Börsipäev 3. sept - ODP kasumihoiatus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. sept - ODP kasumihoiatus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõned olulisemad uudised täna hommikul:

    - CF First Boston (1. kat maja) tõstis täna hommikul praktiliselt kogu Tarkvarasektori (Infrastructure software) reitingut Mkt Perform pealt Outperform peale. Eriti tõi välja sellised tegijad nagu MERQ, CA ning NTIQ.

    - Barronsis on neg. maiguga artikkel CDN-i teemal. Konkurent SNPS läheb eest ära. CFSB alustas just nende firmade katmist täna hommikul ning andis reitinguteks SNPS (Outperform), MENT (Neutral) ja CDN (Underperform).

    - Wachovia (2. kat maja) tõstis ORCL reitingu Outperform peale varasema Mkt Perform pealt. Alles eile sai ORCL Thomas Weiseli käest kõrgema reitingu, mis viis aktsiad otse vastupanude alla.

    - JP Morgan (1. kat maja) tõstab sellise väikese võrguoperaatori nagu WWCA hinnasihti $23 peale varasema $17 pealt. See võib päeva peale mõningast huvi tekitada ka teistes väiksemates konkurentides nagu UNWR, PCSA või DCEL. Ettevaatust, ebalikviidsus kummitab.

    - UBS Warburg (2. kat maja) vastab eilsele neg. maiguga Barronsi artiklile MMM kohta ühe lausega: Buy this Stock. Eile MMM kukkus päris järsult ning täna võib veidi selle peale põrgata.

    - Eile õhtul toimus PLD (programmable logic devices) sektori suurima tegija ALTR poole kvartali ülevaade, kus firma kinnitas oma 1-4% suurust käibekasvu prognoosi kolmandaks kvartaliks. Probleem selles, et kõik analüütikud olid oodanud, et firma veidi tõstab prognoose. Kaubeldes ligemale 50x järgmise aasta kasumit aktsia kohta ei anna turg selliseid "vigu" kergelt andeks. ALTR on täna hea indikaator turu tugevuse kohta. Kui aktsia suudab tõsuta või isegi püsida siis näitab see, et pullid on võimul.

    - Teine huvitav indikaator turgude tervise kohta on finantssektor. Eriti suured maaklerid nagu Goldman (GS), mis on jõudnud breakouti äärele. Täna hommikul alandab Prudential alandab GS-i konkurendi MWD reitingut Osta pealt Hoia peale. Veel üks tõke, mille turg peab ületama.

    - Office Depot (ODP) andis kerge kasumihoiatuse. Müük USA-s ei lähe hästi. Seda eriti tech toodete vallas. See räägib nii mõndagi.

    - Verizon (VZ), USA suurim mob. operaator andis Nortel Networksile (NT) $1 mld suuruse tellimuse võrkude laiendamiseks. Huvitav, kas see tekitab huvi kogu sektoris?

    - Yours truly flirtis eile õhtul turu karusema poolega, kuid oli sunnitud tunnistama pullide üleolekut.

    - S&P 500 murdis trendikanalist välja ning nüüd ronivad kõik tehnikud ning nende lähemad sugulased rongi peale. Kas rong suudab liikumist jätkata? Eks see nädal näitab.

    - Kui kõrgele see ralli meid viia veel võib. Usun, et järgmine graafik peab olema iga kaupleja silmade ees.


    Futuurid: Naz +0.45% SP +0.30% Dow +0.25%

  • Seni päris huvitav päev:

    - Hewlett Packard (HPQ) kinnitas oma Q4 prognoose ning suutis sellega tekitada vaid 15 sendise hinnaralli oma aktsiates. Sama käib ka konkurendi Dell (DELL) kohta, mis on praegu madalamal kui ajal, mil uudis tuli.

    - Advanced Micro (AMD) finantsjuht ütles Dow Jonesi vahendusel, et August kulges päris hästi. Mida tegi aktsia? Kukkus.

    - Tuletan meelde, et Neljapäeval on Inteli (INTC) kvartali vahearuanne. Kas tõesti firma suudab investoritele rääkida veel midagi positiivsemat, kui see, mis tuli välja 22. augusti hommikul (tõstis prognoose veidi)?

    - Teiselt poolt ALTR püsib $22 peal päris edukalt ning ka GS on üritamas murda uusi tippe.


    sB
  • Viimasel nädalal on pea iga päev toimunud sarnane muster - hommik on veidi kahtlev, kuid päeva lõpus toimub alati ralli. Kas ka täna?
  • Kui julged te olete? (mina ei ole)
    Aga need kes täna hommikul küsisid, millal ODP põhja võiks lühiajaliselt püüda, saavad siit vastuse:

  • Kuigi päevalõpp tugevaks ei kujunenud ja pigem valitses isegi nõrkus, jäid indeksid siiski plussi ja käive oli viimaste aegade keskmisega võrreldes ülitugev.
  • Kusjuures, tasemed on tõusnud nii kiiresti, et NAZZ 2000 on vaid 8.1% kaugusel!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon