQQ jällegi tõusutrendis tagasi.


    Biotech esindatuna Biotech HOLDRs-ga (BBH) ripub ikka veel toetuse peal. Eile õhtul avaldas väga head tulemused Amgen (AMGN) ning see võib tõepoolest momo-le hinge uuesti sisse puhuda. Ja ülejäänud turg tuleb vaikselt järgi.

    Office Depot (ODP) avaldab oma tulemused homme enne turu avanemist. Tehniliselt on aktsia väga ilusas ülestrendis ning sama hästi suhtuvad aktsiasse ka analüütikud. Viimasena tõstis reitingut aktsiatele legendaarne Goldman Sachs. Siiski olen veidi mures ning kavatsen välja tuua paar märkamata jäänud aspekti LHV Pro all täna.

    Apple (AAPL) on ikka veel ülespoole rühkimas. WSJ-s oli paar huvitavat kommentaari Apple viimase kvartali tulemuste kohta. Eelmisel nädalal tõusid AAPL aktsiad 13 kuu kõrgeimale tasemele kui firma avaldas oma kvartalitulemused. Puhaskasum kukkus tegelikkuses 41% vs eelmise aasta sama periood. Siiski, ületati paari sendiga analüütikute konsensust ning uus 5% rallikene oligi käes. See näitab, kui ebaratsionaalselt turg käituda võib.

    Siiski ei saa karud veel hetkel suurt midagi teha, kuna trend ülespoole on paigas.

    Futuurid: Naz +0.36%, SP +0.25%


    sB

  • Päris huvitav graafik - S&P 500 tuleb täpselt sama mustriga tipust alla nüüd ja ka juuni tippudest, selle loogika järgi peaks täna tulema miinuspäev. Kuid loomulikult ei saa sama muster kesta igavesti, saame näha.

  • Kui läbi huumoriprisma vaadata, siis on AMZN liikumahakkamises "süüdi" hoopis möödunud optsioonireede - kuna mul oli straddle@35, siis tulemiks 5,2 KEEK miinust (straddle ise maksis seejuures 490 USD)
    :)
  • Kristjan,
    millal Pro update'i oodata on?
  • Schering-Plough (SGP) conf. call läbi ning turuosaliste meeleolu pigem positiivne. No dividend cut.
    Pikemalt LHV Pro-s lähemal ajal.

    sB
  • Kristjan, kuna PRO-s küsida ei saa, siis küsiks siin: kas sa oma kauplemisidee (15:24) puhul arvestasid ka lüh.pos. intressiga, kui tootluseks paari kuu jooksul 20% panid või on see "brutokasum"?
  • Master, ma mõtlesin küll brutokasumit, sest pea võimatu on prognoosida kui kaua selle hinnasihi saavutamiseks läheb aega. Kuid praeguselt hinnatasemelt sisenedes oleks targetini jõudes ka netokasum vähemalt 20% ...

    Muuseas, alati võite LHV Pro teemalisi küsimusi saata ka otse idee autori e-mailile - kõige kiirem ja täpsem tagasiside.
  • Nüüd siis Pro all uuendatud nii ODP, SMH kui AMD ideed.
  • Põnevust kui palju Äripäeva aktsiagaloppil! Finantsperekond Jõgeva (minu perekonnanimi) võttis III ja auhinnalise viimase koha, lisaks oli 3 Jõgevat TOP 10-s.
  • Uudised (loe: majandustulemused) olid täna head, aga turg on miinuses - mis siis kui tulevad halvemad uudised?


  • Amazon +12% ja tagasi 40 USD all, peaaegu oleks jõundud aktsia juba müügisignaalini (ca. 33 USD).


  • Turg on nõrk, aga turuvedurid biotehnoloogia (IBB) ja pooljuhid (SMH) on üsna tugevad. Seni kuni need kaks püsivad, pole asjad veel halvad.


  • Kas teate, et kuuskümmend lehma suudavad toota tervelt tonni piima päevas? Ma joon heal juhul 2 klaasi piima päevas, seega mulle piisab ca. 0.0125 lehmast päevas.


  • Mitmed suured Ameerika firmad on oma klienditoe suunanud USAst välja (peamiselt Indiasse). Näiteks kui keegi helistab DELLi arvutimurega DELLi klienditoele, siis võib juhtuda, et kõne suunatakse Indiasse, mitte ei vasta sellele kohalik spetsialist
  • adz, mulle kuulus auhinnaline viimane koht. Muidugi tegin kõik portfellid ise, aga oma nimega ma kuskile etteotsa tavaliselt ei jõua. Seekord naeratas õnn mu emale, kes jäi kolmandaks. Aga selle kolmanda koha pärast käis ka päris kõva madin, eeskätt LHV-s tuntud Margus Järvega.
  • Kas keegi veel Äripäeva aktsiagaloppil osalenud ja kuidas on läinud!? Sellel korral jäin ise teise kümnesse, eelmisel läks paremini olin esimeses tabelis.
  • mulle tundub see mäng natuke naljakas ausalt öeldes
    mingi tunnike sebimist
    aktsiate valik on nii piiratud jne.
  • Tõsi, eks ta rohkem igavuse peletamine on, aga see-eest vaevatasuks ka paar raamatut saadud ;)
  • Heh, Aktsiagalopis bingolotoga saavutatud koht esikahekümnes polegi vist nii paha...
  • Jah, viimane koht saab ka auhinna. Võin öelda, et selleks oli Äripäeva logoga, tulega võtmehoidja. Eks näis, mis seekord saab?
  • ma vaatan ka huviga, et meil on lausa kelly familyd investeerimisalal. teine vahva analüütikute-spekulantide suguvõsa on perekond Kadajane ;)
  • Teemade nimekirja

    Küpsised

    Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

    pirukas_icon