Mõtle iseseisvalt - kellele on aktiivne kauplemine kasulik? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Mõtle iseseisvalt - kellele on aktiivne kauplemine kasulik?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Majandustehingute puhul on mul esmane küsimus, et kas ma mängin nullsummamängu või mitte. Kui pikaajalise investeerimise puhul on üldjuhul tegemist win-win olukorraga, siis spekkamise puhul on ilmselgelt tegemist win-lose olukorraga. Kes siis võidavad? Kahtluseta on need kõiksugu vahendajad ja konsultandid. Kelle arvelt võiks spekkajad võita? Tõenäoliselt mitte pikaajaliste investorite või suuremate fondide arvelt (jutt käib mitte üksikutest indiviididest vaid segmentidest kui sellistest). Pikaajalisi investoreid kõiksugu aktsiahinnal põhinevad tehnilised näitajad eriti ei huvita, suuremate fondide mahud on rabelemiseks liiga suured. Seega tõenäoliselt tuleb võit (kui üldse tuleb) väikeinvestorite arvelt ja spekkajasegmendi sisesest raha ümberjaotamisest. Irratsionaalse väikeinvestori arvelt kaua ei ela, kuna see seltskond on suhteliselt väike.

    Kui spekkamisest kellelegi ka kasu tekib, siis tõenäoliselt tuleneb see spekkajatesegmendi koguraha ümberjaotamisest. Tobe lugu muidugi, et vahendajad (riik maksude näol ja teenusepakkujad fee'na) panevad tubli osa kasumist enda tasku (kasumiks nimetan siis spekkamissegmendi tootlust miinus indeksi tootlus arvestades tulumaksu tasumist).

    Mida siis osavamad spekkajad peavad tegema? Võimalikult palju amatööre mängu saama, muidu pole kellegi arvelt teenida. Vaadake Yahoo'd, see on imepärane, kuidas üks spekkaja teise järel oma suuri saladusi tasuta paljastab. Paha lugu, et kui kõik spekkajad teavad kõiki saladusi, siis oleks kasum selgelt negatiivne ((-pikaajaline tootlus*tulumaks)-(teenustasu/tehingute kogusuurus)).

    Kokkuvõttes, et aktiivse kauplemisega raha teenida, peate tõenäoliselt olema osavuselt kauplejate hulgas esimese kvartiili hulgas. Olete siis?
  • Nobody's ever gone broke underestimating the intelligence of the American people.
  • Vat aktiivse kauplemisega pole mul mingit seost, aga sellega seonduvaid kirjutisi on teinekord huvitav sirvi:)

    Millegi pärast visandub turg minu pääs sellise algebralise nähtusena - eksisteerivad erinevad kauplejate grupid, kes tingimustel f võtavad konkreetse vektoriaalse suuna. Ja peale jääb puht kvantitatiivne pool, need, kes suudavad väiksematelt tehingutelt midagi maha nülgida.

