Börsipäev 5. sept - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. sept

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõned olulised teemad tänaseks päevaks:

    - Prudential (1. kat maja) tõstab kogu Mob. op. sektori reitingut Outperform peale varasema Mkt Perform pealt. Väidetavalt on ära ka seal väga hästi minemas. Ostuhuvi osaliseks saavad loomulikult tavalised kahtlusalused: Nextel (NXTL), At&T Wireless (AWE). Lisaks sellele ka pos. kommentaare selliste tegijate nagu NXTP, WWCA, USM ning TPC suunal. Eks ilmselt oma osa ostuhuvist võib saada ka Nokia (NOK).

    Tehnilise poole pealt on huvitav jälgida, kas NXTL suudab vastupanudest kõrgemale murda:

    - UBS (2. kat maja) teatas, et Andrx (ADRX) on nende Top Pick geneeriliste ravimite sektoris ning nad usuvad, et aktsial on tõusuruumi 60% ulatuses. Geneerilised (ADRX; IPXL; WPI jt.) on vastupidiselt üldisele farmaatsiale viimasel ajal päris kõva tõusu näidanud.

    - Wal-Mart (WMT), maailma suurim jaemüüja sai Banc of America (1. kat. maja) käest madalama reitingu. Varasema OSTA pealt Neutraalse peale. WMT on piisavalt suur, et mõjutada kogu jaemüüjate sektorit.

    - Eli Lilly (LLY), üks maailma suurimaid farmaatsiafirmasid kinnitas oma Q3 prognoose ning teatas, et 2003. aasta kasum tuleb prognooside ülemises servas. Alles üleeile õhtul kinnitas oma 2003/2004 prognoose ka maailma suurim farma Pfizer (PFE). Kas tulevik ei olegi nii tume farmaatsia jaoks nagu viimased kukkumised on näidanud?

    Tehniliselt on aktsia just toetava trendijoone peal, olles viimasel 2-l päeval kõvasti kukkunud. Väike põrge ilmselt järgneb:

    - BusinessWeek võttis täna oma positiivse luubi alla sellised firmad nagu TUTR ning INSP. Reeglina BW poolt tekitatud ostuhuvi kaob peatselt peale avanemist...

    - unemployment rate 6.1% vs. 6.2% consensus 

    - Analüütikud suhtuvad Inteli (INTC) eile õhtul väljastatud uudisesse üpris leigelt. Mõned majad tõstava dollari-paari võrra hinnasihte.

    - Eelturg tundub kuidagi "väsinud" olemisega. Ei tea, kas on tegemist lihtsalt nv lähedusega või millegi enamaga..

    - Texas Instruments (TXN) sai Wedbush Morgani (3-4. kat maja) käest uueks hinnasihiks $30. Seda varasema $25 asemel. Kui TXN selle peale ka tõuseb, on see märk nõudlusest.

    - Oxigene (OXGN) sai oma Roth Capitalis (5. kat maja) oma esimeseks reitinguks OSTA ning hinnasihiks $14. $150 mln turukapitalisatsiooniga firmal on 10 töötajat ning üks ravim, mille suurem partner paari aasta eest firmale tagastas kui arenduseks kõlbmatu. OXGN on LHV Pro all olnud ka minu lühikeseks müügi soovitus. Biotech buumi etalon.

  • Augusti tööjutururaport oli suures plaanis oodatule vastav, kuid negatiivse poole pealt vähenes töökohtade arv tunduvalt (non-farm payrolls, oodati +18k tegelik number tuli koguni -49k) ja see viskas ka futuurid üsna hoolega miinusesse (NAZ juba -10 pt.).

    Positiivse poole pealt tuli töötusemäär veidi alla oodatu, 6.1% (oodati 6.2%), eks päeva peale ole näha mis seisukoha turg nende numbrite peale võtab.
  • EUR/USD igal juhul rallib täiega peale uudist
  • Dendreon (DNDN) jätkas eile päris võimast tõusu, lüües jalad alt nii mõnelgi karul (k.a yours truly). Väike float ning üldine positiivsus peamised süüdlased.

  • Kolleeg Ameerikast näitab päris huvitavat graafikut. Alles 2 päeva tagasi avaldas Ford (F) koledad müüginumbrid:

  • Aktsiaturgudest suurem liikumine toimub täna võlakirjaturul ja traditsiooniliselt (viimasel ajal on seda traditsiooni küll rikutud) liigub turg aktsiaturule vastupidises suunas. Võlakirjade hinnad kerkisid tugevalt peale USA tööjõuraporti avaldamist, mis indikeeris tunduvalt suuremat töökohtade kaotamist kui loodeti. 10 aastase võlakirja intress langes 4.35 protsendi peale, veel nädal tagasi liikus see julgelt 4.6% suunas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon