Microsoft (MSFT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Microsoft (MSFT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Microsoft (MSFT) arendab ja toodab väga laia valikut tarkvara erinevat tüüpi arvutustehnikale, olles maailma suurim tarkvaratootja. Microsofti põhitooteks on operatsioonisüsteemid (Windows platvorm), lisaks pakutakse kontoritarkvara (Office pakett), veebibrauserit (Internet Explorer), mitmeid online-teenuseid (MSN portaal) ja mitmeid väiksemaid tooteid. Firma suurimaks probleemiks on suurus, mis ei lase enam piisava kiirusega kasvada. Laienemine läbi ettevõtete ostude on samuti raskendatud, sest sellele vaatavad kriitilise pilguga konkurentsiametid üle maailma.
  • ikka tasub.

    neil on maailma parimad töötajad.

    MSFT 2004 Financial Analyst Meeting on üldiselt omajagu tore üritus, mida saab ka üle interneti vaadata.
  • Täpsemalt teemal "miks Microsofti osta tasub" LHV Pro all.
  • Microsofti (MSFT) teadaanne Sybari Software ülevõtmisest raputas eile kogu viirusetõrje tarkvara turgu, kuna tähendab firma jätkuvat tungi turvatarkvara sektorisse. Peamisteks kannatajateks olid McAfee (MFE) ning Symantec (SYMC), millede aktsaid vastavalt üle 8% ja 6% punasesse vajusid.

    Kuna tehingu tingimusi ei avaldatud ja Sybari Software ei ole avalik ettevõte, on tehingu maksumust mõnevõrra raske hinnata. Käesolevaks nädalaks oli plaanitud IPO $16 hinnatasemelt, mis eeldatavaks turuväärtuseks teeks $185 miljonit.

    Microsofti edu üle äriklientidele suunatud turvatarkvara osas on arvamusi mitmeid ning tõenäoliselt on veel liiga vara kindlaid järeldusi teha. Omapärase võrdluse tõi aga Neil MacDonald Gartnerist, kes võrdleb Microsofi veekompaniiga, kes pakub haisvat vett ning seejärel hakkab müüma filtreid, mis haisu veest eemaldaksid.

    Varasemalt suurendas Microsoft turvatarkvara portfelli GeCADi ülevõtmisega 2003. aasta juunis ning Gianti ülevõtmisega 2004. aasta detsembris. Esimesega täiendati viirusetõrje ja teisega spyware vastase võitluse ridasid. Microsofti enda aktsiaid mõjutas uudis vaid 8 senti ehk 0,31% võrra.
  • Juhiks tähelepanu sellele, et Sybari pole antiviiruse tootja, ta pakub lahendusi, mis integreerivad 3rd party antiviirusi (näiteks Computer Associates ja Kaspersky tuntumatest) Microsofti Exchange, Lotus Domino jne külge. Ehk siis sellega Microsoft veel corporate antiviiruste turule ei jõudnud. Ei usu, et nad sooviks kasutada kellegi teise softi kasutada ja nende varasemad ostud on olnud rohkem personaalsele kasutajale suunatud.
  • MSFT 2007 call strike 25 maksab $2. Mis arvate ,kas see oleks parem instrument kui aktsia.Kui investeerida 100k.?
  • 100K call-i alla panek on investeerimine ainult siis, kui su portfell kokku on vähemalt mõned millid ja sul on asjas kindel nägemus. vastasel korral on tegemist gamblinguga.
  • arwen vaata lisaks - Optsiooniga vastu pükse - mida teha?
  • ma mõtlesin et need kes soovitavad aktsiat osta need arvavad et kukub,ja need kes optsiooni need arvavad et tõuseb.
    Kuldar ja Anette: ega kaks võimalust ainult on,kas hinnad tõusevad või langevad.ma eeldan et kõik kes siin on need arvestavad et võib ka kaotada.
  • Arwen, kolmas võimalus on veel, et aktsia püsib paigal ja sellest piisabki, et su optsioon nulliks muuta.
  • jah protsentuaalselt on alati nii et 50% on võimalik võita ja 50& võimalik kaotada.kas on võit või ei ole.Kui me räähgime teistest asjadest,nagu tõenäosusteooriast siis on protsendid teised ja seda tihti turgudel meeleolu tõstmiseks kasutatakse.aga optsiooni juures on see hea et kaotus on alati piiratud.
  • Täpselt.
    Protsentuaalselt on alati nii, et 50% tõenäosusega on võimalik näha dinosaurust tänaval lonkimas ja 50% ei ole. Kas näed või ei näe. Lihtne, eks? ;)
  • Optsioonidega on kaotus piiratud. Aktsiatega on täpselt sama moodi, rohkem, kui 100% kahjumit ei ole võimalik saada. Muideks, futuuridega on kah kaotus piiratud. Veider mõtteviis optsioonide puhul- küll on hea instrument, kaotada võin ainult kõik, mis mul on.
  • sahtel, aktsiate lühikeseks müügiga on kaotus teoreetiliselt isegi piiramatu (haibid võivad plutoni välja lennata) :P
  • California kohus lahendas Sony ja USA väikefirma Immersion patenditüli viimase kasuks ning keelas mängukonsooli Playstation müügi USAs.

    Sony lubas kohtuotsuse edasi kaevata ja müüa Playstationeid nii kaua, kuni tuleb lõplik otsus.

    Kohus mõistis Sonyle ühtlasi miljardi krooni suuruse trahvi, mis ületab Immersioni eelmise aasta käibe kolmekordselt, kirjutab Dagens Industri.

    reklaamPlaystation on Jaapani elektroonikakontsernile Sony äärmiselt tähtis, kuna see andis eelmise aasta viimases kvartalis 44% kontserni kasumist.


  • MSFT on väga vastuoluline kompanii. Ettevõte kaupleb ca 40% kõigi aegade kõrgeimast tasemest ja langeb jätkuvalt. Seda enam, et ka dollar on tippaegadega võrreldes 30-40% madalamal, mis EUR-ides teeb veel madalama hinna.
    MSFT-i ei julge osta ainult tema suuruse pärast. Äkki jääb jälle kellelegi ette.
  • Mina panin pikad juba enne kinni ja paistab, et õigesti tegin. Parem mujal spekuleerida kui pidevalt langeva MSFT all raha hoida.
  • küsimus laiemale ringkonnale:
    mida on oodata MSFT'i 28 aprilii majandustulemustest?
    yahoo kirjutab et on oodata langust revenues.muud tähtsat nagu ei ole
  • siiski tundub et MSFT ei taha 24 allapoole kukkuda ja trend pigem üles.
  • Veidi stagnantne uudis:

    07:06 MSFT Microsoft to launch big ad campaign for WinXP - NY Post (24.46 )

    The New York Post has learned that Microsoft is launching one of its biggest and costliest ad campaigns ever, but don't expect the big splash to accompany a new product. Instead, the campaign premiering today is aimed at revitalizing consumer interest in Microsoft's dominant Windows OS. A new version of Windows has not been released since Win XP debuted nearly 4 years ago. And although Microsoft plans to launch a new version in late 2006, the co said this new campaign will not be geared toward that product, named Longhorn. Scott Lennard, director of advertising for Microsoft's consumer marketing group, would not say whether Microsoft is concerned that the aggressive television, print and Internet campaign focused on Win XP could spur consumers to buy the older product, effectively snagging sales from Longhorn when it's released.
  • kristock,

    Microsofti tänase tugevuse võib tõenäoliselt panna järgmiste asjaolude arvele:

    1) Funds are out buying today, and MSFT is still a huge institutional favorite. 2) SAP numbers were pretty good, which could bode well for MSFT's enterprise business, and potentially for big software in general. 3) A note from Rick Sherlund at Goldman Sachs wasn't extremely positive in terms of the potential for MSFT's guidance going fwd, but it noted possible upside to Street estimates, and relatively healthy PC demand that could help March qtr revs.

    Näiteks Thomas Weiseli kommentaarid oodatavate tulemuste osas on aga järgmised:

    TW remains comfortable with its ests of $9.86 bln/$0.31 (Reuters consensus $9.81/$0.32). Checks indicate continued server strength should help insulate MSFT from overall weakness in the technology sector. Given the recent negative announcements by many software vendors including IBM, Siebel, BMC, TIBX, and NTIQ, there has been enough cause for concern about the overall software sector. Our checks with re-sellers, end customers and ISV partners continue to suggest strong momentum for Windows Server, driven primarily by increased adoption of the .NET platform. While firm does not expect MSFT to give guidance for FY06 yet, firm believes a somewhat weaker product pipeline and lack of any big catalysts will likely lead to slower growth  than the 14% growth experienced in FY04 and 8.3% growth estimated in FY05.

  • tänan infi eest, endal ei ole alati aega seda otsida
    kuigi ma rahaga ei mängi praeguse koha peal siis virtuaalportfellis lähen ostu peale
    tegelt läksin juba enne - $ 24.5 peal
  • ette rutates mainiks ära, et MSFTil on XBOX2 kohe-kohe välja tulemas, täpsemalt mais - see peaks nende Q2 tulemusi kergitama
    ise arvan et suurem ostubuum XBOXile tuleb enne j6ule
  • microsoft on nagu hansapank.
    ainult et kuskil ei ole mingit swedsofti mis ta yle v6taks.
    xbox on alati old kahjumlik, raha tuleb mängude pealt teenitud litsentsidest.

    microsofti jama on ikka see krdi longhorn.
    nagu impeeriumid kukuvad suuruse all kokku,
    ei suuda ka msft aru saada, kus ta piirid lähevad.

    minuarust on it sealmaal, et vaja oleks revolutsiooni.
    no ei jaksa kedagi enam need 4ghz ja windowsxp huvitada,
    kui boot on 60 sekundit ja krt venib jka 3ghz masinas..
    longhorn tuleb 2007 ja siis ka ainult "ilusamate ikoonidega".

    kujutage ette, selle asemel et teha os mis buudib 1-2 sekundiga, teeb msft osi milles jookseb miniprotsess mis pisi lcdsid infoga toidab, ja selleks longhorn muudkui "buudib" end yles.
    krt kogu pc arhitektuur tuleks ymber teha, selle asemel et taluda n6medaid vente, pikki buute, arusaamatuid konfe, securityjamasid.. krt asi on yle moistuse keerukas. kes teist saab aru mida firewall tegelikult su arvutis teeb? voi mis usaabilityt see msft teeb kui naiteks exploreris failityypide assotsastiooni muutmine on (/%/&(%/&(%(/??? need mehed saavad miljoneid! reiljan teeks ka paremt tööd.

    productivitis on ikka SUUUR puudus.
    kogu see viis kuidas arvuteid kasutada.
    ja msftil pole selleks lahendust,
    apple pole ka hea, aga on kuuldavasti parem.
    tuleb miski pisitegelane ja teeb googlet.

    ideaalne voimalus tappa kuningas,
    aga kedagi eriti ei koti ka vist.
    seda enam et msfti kotitakse "moe pärast" mitte sisuliselt,
    no keda se mediaplayer uvitab? samas kui msft ajab julmalt oma patendipoliitikat.
    ilmselt on msft tulevikus nagu jingle bellsi lapselaps, kes royalititest elab :(

    varsti aga tuleb gates eestisse, maikuus, tegelt soome, ja kylastab nii eestit kui skype tiimi..
  • Ei tasu siiski unustada, et iga müüdud XBOX on seni toonud Microsoftile ca. 200$ kahjumit (kokku 3-4 miljardit). Tagantjärgi küll väidetakse, et see oligi ainult turu sisesöömiseks planeeritud kahjum...
    XBOX 360 puhul on küll eelmise põlvkonna apsakatest (valmiskiipide ostmine Intelilt ja NVidialt) õppust võetud - MS omab kogu konsooli IP-d, ja võib tellida detaile odavaimalt pakkujalt. Seetõttu võib arvata, et kogu avantüür jõuab seekord kasumisse (console launch käib peaaegu alati kahjumiga, kasum tuleb hiljem mängude litsentsidest ja tehnoloogia odavnemisest). Kusjuures kogu oodatav kasum konsooli põlvkonna jooksul (ca. 5 aastat) peaks ka parimal juhul jääma alla 5 miljardi (peenraha siis kogu kontserni kasumiga võrreldes).
    6 kuud Sony-st varasem launch on MS gamble, mis võib talle nii edu kui hävingut tuua. Mõned ohud näiteks:
    - Uuse põlvkonna mängud nõuavad oluliselt rohkem development ressursse (teksuurid, mudelid, animatsioonid). XBOX 360 launchiks novembris loodetakse ca. 40 mängu valmis saada - tegelikkuses võib see number väheneda, või siis lastakse turule poolvalmis bugised mängud.
    - Paljud mängutootjad viivitavad mängudega niikuinii Playstation 3 väljatulekuni, ja lüpsaad senikaua praeguse põlvkonna konsoolidest nii palju kui jaksavad. Uued mängug tehakse kõigi kolme konsooli jaoks korraga (PS3, XBox 360, Ninendo Revolution)
    - Sony on koostanud muljetavaldava nimekirja best-selling frantsiisidest PS2-le, mis paisatakse turule samaaegselt XBOX 360-ga (FFXII, KH2, KD2 etc.). Kuigi need ei suuda meelitada ära friike, lepivad paljud casual-gamerid ilmselt nendega, oodates uue põlvkonna hinna langust ja rohkmate mängude turuletulekut.
    - XBOX 360 konkureerib jõulumüügis PSP-ga, mis peaks nii USA-s kui Euroopas kuum hit olema
    - Selleks, et plaanitud 3 miljonit XBOX 360 enne aastalõppu turule tuua, peab nende tootmine algama ca. juulikuus. S.t. 65nm protsess (rohkem kiipe vahvlist - odavam hind) ei tule XBOX 360 puhul kõne alla.
    - XBOX 360 ei sisalda järgmise põlvkonna kettaseadet vaid tavalist DVD-d. S.t. temaga ei hakka saama vaadata HD filme. Samuti ei piisa väga tõenäoliselt XBOX 360 protsessori võimsusest selleks, et samal ajal mängimisega HD videot salvestada (PVR funktsionaalsus on üks asju, mida järgmise põlvkonna konsoolidest näha tahetakse).
    Üldiselt paistab konsensus olevat, et MS vähenadb järgmises põlvkonnas vahet Sonyga praeguselt 20milj./80milj. ca. 30-40milj./70-80milj. peale. Väga vähe usutav, et tal õnnestub Sony-st mööda minna.
  • thnx, lauris, väga hea infotiheda kommentaari eest!

    (päris kõigega küll nõus ei ole, nt ei usu, et XBox360 ja PSP konkurentsi mõju jõulumüügile -- viimane ikka pigem Nintendo ja Nokia mängu-händheldide turul, mitte statsionaarses home entertainmentis)
  • ps2le mängude progemine on hullem kui rocket science.
    ei tea kas ka ps3le.. ehki xbox360 pidi olema longhorniga sarnanev gfx infra,
    ehk siis xboxile mangude progemine pidavat lihtsam olema. -> turueelis?
  • PS2 olevat jah kole olnud. Lisaks väga harjumatule arhitektuurile ja olematutele librarytele esimene versioon development dokumentatsioonist veel 'masintõlge' jaapani keelest 8-| - aga vaevalt, et eriti mänge selle pärast kirjutamata on jäänud. PSP dokumentatsiooni ja arendustuge seevastu kiidetakse (kuigi sisemiselt on ta väga sarnane PS2-le).
    XB 360 ja PS3 saavad mõlemad olema parajad pähklid, sest hüppeline jõudluskasv on saavutatud parallelismi abil (mis näikse ka ainus võimalus arengu jätkumiseks olevat):
    XB360 - 3 CPU-d, 2 threadi each, kokku 6 sümmeetrilist threadi
    PS3 - 1+8 asümmetriline CPU - 1-2 juhtthreadi ja N minithreadi

    Eks tarkvara ole see, milles MS-l suurem leverage, kasvõi tõepoolest kasutades sama arendussüstemi Longhorni ja XBoxi jaoks (Visual studio, XNA). Aga suurt turueelist see vaevalt annab - artwork ja generic game logic tuleb tootjatel ikkagi endal luua, lisaks kasutatakse niikuinii hulka middleware librareid.

    Tõeliselt huvitab hakkab selles generatsioonis aga olema 'war for Japan'. Praegune XBox kukkus seal täiesti läbi, MS on aga kindlalt otsustanud end sisse süüa. Ilmselt kuldne võimalus Jaapani väikestele ja sõltumatutele tootjatele endale major publisheri leida :-)

    P.S. kõige kasumlikum pidi käesolevas põlvkonnas olema hoopis Nintendo, kelle turuosa on väikseim :-)
  • http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4201391.stm

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4544321.stm
  • Täna öösel kukkus siis MS tähtaeg EU nõuete täitmiseks (API dokumentatsiooni avalikustamine ja Meda Playeri lahtisidumine operatsioonisüsteemist). Kui leitakse, et nõudeid ei täidetud, hakkab trahv olema 5% MS globaalsest müügikäibest (väidetavalt käive 100 M$, trahv siis 5 M$ päevas).
  • Microsoft (MSFT) tuli eile hilisõhtul majandustulemustega.

    Lõppenud kvartalis teeniti $9,74 miljardilise käibe juures aktsia kohta 29 senti kasumit, jättes arvestamata aga ühekordsed kulud, tõuseks näitaja 2 sendi võrra $0,31-ni. Analüütikud ootasid käibeks ja kasumiks vastavalt $9,78 mld ja $0,30.

    Käesolevas kvartalis loodab firma $11,9 kuni $12 miljardilise käibe juures teenida aktsia kohta 32 kuni 33 senti kasumit, mis on õige pisut madalam analüütikute esialgsetest ootustest (käive $12,29 mld). See pettumus võis olla ka üheks põhjuseks, miks aktsiad järelturul kergesse miinusesse vajusid.

    Microsofti finantsjuhi hinnangul ei alga XBox 360 (jõuab müügile 22. novembril) ja SQL Serveri müük vast päris nii äkiliselt kui analüütikud ootasid, kuna firma on arvestanud pigem ühtlase tugevusega järgmisel aastal (juuniks loodetakse müüa keskmiselt 5mln XBox'i). Selline Microsofti-poolne suhtumine võib Goldman Sachsi analüütik Rick Sherlundi arvates tähendada aga seda, et pühadehooajal võib firmal nõudlusele vastamisega raskusi tekkida.

    Samuti teatati aktsiate tagasiostu kiirendamisest. Kokku oli firmal plaanis aktsiaid tagasi osta $30 miljardi eest, millest järelejäänud $19 miljardiga loodetakase ühele poole saada hiljemalt 2006. aasta detsembriks.
  • Järelturu nõrkusest pole märkigi ning hetkeks aktsia juba 2% plussis.

    Kokkuvõte analüütikute kommenaaridest:

    BofA notes FY06 guidance was maintained, but Q2 guidance was below consensus. Given the unchanged annual number, it implies the shortfall in Q2 rev compared to Street estimates will be shifted to 2H06. Furthermore, firm's sense is that the Street's optimism regarding Xbox 360 shipments during the launch was the reason behind the difference. On a PEG basis, the stock trades at 1.6x with 3-yr EPS growth of 12.5% that is at a discount among the large caps to all but Oracle. Maintains Buy.

    UBS believes that investors will remain frustrated n-t while it remains in its tight trading range, as it will take at least another qtr to get people to focus on the upcoming product cycles. However, the firm is modeling operating margins to rise 120 bps in FY07, benefiting from the front end loading of product launch costs in FY06. That, coupled with the buyback, should put MSFT on track for 17% EPS growth in FY07. Maintains Buy and $35 tgt.

    Piper says they are in the camp that despite the weak Dec qtr guidance, it will pay to own MSFT ahead of the strong CY06 product year. Firm realizes everyone on the Street is aware Microsoft will have a favorable Dec launch of Xbox360, and a strong new product year in CY06; however, consensus thinking is that it is still too early to own MSFT given the potential for a slowdown in sales pre-Vista and pre-Office 12. While it has paid to be patient going into this cycle, they believe appreciation in shares of MSFT in CY06 is likely, and buying shares of MSFT early will pay off. Firm cuts their tgt to $31 from $33, but maintains Outperform.

    CSFB upgrades MSFT to Outperform from Neutral and raises their tgt to $29 from $28 following Q1 results, as they believe the risk/reward tradeoff is at its most attractive level in years. Firm believes that MSFT is very compelling given: 1) solid Q1 results, 2) seemingly conservative and beatable guidance, 3) a rejuvenated share buyback program, and 4) negative market sentiment.

  • Msft on 24-28 vahemikus vähemalt kolm aastat.Kõigi silmad on googlil.Goog peaks nüüd piisavalt väsinud olema ja msft kosuma hakkama.Kummaline on see et neid suhteliselt erinevaid aktsiaid kiputakse alatihti ühte kommentaari toppima.
  • Ka tänane äripäev on kuskilt paar artiklit leidnud Microsofti kohta.
  • MSFT ga on see et varsti tuleb turule windows vista. Selleks et seda müüa peab MSFT kordama oma tuntud äritrikki ehk siis forseeringuga müüma, kuna seda on tehtud juba 2X siis ei tea kas läheb läbi. Igatahes et vistas midagi uut millepärast peaks XP välja vahetama oleks ma kuulnud ei ole.
  • tin, valesti oled kuulnud.
    vista voimaldab täiesti uut tyypi programme teha!
    iseasi, kas neid ka tehakse..
  • kuid põhimõttelist pointi pole... paras edevuse laat ja minu teada kõik lubatu siiski ei realiseeru.
    Kuid eks IT riistvara sektor ootab mõnuga "röövel" vista tulekut... kuigi tundub, et hetke hindadesse on vista juba sisse kirjutatud... puhtalt selle edule kindlasti mängida ei tasu või mine tea...
  • Kui võrrelda Google'i teenuseid (Google more, Google Labs) ning Microsofti uut Live kontseptsiooni (Microsoft Live, Windows Live Ideas), siis on näha, et lähema aasta-paari jooksul astub Microsoft üsna valusasti Google'i mängumaale.
  • Ega see Vista mingi hea OS ei ole aga see ei tähenda muidigi et M$ seda suurtes kogustes müüa ei suudaks. Mõningaid tagasilööke võib siiski oodata:
    http://www.minut.ee/article.pl?sid=06/03/10/0911249&mode=nested
    http://www.groklaw.net/article.php?story=20060305214231974

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon