Börsipäev 24. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Täna avaldatakse Euroopas palju olulisi majandustulemusi.

    Peugeot aktsia on langenud -5,63%, ettevõtte teatas kasumi järsust vähenemisest II kvartalis, samuti vähendas aasta prognoose seoses nõudluse langemise ja tugeva euroga.

    Renault avaldab oma tulemused samuti täna, nende ootel on aktsia juba langenud -2,67%, Peugeoti poolt öeldu ei anna ilmselt põhjust eriliseks optimismiks.

    Samuti oodatakse tulemusi Daimler-Chryslerilt, aktsia on langenud -1,2%, oodatakse kasumi olulist vähenemist seoses Chrysleri kahjumiga.

    Siemens avaldas oodatust mõnevõrra paremad majandustulemused, aktsia plussis 1,08%.

    Sama tegi Hollandi lennukompanii KLM, aktsia 2,29% plussis.

    Farmaatsiafirmade eilse edu järel on AstraZeneca täna tulemuste avaldamise eel 1,92% plussis.

  • Ei tea, kas täna tasub võtta EBAY straddle? Nii AMZN kui YHOO näitasid peale tulemusi suuri liikumisi, kas seda teeb ka EBAY? Ma arvatavasti proovin virtuaalselt, kusjuures ma pole veel oma 2-3 aastase optsioonide kauplemise ajal ühtegi straddlet teinud.
  • jobless claim 386K, oodati 415K, futuurid yles selle peale.
  • EBAY volatiilsus ei ole kõrge, kuid võiks madalam olla.
  • Office Depot (ODP) tulemused ja prognoos oli investoritele meeltmööda, aktsia avanes 16.5 juures e. 3% plussis.
  • Volatiilsust (ja ka hirmu) peegeldav VIX indeks on jõudnud 20ne lähedale. Viimati käis see näitaja alla 20ne 2002.a. aprillis.

    Seega mingit hirmu, et aktsiad võiks ka langeda, turul küll pole.
  • VIX läkski alla 20ne! Esimest korda viimase 1 aasta ja 3 kuu jooksul.

    Kui eelmine kord VIX alla 20ne läks, siis kattus see ka S&P 500 tipuga, indeks maksis siis ca. 1150 punkti. Sellele järgneva 4 kuuga langes indeks pea 350 punkti ehk üle 30% ...
  • ODP siiski vaikselt vajunud juba alla eilset sulgemishinda:(
  • ODP stop on ca 15.5 juures, tasub oodata päeva lõpuni.
  • Internet (HHH) on kuum-kuum-kuum. Amazon on kahe päevaga tõusnud pea 7 USD ja teeb uusi tippe, kindlasti see ralli on karusid aktsias veelgi vähemaks pesnud. Ärge unustage, et täna õhtul eBay (EBAY) tulemused ja homseks on ehk pilt hoopis teine.


  • Pooljuhid (SMH) alustasid väga optimistlikult, kuid hetkel juba miinuses, õhtul KLAC tulemused ja ehk sellest ettevaatus, ilmselt päeva lõpuks viib see sektor endaga kogu turu kaasa.


  • Volatiilsus (QQV, VIX) on väga madal. Usun, et sügis tuleb närviline, seega sügisesse on straddle tegemine väga mõistlik. Üritan ehk lähemal ajal ka paremaid üksikaktsiaid selle jaoks välja screenida


  • ... nädalavahetusel seda vist siiski teha ei jõua, sest üks sõber seilab abielusadamasse (palju õnne sCandal!) ja pulma laptopi kaasamine oleks juba professionaalne kretinism. Muuseas, eile õhtul vanalinnas jalutades langes mulle äkki tema pruut kaela ja hakkas telefoninumbrit nõudma - tegu oli tüdruknaisteõhtuga (sellist terminit vist küll pole :)) ja ühe aktsiooniga sealt. Elu koosneb juhustest!
  • Turul kuulujutud, et terrorismihäire taset kavatsetakse täna tõsta. Nii Dow kui Nasdaq on viimasel kauplemistunnil miinuses.
  • Järelturul on päris kõva paugutamine, enamust tulemused avaldanud ettevõtetest on miinuses - eBay (EBAY -5%), Kla-Tencor (KLAC, -2%), JDS Uniphase (JDSU, -16%), Nortel (NT, -7%).

    eBay puhul oli ilmselt probleemiks see, et terve aasta prognoose oluliselt ei tõstetud, aktsia juba alla 110 USD langenud järelturul.

    Lisaks teatas eBay 2-1 aktsiasplitist, pärast seda maksaks aktsia siis poole vähem.

    Mäletan kui Sun (SUNW) maksis aastal 2000 lõpus samamoodi 110 USD ja oli üks viimaseid tehnoloogiaaktsiaid, mis polnud ära kukkunud. Mitmed analüütikud siis kostsid, et SUNW on liiga tugev, et börsilangus aktsiat mõjutaks ja ei see kuku. Lisaks teatas siis Sun täpselt samasugusest splitist, mille järel aktsia on kukkunud tänaseks pea 10x.

    Arvan, et eBay ei peaks samamoodi splitti tegema, psühholoogiliselt tundub siis aktsia odavam, praegu lisab üle 100 USD aktsiahind selgelt väärikust.
  • Teemade nimekirja

    Küpsised

    Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

    pirukas_icon