    Võtame näiteks futuurituru. Vahetult enne või pärast aktsiaturu avanemist/ sulgemist ei vaju käive futuuridel momentaalselt ära ja iseenesest pole taolises situatsioonis võimalik positsiooni võtta mingi suurema ja turule suuna andva aktsia fundamentaalse näitaja põhjal (TICK, TRIN, PREM, jne...). Eksisteerib ainult futuurikauplejate omavaheline võitlus - järeldusi saab teha ainult teiste kauplejate käitumisest ja graafikust. Aga siin on eelis institutsioonaalsetel kauplejatel, nemavad ostavad ja müüvad turgu üles ja alla - trendijärgijad satuvad lõksu kui nad kiirelt oma positsiooni ei likvideeri ja suurkaupleja teeb reversali.
    Pisitraderitest võidavad minu arvates need, kes hoiavad lossi akna esiteks protsentuaalselt väiksemana kui wini oma ning tunnevad/ tajuvad hästi teiste osaliste (suurkauplejate) käitumist ja meetodeid - s.t. suure tõenäosusega teavad kuhupoole turgu liigutatakse ja panevad kiiruga oma orderi ette.
  • Kyllap ma ei ole spekkaja,sest pohilise loppotsuse teen ma ikka parameeritest l2htuvalt.Kui ettevotte on ikka allahinnatud olenevalt emotsionaalsest taustast,siis ma ostan ta 2ra.
    Igasuguste spekkajate "tasuta" nousse suhtun suhteliselt skeptiliselt.
    Ykskord tegin huviga virtuaalportfelli 20 aktsiast strong buy advise-st l2htudes.Lopptulemus on see,et ca 15 neist liiguvad miinuspoolel...
  • Huvitav,
    Mina tean vist ühte ainumast kohalikku tegelast. Muidugi ta ei räägi palju teenib, ega ka raha hulgast mida kamandab? seega ei oska öelda kui hästi/halvasti tal läheb. Vaene ei ole ta küll kunagi olnud, miskipärast on mul aga tunne, et tegelikult toidavad ta spekkamist mingid muud kontaktid/asjad?
    Isiklikult nii paljukest kui olen kodanike/pankuritega rääkinud, on nad siiani nimetanud seda loteriiks. Mis tähendab seda , et sellise teenuse pakkujad isiklikult ei ole ühtegi rikastuvat daytraderit nagu kohanud. Samas kui aga sattud soonele ja õigele poole turgu võib päris palju teenida ( mitte küll daytradinguga). Ma mäletan tegelast kes 97 kohaliku saviga suutis 20 000st kasvatada mitusada milkut. Noh, aga see ei jäänud tal alles.....
    Ei oska öelda - ainult seda, et mulle see elustiil ei sobi. Ja teenimisega on nii, et ükspäev teenid 100 000 ja teine päev kaotad 100 000. Ma nagu eelistan teenida aastas 50% ja seda siis aastast aastsse.
  • TNT, sa oled ilmselt siis keskmisest ebaintelligentsemate pankuritega rääkinud.

    Loteriiga on tegu sellisel juhul kui puudub strateegia. See on samamoodi nii investeerimise kui treidimise puhul. Mina olen kohanud paljusid reaalset raha tegevaid kauplejaid ja samamoodi ka investeerijaid.

    Kauplemine on keeruline kunst ja koheselt ei saa "sellega mees metsast" edukaks saada. Enne tuleb põhjalik kodutöö ära teha. Kuid samamoodi ei saaks mina näiteks hoobilt hakata tisleriks, enne peaksin põhjalikult uurima kuidas see töö käib.

    Minu teooria - need kes väidavad, et aktiivse kauplemisega pole võimalik raha teenida:

    a) ei oma kõige õrnemat ettekujutust kuidas see kauplemine käib;
    b) on oma rumaluse tõttu raha kaotanud ja ajavad selle turu süüks.

    P.S. Lugege Yahoo messageboarde, sealt kumav ameerika treiderite lihtsameelsus peaks andma üsna hea pildi teenimisvõimalustest.
  • ja mina omalt poolt lisaksin, et igavesti siiber on väidetest, et lühiajaline kauplemine ikka üks õige tegevus ei ole, on hoopis ühiskonna arvel toimuv parasiitlus ja selle viljelejad tuleks siberisse saata. küsiksin selle peale, et millisest ajahorisondist algab siis "korralik, aus" investeerimine?
  • Ajahorisondiga tuleb mul meelde see, kui ma AutoCad programmi esimest korda nägin ja küsisin, kuidas ma saan teada, kas ma joonestan mm-es või m-es. Juhendaja ütles, et vahet pole, joonestaja määrab ise, kas mm; m; inch, või km. Esialgu üsna harjumatu joonestuslaua tagant tulijale, nüüd aga täiesti loomulik. Vahe on ainult väljatrükkimise mastaapides. Sama börsil, vahet pole kas horisont 1 tund või 1 sajand, peaasi, et reeglid kõigile samad ja plussi jääda.
  • Tjah, sorry Kristjan et teie leiva kallale läksin.
    Tegelikult ma nii ei mõelnud aga ,et mul oli vist sitt tuju, kukkus see nii välja. Tegelikult huvitas mind pigem see, et kas mõni selline Eestis ka olemas on, kes siis pikema perioodi vältel ka püsima jääb. Täitsa huvitav oleks teada... Ja muidugi räägitakse 1000% kuus jne ..aga siis peaks see tohutu tulvav papp ju kuskil välja ka hakkama paistma.
    Pankadega on nii, et tegelikult neid kaks ongi , väikeste mööndustega saab Sampot ka sinna hulka lugeda. Seega nende pankurite hulk kellega rääkida on ju väike : paarkümmend inimest.
    Mingil ajal ma tundsin neid noh valdavat enamust neist. Vahepeal on muidugi noori peale tulnud.
  • TNT, pole probleemi, tegelikult pole isegi asi meie leiva kallale minemises, vaid mu enda põhimõtetes.

    Tegelikult on selliseid edukaid kauplejaid küll. Kuid huvitaval kombel on neil üks ühine joon - keegi eriti sellega kiitlema ei kipu. Ning paljud nendest ei ole üldse pangandussektoriga seotud.

    Ja need kes räägivad 1000% tootlusest kuus ... need on enamasti õhumüüjad. Kõik sõltub muidugi varade mahust (100-le kroonile saab 100% tootlust ilusasti), kuid seitsmekohalisele summale seavad treiderid sageli tootluse ootuseks 20-50% aastas.

    Ütlete, et vähe? Siiski väga palju rohkem kui deposiidis või turu keskmine tootlus.
  • Ega ma kliente Kristjan silmas ei pidanudki, keegi peab pangas nagu seda teenuse poolt ka ette valmistama. Mingid fondi tegelased jne+maaklerid?
    Aga ikka räägitakse mõnikord mõnest müstilisest tegelasest kes on soonele sattunud ja mudkui laksib ja laksib. Nii, et mine võta kinni?
  • 1) Lotos on ette teada, et ainult näiteks 50% rahast läheb võitudeks, ikka mängitakse
    2) Blask Jackis mõned arvavad, et "õigesti" mängides, kaarte lugedes ja piisava hulga rahaga on raudselt võimalik võita. Neil endil jääb rahast puudu :-)
    3) Lühiperioodi kauplemisel püüavad (püüame) kõik tõestada, et on targemad kui keskimine mass. Mõned võidavad, mõned kaotavad. Statistikat ei tee keegi. Ikkagi hea tunne kui saad mingit indeksit aasta lõikes lüüa.
    4) Mida rohkem tehinguid, seda rohkem teenivad pangad. Kas mitte siia ei ole koer maetud?
  • Toughest job in the world! Higi, veri ja pisarad. Mu vankumatu respect kuulub neile, kes selles äris üle 12 kuu vastu peavad. Kui sa selle aja peale veel elus ja kasumis oled, siis saad suure tõenäosusega ka rikkaks. Zero respect teoreetikutele ja niisama lõualõksutajatele.

    TNT, 50% on ka päris hea. Näita mulle fondi vms ettevõtmist, mis regulaarselt sellist tootlust näitab ja ma lähen pensionile.

    sB
  • Ega, sihukest fondi nagu ju ei olegi, Bettie.
    Ja on olemas mustmiljon teooriat miks ei saa ka olema. Päris hästi on selle lahti kirjutanud Buffet.
    Daytraderid (minu teooria järgi) tegelikult siis proovivad kavaldada üle a) omavahel, b) neidsamu kõikvõimalikke fonde (viimased on aeglased ja piirangutega ja ei ole seetõttu effektiivsed). Muidugi toob see kaasa metsiku sebimise turul nagu viimasel ajal on näha olnud.
    50% on keskmine, mõni asi 1000%, mõni vähem -50%..Probleem nagu sa aru saad on seda hoida näiteks 5 a. (vt liitintressi arvutamist). See on juba päris raske lihtsal põhjusel, et kipub laiali valguma.
  • minu jaoks on yllatus et trademisega niivähesed rikkaks saavad.
    lihtsam on rikkaks saada vist enterprenöörina voi isegi palgatöölisena
    (k6rge palgaga).

    kuid exciterit mujalt ikka nii suurt ei saa.
  • Daytradinguga alustamisel ja järjepideval kauplemisel on minu arvates see häda, et hirmsamal kombel tuleb kõigepealt netis ringi surfata, kui ei saa aru millestki või tahad midagi teada, tuleb see endale selgeks teha. See nõuab esiteks aega ja teiseks raha - back testingu süsteemid, programmid, mõned kobedad raamatud, ajakirjad või mis iganes elemendid on vaja sisse osta - tuhandeid dollareid nõuab. Kolmandaks tuleb arvestada ka rahahulgaga, mis läheb katsetamise ja nii öelda protseduurilise mälu treenimiseks, kaotused ühe sõnaga.

    Veelgi enam, vististi tuleb selgeks teha needki süsteemid, mida teised treiderid kasutavad, millele reageerivad ja millal reageerivad - "foreword running" maybe?! Peab ju suutma olla ühe sammu võrra ees.

    Mäletan kunagi pani Loowi siia ühe money managemendi lingi, kus tõdeti, et 3 lepinguga (võib-olla ka 3 aktsiaportsuga) kauplejal on alati eelis 1 lepinguga/portsuga kaupleja ees. Samas oli esitatud ka 80:20 seadus: kui oletada, et 50% tehingutest on kahjumiga ja 50% kasumiga, siis tollest kasumlikust poolest 60% tehingutest kulub kahjumi katmiseks ning teenustasuseks ja ülejäänu on tegelik kasum. Ehk 20% tehingutest annab 80% kasumist. Aga võib olla töötab daytraiding hoopis teistel alustel.


    Kahel järgmisel lingil on esitatud tuntumate (massipopulaarsus ilmselt) futuurisüsteemide tootlikkus:
    http://www.futurestruth.com/trackedA-L.html
    http://www.futurestruth.com/topten.htm
  • Laurime, ma ei tea ühtegi tasuvat tööd, mis ei nõuaks põhjalikku eeltööd ja teadmiste omandamist. Sama ka kauplemise/investeerimise puhul.

    Toonitan ka seda, et aktiivne kauplemine ei võrdu daytradinguga, aktiivne kauplemine võib tähendada ka 1 nädal või 1 kuu horisonti.

    Riqi point oli õige - oluline on turgude puhul ka põnevus mida turult saab, ma ei kujuta ennast hetkel mitte ühtegi turgudega mitte seonduvat tööd tegemas.




  • Ahjaa, üks mõte veel kauplemise kui elustiili kohta - see kindlasti ei sobi kõigile .

    Põhimõtteliselt on ikkagi palgatöö, ettevõtlus ja tegevus turgudel teatud määral alternatiivid elus - igale indiviidile sobib oma.

    Mõni sobib ettevõtjaks, mõni kauplejaks ja mõnele on oluline see, et tööpäev poleks kunagi üle 8 tunni. Suurepärane ju - kõigil võimalus valida vastavalt soovile.

    Ettevõtlusega TNT kombel 50% on järjepidevalt väga keeruline, uskuge mind. Kuid kui seda suudate, siis tegelege sellega, turul 50% on samuti ülikeeruline teenida.

    Kui aga väga head ärimudelit pole, siis 15% tootluse pärast pole küll mõtet ettevõtlusega tegeleda, pigem pöörake pilk turule.
  • To: kristjan.lepik

    Ma muidu taolist küsimust ei küsi, aga kui inimene kedagi teist oma usku tahab pöörata ja läheb selletarvis massidesse, siis on see usutavasti asjakohane. Kui üksikud anomaaliad välja võtta (a la Eesti Telekom alla 50EEKi, mis suure tõenäosusega enam ei kordu), siis palju on sinu viimase kolme aasta keskmine tootlus (palun arvesta sinna ka kontol seisev cash)? Nii tunnetuslikult - kui suur osa sellest tootlusest on saadud puhtalt tehniliste indikaatorite jälgimisest ja palju on seal kõhutunnet, mis tekib aastatega?
  • ooo...mmmm...ma mäletan neid ilusaid päevi, kui telekom oli ~45 EEKi. Sai siis ostetud. Vaese inimese võimalus...:). Müüdud sai kusagil 80 kandis. Vanad head ajad.
  • TNT, ma eelistan kauplemisega teenida 100%. Aastast aastasse. Eks näis, kellel ennem "law of diminishing returns" vastu tuleb.
  • Loowi, ma ei ole oma isiklikku tootlust avalikult välja toonud, tundub kuidagi ärplemisena. Aga kui see oleks alla 20%, siis ma ei näeks kauplemisel mõtet. Ja mida aeg edasi, seda vähemaks on jäänud koguaeg kõhutunnet ja otsused sünnivad objektiivselt ja ratsionaalselt tehniliste näitajate põhjal.

    Lisaks - ega ma kedagi "kaupleja usku" pöörata ei ürita, kuid väitele, et aktiivse kauplemisega pole võimalik raha teenida, olen alati nõus vastu vaidlema. Kõik sõltub kauplejast.

  • Pigem sellel FIT, kes väiksema taustsüsteemi valib. so. siis minul. Kuigi jah, unistan sellest ajast. Kihvt ju oleks, et piir ees võiks pinsile jääda....Aga unistused on selleks, et nad ei täituks, küll aga oleks kuhu püüelda. Või midagi sellist.
    See % on vähemalt minu jaoks ainult näitaja, kas oled sel aastal tööd teinud või niisama tatti nokkinud. Seega ei oleks vaja seda juttu mis siin aetud väga tõsiselt võtta, rohkem nagu näitab see seda, et viimasel ajal on hullult igav. Vähemalt minul.
  • TNT!! "Ma mäletan tegelast kes 97 kohaliku saviga suutis 20 000st kasvatada mitusada milkut. Noh, aga see ei jäänud tal alles..... "

    20 000 st mituSADA milkut???? Palun seleta nüüd natukene lahti, et kuidas see võimalik oli?
  • Karumõmm,

    Ma tean näiteks kaht sellist tegelast, tõsi küll, mitte 20 000 vaiod 40 000-st. Ja kasvatamise valem oli äärmiselt lihtne - ajakirjanik teeb trükivea ning kirjutab tuhande asemel milli - aga kõik usuvad, et nii ongi .-)

    TNT vist uskus kahh :-)
  • Veelkord mõminat - Kristjan, sa räägid, et alla 20% tootlus p.a. oleks häbiasi... Kui sa selle ilusti eeldatavasti peamiselt USAs oled ära teeninud, siis on see sul ka currency adjusted, arvestades, et enamus sinu tarbimist on ikkagi eegi (ehk siis euro) -põhine...??? EUR/USD ju on meil viimasel aastal "ilusti" liikunud.
  • Velikij, ma ise kartsin ka, et TNT-l "tuhh" ja "milku" olid sassi läinud. Ca 20 000st "mitusada tuhhi" teinud vendi (mitmuses!) tean isegi.
  • Ma nagu nii tuhm, sõbrad ka ei ole.
    Ja see oli üsnagi võimalik.
    Neid mitmesaja mehi muidugi oli vist linna peale ühe käe sõrmedel lugeda.
  • Ega me ei arvagi :-)

    Kui arvaks, poleks sellist kommi jutulõime sisestanud :-)

    Love, Peace & Happyness!
  • Karum6mm, ma ei tarbi seda raha millega kauplen :)

    Ehk seega - valuutatreider ma pole ning kuna eeldatavasti võin dollaris rahasid vajada ehk 5.a. pärast, siis ei morjenda mind eriti praegustelt tasemelt ka valuutakurss.

    Kuna valuuta on nullsummaga mäng, siis pole mõtet paanitseda. Kuid dollar oli kõrgemal ja oht languseks suurem, siis aeg-ajalt hedge'sin positsioone futuuridega.
  • Ikkagi 20 000st midusada milli? TNT, palun täpsusta, et missuguste riskidega ning missuguste emitentide missuguste instrumentidega missugusel perioodil selliseid imetootlusi saavutati? Arvestades, et "mitusada milli" on mastaap, kus olid pankade aktsiaportfellid...
  • klepik, kogu selle kauplemise jutu ja viimase kommi taustaks vastad äkki mõnedele küsimusele.

    1) Kas su kogemused kauplemisest on räägitud kui palgatööline kes kaupleb/võtab nägemust LHV rahadega?
    2) Kui jah, siis kuidas puutub LHV possudes olev raha sinu vajadustesse 5. a. pärast?
    3) Kui LHV omab possu USA aktsaites ning alludes eesti raamapidamisseadustele siis kuidas on valuuta teie jaoks nullsumma mäng? Tundub mingi väga kaval nipp siis olema oma realiseeritud/reliseerimata P/L eekides raamatutest läbikandmiseks.
    4) Kas oma isiklike possude futuuridega hedge'minee nata kallis pole võrreldes kohalikes pankades pakutavate forwardite tingimustega, kui ma õieti mäletan siis min. lep. kogus kogus eur/usd's oli vist 100K usdi kandis või midagi sellist + colleteral? Või noteerib keegi sulle futuure ilma colleteralita... :-)
  • mõmm, 20 000st 200 mio tegemiseks vajalikku võimendust oli võimalik tollal saada vaid optsioonidega. Teoreetiliselt oleks see võimalik olnud aga praktiliselt seda ei toimunud. Maksimaalsed võidud olid ehk paarikümne mio juures. 100-kordistati raha ehk küll aga ei 10 000-kordistatud:) See on müüt...

    Ligi 100-kordistada on isegi viimastel kuudel olnud võimalik mitu korda Hansapanga optsioonidega, seda on ka tehtud, summad küll pisut väiksemad:) aga paarsada tuhat on ka raha...
  • Kärner,

    üks eeldus oli vale - rääkisin endast kui eraisikust aktiivsest kauplejast, seega ka küsimused 2 ja 3 vastuse saanud. Paljude klientide jaoks on oluline, et panen ka enda isiklikku raha soovituste alla (näiteks LHV Pro), sellega on neil garantii, et ma ei aja niisama ümmargust juttu.

    4) Kohalikke pankade hedge'mise võimalused ei kannata mingit kriitikat, seetõttu ei rääkinud ka hedge'misest kohalikes tingimustes.
  • Küsisin huvipärast järgi, min. lot usdi üle futuuri kaubelda on 125K ehk 5% colleterali korral 6.25K igapäevaselt at the risk.
    Kohalikes panakdes lühiajalist forward't teha 5% tagatisega pole mingi probleem. Selgitad äkki mis kohalikes pankades val.forwardite puhul kriitikat ei kannata?
    Kahtlen, et rajataga eraisikul palju soodsamaid klibakate hedge'mis võimalusi leidub... :-)

    Mnjah, tegelt oli 1-3 küsimuse kaugem mõte selles, et teha selgeks kes kommentaare jagab kas LHV palgatöölisest kaupelja või käib arutelu võimaliku alternatiivse lifestyle osas.

    Oma raha pakutud ideedesse investeerimine on maitse ja marketingi strateegia küsimus pigem.
    Ameerika maal näiteks on see maalkeritele suisa keelatud... :-)
  • vahele teenustest :
    Karner ,reeglina on kõik piiri taga soodsam.
    Lhv eeliseks on ainult mugav võimalus raha edasi-tagasi liigutada ja saab omas keeles telefoniga teel vestelda ,ntx. optsioonidega kaubeldes on kohti kus saab sama hinna eest 10 korda rohkem lepinguid teha.
    Samas- kohalikul turul on Lhv vist kõige soodsam.
  • Ifc, stocki osas on sul soodsamate tingimuste osas õigus. valuuta puhul see paraku nii pole, deskist või kaupelmissüsteemidest ei saa sa kuskilt alla 100K normaalset hinda. liiatigi veel fwd'le või sw'dele. see osa valuutaturust lihtsalt pole retail oriented... :-)
    futuuride kasutamine oma isiklike possude hedgemiseks on üldse arusaamatu, kui need possud just usdis seitsme ja enam kohalised pole.... :-)

    peace frds
  • tonno, äkki sa võid nüüd aastaid hiljem mälu järgi natuke valgustada, mis sel kaugel ajal suuremad võidud olid ja kuidas tulid? Kas mõni on suutnud oma raha ka säilitada? ...või äkki on ikka veel vaikimiskeeld? :-)
  • TNT, vabanda mu otsekohesust, kuid mulle tundub, et Sa ajad lihtsalt UDU oma mitmesaja milliga. "No comments" väljendab allaandmist? Tõnno on reaalsed mastaabid ilusti välja toonud - arvestades, et ta ise tol ajal deskis istus. Ma olen seda bisnist ka ise piisavalt seestpoolt näinud, et saada aru, mis numbritest alates asi ikka päris absurdiks läheb!!!

    Ja Kristjan (klepik) - kõigepealt õnnesoovid isakssaamise puhul! Siiski on mul üleval samad küsimused, mis karneril. Kuidas on valuutakahjum nullsumma mäng? OK - LHVl ilmselt omad possud võivad olla hedgetud, kuid siiski-siiski... Kuidas? Kelle juures? Kuidas raamatupidamises kajastatakse? Ma arvan, et klient võiks ju teada ning juhul, kui äkki suurklient on, ka shnitti võtta,

    Ja mis kohalikel pankadel ikkagai täpsemalt viga on? Sinu "nullsumma mängu" teooriast saan ma mööndustega aru vaid juhul, kui sa 5 a pärast USAsse elama kolid koos naise ja lapsega ning alles siis küüned praegu min 20%lise aastatootlusega kasvatatavale kapitalile taha ajad. Ehk siis mainitud kapitali suunad tarbimisse puhtalt USD keskkonnas.
  • Tegelikult on aktsiatega kauplemine,yks puha pokkerim2ng.Yritatakse teisi ennetada,teist rahast laostada.Keegi saab alati rikkamaks kellegi teise arvelt.
    Harilikult yritatakse teha suuri sonu,suuri slaide ja ylet2htsustada aktsiatega kauplemist.Tegemist on lihtsalt tavalise pokkerim2nguga,ainult arenenenumal ja kompleksemal kujul.
    Igasugused asjaosalised vahendajad jms on nagu raisakotkad,kes tahavad bisnisis oma osa saada ja ilmasuguse riskita.
    See oli nyyd veidike brutaalne v2ljendus aktsiatega kauplemisest,kuid see on v2hemaqlt minu arvamus.
  • Karumõmm, isegi mina, võhik, sain aru, et Kristjanit, $ kurss ei koti. Ta lihtsalt arvab, et 5 a pärast on $ hind jälle üleval. Ära nori! Mhm, kui tulumaksu maksta, siis äkki on $ nõrkuses ka midagi head?
  • täiesti nõus, Privador! ma läheksin isegi veel kaugemale -
    tegelikult on igasugune äri ja kauplemine, yks puha pokkerimäng. Yritatakse teist ennetada, teist rahast laostada. Keegi saab alati rikkamaks kellegi teise arvelt. Igasugused asjaosalised vahendajas jms on nagu raisakotkad, kes tahavad bisnises oma osa saada ja ilma igasuguse riskita. Otets Stalin, vstavai!
  • miks ei ole võimalik fondide arvelt rikastuda? fonde on maailmas palju - üks müüb, teine ostab. seega ma ei usu, et väikeinvestor teenib ainult teise väikeinvestori pealt
  • Mina vaataks kauplemist ühe lihtsalt ühe äritegevuse liigina. Ja kui see ei õnnestu-mis siis ikka:) tuleb midagi muud proovida. Samamoodi on ka teiste äridega - kui palju alustavatest ettevõtjatest on 5 aasta pärast samas äris tegevad? See protsent pole kuigi suur. Seega kui kauplejana läbi lüüa ei õnnestu tuleks öelda, et oli lihtsalt s*** äriplaan. Ja selles pole midagi imelikku.
  • privador ja Solo, you guys don't like capitalism, huh? Ka vahendajad ajavad oma äri ning risk on selles, et kui vahendaja ikka s***a keerab, siis tema kaudu ei treidata ning business feilab. Ning seega jääb ka see "riskivaba" teenustulu saamata. Lisaks, kui te teoretiseerite selle üle, et ühe võit on alati teise kaotus a la pokker, siis ma juhiks puht-teoreetiliselt tähelepanu, et iga hinnaliikumisega ei kaasne alati tehing. Eksisteerib ju võimalus, kus turul liiguvad ainult noteeringud... hope You get my point.

    Ja TNT on oma "mitmesaja milliga" kuidagi liiga kuss. Ja valuutapossude hedge'misest ka enam ei räägita. Minumeelest oleme me sisuliselt eurokeskkonnas. Seega kui me läheme USAsse, siis mingil hetkel toimub ju ikka meie "euro" (EEK) konverteerimine taala. Me keerame oma kapitali teise valuutasse ning sel hetkel on meil IGATAHES valuutarisk üleval, sest homme tagasi konvertides, võime olla juba jupi vaesemad. Kuidas LHV-l ikka on? Kas ma saan oma EUR/USD kursi näiteks fiksida aktsiapossu soetamisel mingi trikiga? Tahaks küll.
  • Ma siin mõtlesin Tonno jutu peale. Ja tõtt tunnistades ei mäleta täpselt alginvesteeringut oli see siis 20 000 või 200 000. Kaldun siiski arvama, et see oli viimane. Rohkem kahjuks ei saa kommenteerida, lobisetud on liigagi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon