dollar õgib kasumi
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kaua see dolts veel langeb???
-
Kui teaks, siis sulle ma seda ei ütleks, ja ei istuks praegu õhtul kell 17:23 arvuti taga :-)
nagu vastas Jaanus Otsa ajakirjaniku küsimusele. -
nasdaq on tõusnud aastaga umbes 40% ja dow 20%. Samas on dollar langenud euro suhtes umbes 22% lisaks veel valuuta konverteerimised ja teenustasud.
-
vaadkae bright saidi: kahjumiga tehingud muutuvad yha odavamaks!!!
-
usd: Dolts langeb veel 9 kuud. Mis Sa nüüd siis selle teadmisega peale hakkad? Ja miks Sa üldse usud mind, mul ei ole ju mingit motiivi Sulle tõtt rääkida...
-
Aga mis mõte oleks seda teadmist endal hoida, mida sa sellega võidad/kaotad?
-
Selles see point ongi, et mul ei ole seda teadmist. Mul võivad olla oletused, prognoosid jms., aga teadmist mul ei ole. Kasu? Arbitraazh märksõnaks...
-
aga v6ta dollaris laenu?
-
v6i m6tle nende milöjonite venelaste peale, kes koiki sääste usdides hoiavad..
pensionisammas.. -
...või mõtle Saddami hinnanguliselt 40 mld dollari suurusele "sularaha"varule erinevates pankades
-
...või mõtle hoopis sellele, kuidas Saddami eest välja käidud pearaha väheneb.
-
... või mõtle hoopis sellele, kuidas Iraagi ülesehituseks eraldatud raha väheneb.
-
v6i m6elge sellele kuidas usa oma välisv6last vabaneb :p
-
riq pani hea punkti loole :)
-
mnjah, oleneb mis mätta otsast asja vaadata. euro(eeku) mättalt vaadatuna pole praegune olukord just kõige roosilisem ja sama trend jätkub ilmselt ka järgneval aastal. kahtlemata on usdi nõrkusel oma impact rahvusvahelisele majandusele aga samas rääkides iraagist või selle ülesehituseks eraldatud raha ostujõu vähenemise mõjudest peaks teadama kust ülesehituseks kastutav tööjõud, materjal tuleb või tulema hakkab.... või mis päritolu töid teostav kapital on. juhul kui see on valdavalt usdi põhine siis ei puhu kursi lagnus just eriliselt pilli.
jaaa... nagu alati, on suurtel tegijatel käeprast igasugu enam ja vähem paindlikumaid instrumente, et oma kursi ja tooraine hinnariske maandada.
kohaliku eraisiku/firma jaoks, kes tõesti aktiivselt usdis mingit businessi ajab on selleks siis "kingad" või stock, on endiselt parimaks instrumendiks val. forwardid.
ma ei tia küll täpselt kui palju täna pangad tagatisdepot küsivad aga kunagi oli see lühematele ala kuni 3 kuud perioodidele mingi 5% ja min. amount oli 100K eeku. broken dates are also allowed ehk ise valid mis kuupäevani sa oma riski kinnipanna tahad. futuuridega võrrelduna, mida siin aegajalt imerohuna mainitakse, peaks väiksetegija seisukohalt selge eelis näha olema. nii, et kui kellelgi tõesti probs usdi tuludega siis võimalused ca 20 prosaste val. losside cutimiseks on reaalselt täiesti olemas.... :-)
loomulikult pole seegi tasuta lõuna kuid siiski ainuke taskukohane mis siinkandis võiks eraisikule miskitpidi kättesaadav olla, kui te just nii min. 1 mio usdiga ei toimeta... :-) -
riq, kuidas sinu meelest see usdi kursi langus võlga näiteks nominaalis vähendab siis? või teistpidi, ala sul on näiteks praegu laen euros, kas seda peaks siis sinu nägemuses juurde tulema... :-)
all folks, frds -
ega usa siis välisvaluutas v6lgu v6ta!
valitsuse v6lakirjad on ju usdides.. -
riq
USAl pole sellest sooja ega kylma, sest neile maksab yks dollar ikka yhe dollari. -
USAle ikka on sellest palju sooja. Tema kaubad lähevad maailmaturul hästi ja tema suhteline välisvõlg väheneb muu maailma ees (ja ka oma kodanike ees) täpselt samamoodi kui oma valuutat devalveerides.
-
kas kursi langus polegi devalvatsioon?
myyn v6lakirja 100 dollariga,
saadud raha eest ostan jeene,
ostan jaapanist kaupu, tarbin, investeerin.
siis emiteerin veel 100 dollarit, ja ostan selle eest v6lakirja tagasi.
sisuliselt free money, mis siis et dollari reaalväärtus on nyyd 2x väiksem.
okei, nii lihtne see ehk pole, aga poindi ilmestamiseks sobib..
odav dollar teeb samas usa ettev6tted ylev6tmiseks atraktiivsemaks..
eriti odavalt saavad nyyd terroristid osta usa relvi :D -
Kas tulumaksu peab maksma kui portfell dollarites plussis ja kroonides miinustes?
-
jah :) irw :)
-
Eelnev märkus on kyll äärmiselt eksitav.
Kui tulumaksu makstakse Eestis (muud riigid võivad asjasse teisiti suhtuda), siis kasu saamise arvutused tehakse ikkagi EEKides tehingupäevadele vastavate Eesti Panga kursside alusel. Nii et kui [Eesti] kroonides tulu negatiivne on, siis seda ta ka on ja [reeglina] tulumaksustatav tulu sel juhul puudub - enamgi veel, selle saab järgmise aasta väärtpaberitulust veel mahagi arvutada. -
Dollari langusest jälle siiber ja tundub, et asi sellega ei piirdu.
Pean tunnistam, et veidi enam kui aasta tagasi USA turule sisenemine on minu börsil tegutsemise kümne aasta jooksul olnud kõige halvem otsus (ja aasta). Põhjus selles, et arvestan oma varasid ikkagi eurodes. Kui dollarites võtta, siis oleksin 5% kasumis, aga eurodes 10% kahjumis.
Kas täna võiks tulla "must esmaspäev"? Mis arvate? -
Jah, täna on "MUST ESMASPÄEV".
-
eelmine esmaspaev oli sinine,
ja jargmine on valge..