Börsipäev 25. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Täna taas mõned uudised ka Tõusva Päikese Maalt: tulemused avaldasid Sony ja Mitsubishi.

    Sony aktsia hind langes -1,33% kui ettevõte teenis II kvartalis 1,12 miljardit jeeni (ca 9,49 miljonit dollarit) kasumit ehk 98% väehm kui eelmise aasta samal perioodil, tulemus on siiski pigem positiivne kuna 2003. aasta I kvartalis teenis ettevõte 111.1 miljardit jeeni (ca 941 miljonit dollarit) kahjumit.

    Mitsubishi aktsia hind langes -11,81% kui firma teatas et jääb käimasoleval poolaastal kahjumisse kesise müügi tõttu USA turul ja sealsetest finatsoperatsioonidest saadud erakorralise kahjumi tõttu. Nissan, Honda ja Toyota ei lasknud ennast konkurendi ebaedust häirida ja lõpetasid plussis.

    Autotootjate tulemuste jada jätkub Euroopas: täna oodatakse tulemusi Volkswagenilt, aktsia on alustanud -1,65% miinuses, ettevõttelt oodatakse teadet kasumi vähenemisest.

    Eile avaldatud tulemuste järel lõpetas DaimlerChrysler päeva 4,54% plussis kui ettevõtte Chrysleri harus teenitud kahjum tuli alla analüütikute ootuste ja samas lubati seal taas kasumit juba aasta lõpuks. Renault aktsia tõusis 0,94% kui firma teatas mõningasest tagasiminekust I poolaastal kuid prognoosis kogu aasta lõikes rekordilist kasumit. 11% vähenenud müük viis Peugeot aktsia -3,37% langusesse.

    Eile USA turgude lõpus toimunud languse järel on täna ka Euroopa turud alustanud miinuses.

  • Tallinna Börs liigub rekordigraafikus: kui eile tehti 24 tehingut, mis tähendas kõigi aegade väikseima tehingute arvu kordumist, siis täna poole päevaga on tehtud 14 tehingut.

    Lisanimekirja aktsiatega pole sealjuures veel ühtegi tehingut tehtud, põhinimekirjas on kaubeldud 4 aktsiaga, sh. Hansapanga käive on siiamaani 20 aktsiat ja Tallinna Kaubamaja käive 70 aktsiat.
  • Nasdaq 100 (QQQ) avanes eile päris võimsalt üles pärast oodatust paremaid tööturu numbreid. Sellele järgnes praktiliselt 4 tundi külgsuunas liikumist. Seejärel aga tuli turule kaks kuulujuttu. Esimene neist rääkis sellest, et Salomoni trading desk müüb agressiivselt futuure. Teine rääkis terrorismiohu taseme tõstmisest. Järgneva kahe tunni jooksul kukkus Nasdaq 100 2%, jäädes $31 taseme juures pidama.

    Järelturul tuli oma tulemustega välja eBay (EBAY). Tulemused olid OK, kuid aktsiad said silmapilkselt müügi osaliseks. EBAY lõpetas järelturul 5 punkti allpool. Pooljuhtide sektori esindaja KLA-Tencor (KLAC) teatas oma tulemused, mis olid ka OK, kuid samas oli sunnitud kärpima järgmise kvartali prognoose. Just nagu konkurendid NVLS ning LRCX.

    Tehniliselt pean ikka veel oluliseks $31 taset. Selle murdmine tähendaks lisanduvat müügisurvet. Küsimus on siiski pigem, et kas sellest müügisurvest piisab allapoole liikumiseks. Eelmisel korral ei piisanud, kuid mitmed fondijuhid istuvad päris heade kasumite otsas ning tahavad ilma positsioonide pärast muretsemata Augustis veidi puhkust võtta.


    Nagu ikka, vaatame ka seda, kus liigub spekulatiivsem raha:

    Biotehnoloogia esindatuna Biotech HOLRDs-tega (BBH) proovis eile korraks uut tippu teha, kuid kukkus jõuetuna toetusele tagasi. Paljuski oli selle taga ka Biogeni (BGEN) halvad uudised.

    Internet esindatuna Internet HOLRDs-tega (HHH) on ikka veel tugevas ülestrendis. Seniks kui see püsib on raske näha ka ülejäänud turu kukkumist. Internet oli üks sektoritest, mis turu üles lükkas ning peab olema ka üks neist, mis selle alla toob.

    Täna suuri uudiseid ei ole. eBay (EBAY) reitingut alandati First Albany poolt "Neutraalse" peale "Osta" pealt. Hinnasihti kukutati $112 peale $116 juurest. Pfizer (PFE) teatas oma tulemused, mis olid kooskõlas ootustega. Siiski on aktsiad eelturul veidi miinuses, kuna 2003. aasta EPS-i prognoos jäi ootusele 1 sendi võrra alla. 2004. aasta EPS-i prognoose tõsteti.

    Futuurid: Naz 0.08% Sp 0.20%

    sB

  • LHV Pro kliendid - 5 minuti analüüsi all on avaldatud kaks ideed lühiajaliseks kauplemiseks, aktsiateks PDG ja CE.
  • Kurat, Märtini Fordil kadusid kaks ülemist käiku ära ja enne õhtut ei saa vist parandada ka seda.

    Liidrikohalt teise kümnesse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon