Börsipäev 14. august - NYCis elekter kadunud - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. august - NYCis elekter kadunud

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere
    Euroopa turud avanesid väikses plussis, kuigi Wall Streedil toimuv võlakirjamulli kokkuvajumine on aktsiaturgudelegi negatiivselt mõjumas.

    Deutsche Telekomi majandustulemused olid oodatust paremad - puhaskasum 256 miljonit eurot on hea tulemus võrreldes eelmise aasta 2.1 miljardi eurose kahjumiga.

    Saksa kindlustusfirma Allianz kasum vajus aastataguselt 1.5 miljardilt 102 miljonile eurole, süüdi on selles kehvad tulemused aktsiaturgudelt.

    Saksa makronäitajatest avaldati täna teise kvartali majanduskasvu number mis seekord taas miinusmärgiga. Teises kvartalis vajus majandus 0.1%, mis vastas ka oodatule.

  • Täna tuli uudis, et Microsoft (MSFT) hakkab ATI-ga (ATYT) tegema koostööd. See tähendab, et MSFT hakkab kasutama oma Xbox-ides ATI videokaarte. See on tugev löök Nvidiale (NVDA) kelle kaarte kasutati ennem.

    See on väga konkreetselt kahte ettevõtet peegeldav uudis, seega võiks ATI samapalju tõusta kui Nvidia langeda.

    Börside avanedes on ATYT 11.5% plussis ja NVDA -4%. Seega on minu meelest optimism turul ikkagi kõrge - protsendiline muutus peaks olema võrdne (ettevõtted on üsna sarnase turukapitalisatsiooniga).
  • Loogilisus ikka kehtib - ATYT on vaid 6% hetkel plussis, seega oleks avanemisel võinud ülereaktsiooni peale aktsiat shortida küll.
  • mille peale see tõmblemine nüüd lahti läks ei tea?
  • Tänased makroandmed olid pigem positiivsed - Juuni väliskaubandusdefitsiit tuli alla oodatu, eksporti suurendati ja import jäi samaks.

    Ka töötu abiraha taotlejate arv oli 4-nädalat järjest alla 400K - täpsemalt 398K (oodati siiski veel vähem 393K).

    Eks ostuhuvi nende tõttu paljuski kerkinud on. Võlakirjad on taas müügisurve all 10.a. riigivõlakirja intress ($TXN) teeb uusi 52-nädala tippe, kõrged intressid ei mõju kindlasti hästi majandusele.
  • Delli tulemused järelturul oli täpselt oodatule vastavad ja ka prognoosid järgmise kv. kohta oodatuga samad.

    Kuid järelturul kauplemist praktiliselt ei toimu, kuna New Yorkis ja ka mitmes teises linnas on suured elektrikatkestused - täpsemalt pole teada mis toimub, kuid eks see hirmu ikka inimestes tekitab. NYCis ei tööta ei rongid ei metroo.
  • Esimesed kinnitused on saabunud, et tegemist pole siiski terrorismiga.

    Vaatasin just FOXi uudiseid, seal näitas ka pilti elektrita linnadest. NYCis ühistransport praktiliselt ei tööta, seega just töölt saabunud inimesi on tänavatel meeletult. Hinnanguliselt tuleb paljudel kümneid tunde oodata.
  • http://www.delfi.ee/news/paevauudised/soda_terrorismiga/article.php?id=6176836
    Huvitav kas on tegemist sooviga ennast võõraste sulgedega ehtida või siiski tõega...
  • Huvitav tõesti, kipun arvama, et tegemist siiski võõraste sulgedega ehtimisega.

    Nii palju kui kohapeal olnute kommentaare kuulnud/lugenud, siis valitses üsna suur kaos pärast elektrikatkestust, mingi kiire "kriisiprogrammi" käivitamisest polud juttugi. Inimesi oli kümnete tuhandete kaupa tänavatel ummikus, kui Al-Qaeda oleks selle korraldanud, siis nad oleks kindlasti ka rünnanud.

    Igatahes näitas see voolukatkestus siiski suure Ameerika haavatavust.
  • Sellist avaldust mone terroristliku organisatsiooni poolt oli ette naha.
    See on samast klassist, kui Rahvusvaheline Punane Rist teataks, et meie ei lubanud Al-Qaedal pimedas suuri rahvamasse runnata, verd oleks liiga palju raisku lainud:)
  • Hewlett-Packardi (HPQ) tulemused olid väga viletsad järelturul - nii kasum kui ka käive tulid oodatust viletsamad, lisaks oli firma sunnitud kärpima prognoose.

    Aktsia -10% järelturul.
  • Hewlett-Packardi (HPQ) tulemused olid väga viletsad järelturul - nii kasum kui ka käive tulid oodatust viletsamad, lisaks oli firma sunnitud kärpima prognoose.

    Aktsia -10% järelturul.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon