Börsipäev 18. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Euroopa turud alustasid uut nädalat kerges plussis.

    Täna hommikul avaldatud raporti kohaselt on Nokia ja Sony Ericsson II kvartali mobiilituru võitjad so. on suutnud oma turuoda kasvatada, samas on mobiiltelefonide müügi kasv üleüldiselt aeglustunud ja laovarud suurenenud.

    Tallinna Börsil on nädal alanud liideraktsiate hinnakorrektsiooni tähe all.

    Hansapanga aktsia hind on kohe avamisminutitel langenud reedega võrreldes -1,03%, kolmas languspäev järjest peale kiiret tõusu võiks senisest enama müüjaid turule tuua ja langusele veelgi hoogu lisada, aktsia ostupool on siiski küllalt tihe ja allapoole liikumine eeldaks suuremat müügipaanikat.

    Eesti Telekomi aktsia on alates 7. juulist siksakitanud kitsas koridoris 7.00 ja 7.12 EUR vahel, peale eelmise nädala ebaõnnestunud katset ülespoole välja murda alustas aktsia hind liikumist koridori alumisse serva ja 7.00 EUR tasemel paiknev toetustase on löögi all, CSFB on müümas selle hinnaga suuremat kogust.

  • Eelmises kommentaaris mainitud mobiiltelefonide turuosad II kvartalis siis ja võrdlus eelmise kvartaliga:

    Nokia: 37% +2%

    Motorola: 14,2 % -1,2%

    Samsung: 10,8 % -1,3%

    Siemens: 7,3 % -0,1%

    SonyEricsson: 5 % +1%

  • Huvitav, kas nineteens comin' back? :-) Nokia ja Ericsson ruulivad?!

    Siemensi turuosa langus on küllaltki hämmastav. On ju ta edu Ida-Euroopas väga suur, kas siis see ei kompenseeri kaotusi arenenud turgudel?
    Lisaks - kas uus häälitseva avaneva klapiga ML55 võiks müügiedu tuua? Konservatiivse tarbijaskonna seas kindlasti, kuid noored, beibed ja ameeriklased? Seal peaks see ju hästi müüma?
  • Siemens loodabki minu teada käimasolevas kvartalis oma positsiooni parandada, uued mudelid olla turule tulnud alles juulis ja andnud olulise osa kogu kvartali käibest.
  • quick note,

    07:51 ET AMD AMD's stock could be poised for upside given in light of Sept launch of new processors -- Barron's (7.80)

    According to Barron's, the tech maven Fred Hickey has been a buyer of AMD shares despite concerns over its balance sheet, the co losing money and cash burn. The article points to the co's dedication to its R&D spending during challenging operating times as a catalyst for the current "buzz" over its offerings. AMD is receiving major support from chip sets and motherboard co's along with behemoth's MSFT and IBM as well. Hickey cited the "groundwell of support" for Opteron as the reasons for adding his stake to AMD in recent weeks. He even hints to longtime supporter of Intel's chips, Dell Computer as "looking at" its slated to be released on Sept. 23 Athlon64 processors.

    AMD on selle peale eelturul ligemale 9% plussis.

    sB (puhkusel)
  • 3Com (COMS) on viimaste päevadel ennast päris tugevast kyljest näidanud. Kuigi ma ei ole selle ralli jätkusuutlikkuses pikemas perspektiivis veel eriti veendunud, siis lyhiajaliselt v6ib huvitava treidi pakkuda.

    Proovin LHV Pro all lähipäevil veidi pikemalt käsitleda.

    sB
  • NOK-14.72/ERICY- 14.80??????????????????
  • velikij > andsin oma panuse siemensi osa langusesse -- neil on küll funktsionaalsuse/vormi suhtelt parim business phone (S55), aga miks peab maailma ikka läbi lukuaugu vaatama?

    high-end telefonide sektoris on praegu natukene vaakumihetk tõesti, SX1, nokia 6600, s-e P900 jm telefonid tulevad aasta lõpus.

    sC,
    S45 -> T610
  • 1 ADR=10 B aktsiat Ericu puhul... sellest ka hind
  • 3Com (COMS) on viimased paar päeva t6usnud. Tasuks vast kasumi väljav6tmisele m6elda.

    sB
  • mnjaaa, Siemens müüb tõesti Ida-Euroopas kõvasti. Ise sellest põhjusest aru ei saa - ilmselt on ikka põhjuseks telefonide odav hind. Või teab keegi mõnd muud argumenti?
  • Sellega lähemalt kokkupuutuvana võin öelda, et ka meil eestis on Siemens-i müük aastaga kordi tõusnud . Põhjuseid võiks olla mitu. Siemens on praegu inimesele, kes ei taha Nokiat (sellise põhimõttega ostjaid leidub piisavalt), esimene valik. C55, A55 on juba välimuselt täitsa OK ja sisu võrreldes hinnaga ka päris hea.

    Miks just esimene valik? Ericssonil puudub selles klassis konkurentsi pakkuv mudel, samuti on enamikele vastumeelt Ericssoni uudne disain. Motorola, Samsung jt. - sama lugu.

    Ilmselt saabki Ida-Euroopa madalama ostujõuga seostada low-end telefonide suuremat osakaalu müügis ja selles klassis on Siemens vs teised "mittenokiad" praegu tugev.

    Seega peamiseks põhjuseks siis jah hea hinna ja kvaliteedi suhe.

  • Aga tal on siiski üks viga, mida parandada ilmselt ei õnnestu. Ta EI OLE Nokia, pungestagu konstruktorid tema kallal nii palju kui tahavad!
  • Nokia on Eestis mingis mõttes ikooni staatuses, ilmselt tänu tihedatetele sidemetele põhjanaabritega, :)

    Mujal Ida-Euroopas seda probleemi ei ole.
  • Henno, olen Sinuga nõus. Kuid kas asi on tõesti ainult põhjanaabrites? Vast on Nokia telefonidel siiski mõned muud eelised ka, millel see müügiedu baseerub?
  • Olen kuulnud et Siemensi tarkvaras pidi väike defekt oleme - aeg-ajalt pidavat Siemensi telefonid viskama ekraanile kirja "Buy Nokia!", sama lugu muuseas ka Ericssonil ja Motorolal :))
  • Ikooni staatus mingil määral kindlasti, aga samas on ikooniks saamisel ka oma põhjus. Selleks põhjuseks on Nokia puhul vaieldamatult suurim populaarsus nii siin kui mujal.

    Eestis on Nokia turuosa julgen väita, et tugevalt üle 50%. Miks? Suurim valik einevatel hinnatasanditel, disain mis ei ole vähetähtis teatud sihtgrupile ostuotsuse tegemisel, menüü lihtsus ja mugavus.

    Nende kõikide argumentide üle võib vaielda, aga rahvahääletus turuosade suhtes näitab, mis on parim.
  • Mul Er T65s pole rohkem, kui pooleteise aasta jooksul küll kordagi soovitanud
    -Buy Nokia-
    Kahju, et soodsad gprs ajad mööda said...
  • Nokia erinevus teiste telefonitootjate toodangust seisneb just ergonoomikas. Kui numbri valimine või sõnumi toksimine ajab juuksed halliks, siis muud omadused (ntx odavam hind) enam ei aita.
    Muidugi, ka Nokia on teinud ses osas suht kõlbmatuid tooteid (3110, 3650, ka 6610, 8-seeria) kuid teistel tootjail pole vist ühtegi mudelit, mida võiks võrrelda selles osas tõeliste tegijatega alates tõelisest ikoonist 2110i, 5110, 6110 ja lõpetades viimase tõsise tegija 6310i-ga.
    Ilu on vaataja silmades ja välimus on maitseasi. Kuid mugavus üldiselt mitte. Loogiliselt ülesehitatud menüüd ka üldiselt mitte.

    P.S. 3650 on tegelikult igati hea telefon, kuid käes ebamugav, maitsetu korpus ja esimene number on 3 :-(
  • sms t610 on imelihtne:
    kui vajutad volumeup nuppu siis v6tab 2. tähe ja kui volumedown siis 3. tähe..
    smsi saab kirjutada sigakiiresti..

    bluetooth funkab, koik mis soovida oskad on sees, isegi sekvenser ;)
    minuarust on nokia igavaks läinud..

    -6nnelik t610 omanik
  • Ma just kaalun, kas osta T610 või oodata Nokia 6600 ära.

    Minu Ericssoni viimane imeloom R380 (kunagi 13K maksnud ...) jättis mulle küll väga bugise jälje, samas näeb Nokia 6600 ikka erakordselt kole välja vs. SonyEricssoni maitsekas disain.

    Nädalane mõtlemisaeg.
  • oota natuke ja osta hoopis ericsson t810/t900.
    natuke suurem kui t610, kaalub 160g aga see-eest on full featured pda ka!
    pildid
    z600 / p900
    review täiendus

    t610 miinused:
    -ekraani pole päikese käes absoluutselt näha (passive matrix tft)
    -aku ainult 5 päeva standby
    -m6ned nupud on raisatud (sama toimingu jaoks mitu nuppu tihti)

    t610 plussid
    +gadget!
    +bluetooth, ir, gprs, kalender, outlooki sync, voice recorder (vaga vajalik!),
    +shortcut menus (teostus voiks parem olla)
    +email, wap2

    minuarust on see 6600 lausa sexi!
    mis sest et feature eeliseid on ehk vaid videopildi v6tmine ja parem kaamera..
    samas kui oodata viitsid, siis p810/900 on way coolim!
  • Igaüks käsutab oma rahakotti ise. Mina ntx isiklikult ootan 6600 ära (oluliselt huvitumata, kas välimus on sexy või mitte), mingit alternatiivi hetkel nägemata.
  • Riq, õigus, p900 on saabudes ilmselt võimas relv, kuid vaevalt, et p800-st ka odavam tuleb.

    Muuseas, räägitakse, et septembri alguses on juba lootus Nokia 6600 ka kodumaalt saada ...
  • Kristjan, enne ostu soovitan ka väga soojalt järele mõelda, MILLEKS sul seda telefoni vaja hakkab minema!
    Kas seda relva võimsust üldse kasutad?
    Kas on tal järsku esmapilgul märkamata jäänud puudusi?

    Noh, ja siis hind ka muidugi...
  • Velikij, P900 ilmselt minu jaoks natuke liiga võimas relv tulebki, 6600 rahuldaks väga suure osa vajadusi ära (röster siiski puudub).

    Kõige olulisem sünkroniseerimine (seega bluetooth väga oluline, PC-le saab lisada USB porti bluetoothi saatja ca. 600 krooniga), ka 6600 mälu on pea 10x suurem kui näiteks t610-l ja pealegi dünaamiline.

    Ja näiteks reisilt piltide saatimine (6600 tootab VGA resolutsiooni 640*480) nii e-mailile kui MMSina kõlab teoreetiliselt ka atraktiivselt.
  • Ehk teisisõnu, Kristjan, tänud, säästsid mu näpuvaeva selgitamaks kõigile, miks kavatsen oodata just 6600, saabugu see millal tahes.

    Siis tuleb veel muidugi arvestada pisiasjaga, et esimese hurraaga on iga tipptelefon natu kallivõitu, kuid ega 6600 suguse puhul olulist odavnemist kahjuks polegi ette näha - meenuta 6310i saatust!
  • Velikij,

    enne kui ostma hakkad, küsi ka minult hinnapakkumine ;)!
  • bluetooth on k6va myygiaegument.
    ostsin t610, siis oli vaja bluetoothiga lapparit (dongle usb's on n6me),
    nyyd peab vist bluetooth pda ka muretsema?

    ja uuematel mersudel olevat ka bluetooth sisse ehitatud..
  • oman 7650-t ja ka igati rahul. bluetoothi ja IR-ga syncamine, (algeline) kaamera, GPRS, MMS, joystick. Miinuseks ehk suur voolutarbimine, väike mälu (4MB) ning tüütu liugurklapisüsteem. Enda jaoks pean oluliseks võimalust programme-mänge-vidinaid telefoni mälus vahetada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon