GPRS: mis operaator on töökindlaim?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
et siis olen natuke tele2 gprsi kasutanud ja töötab kyll, aga reliability on nii nagu on.
oskab ehk keegi emti rle grpsi kommenteerida?
näiteks tele2l on u. iga 4-5 request kas aegan6udev v6i failed.
mops on se t610 -
GPRSi töökindlus sõltub, kus asud masti suhtes ja kus asub mast. Kui mast on sinu lähedal ja kusagil kapa-kohilas, siis on gprs talutav 24/7. Kui elad suuremas linnas, siis on tipptundidel nettimine võimatu.
-
Vastus sõltub kindlasti sellest, kas kasutad seda põhiliselt Tallinna kesklinnas või mujal. Tallinna kesklinnas soovitaks rle-d, mujal emt-d. Olen kasutanud kõiki kolme ja emt tundub töökindlaim, kuid Tallinna kesklinnas on ülekoormatud.
Tele2 võib ju rääkida, et levis enam olulist vahet ei ole, kuid kasvõi Tallinn-Tartu maanteel on gprs-mine hetkel võimalik minu hinnangul umbes 1/3 teekonnast. Rääkida ehk saab suuremas ulatuses, kuid kahetunnise teekonna jooksul tuleb ühendust taasluua umbes 20 korda ja bitid ei liigu umbes 2/3 teekonnast. -
enz,
huvitav, miks mujal kui Tallinna kesklinnas võiks emti soovitada? Ehk siis küsimus teistpidi - milleks maksta rohkem? -
Tartu kesklinnas on RLE GPRS ennasty igati õigustanud ja pretensioone küll ei ole!
-
Ma ise olen Tallinnas kasutanud RLE ja EMT GPRS'i ja minu arust on EMT'l palju stabiilsem.
-
GPRS-i kasutamisel pole praeguste hindade juures mõtet. EMT läbi modemi on kindlam kui GPRS ja lauatelefon (mitu korda, kui lauatelefoniga netti ei pääsenud, sai EMT-i kaudu vabalt), lisaks parem kontroll maksumuse üle
-
raearu, nii palju vahvaid ideid, ehk selgitad neid kõiki lähemalt?
-
RLE v6tab iga GPRS päeva eest 10 eeku (300 eeku kuu) ja selle eest saad 150Mb. kui avada uus number ja panna sellele gprs peale, seda 3 päeva kasutada ning seejärel sulgeda, siis kogukulud on 30+4,9 (49/30x3)eeku ja kasutada saab ikka 150Mb.
praegu rle gprsi otsas :D -
Olen olnud rle GPRS kasutaja algusest peale, osalesin ka testimises. Teenuse kvaliteet on paranenud kogu aeg, nüüd võib küll rahul olla ükskõik kus Eestimaal või linnas. Hind soodne. Soomes kah töötab, ei mingeid lisakulusid. Kui rohkem roamingu riike taha tuleb on asi täitsa OK. Soovitan kõigile rle GPRS-i.
-
minu töös on üpris tihti vaja kasutada GPRSi hindade jälgimiseks üle mobiili. vahel oleks vaja ka kaupa teha aga seni on EMTi teenus nii ebastabiilne, et võimatu on businessi teha, lihtsalt ei ole võimalik loota selle peale.
summary: seni kuni businessi ei saa teha. ei hakka ka teenus laiades massides levima. see on ajast aega nii olnud ja jääbki nii olema. -
RLE GPRS pidev jama minul WAP lehekülgede mitteavamine telefoniga. Ühenduse loob aga andmeid alla laadima ei hakka. Arvutiga kasutamine toimib korralikult. Ilmselt operaatoripoolne viga WAP teenusel.
Muidu WAPiga hea jälgida ,mis turg teeb. -
kalle23, mis gatewayd sa kasutad?
-
SE T65
-
Kalle: Gateway on tegelt SMSiga tellitud settingutes aadress, millele tuleb lõppu lisada /index.wml
T65 on viimane Ericssoni telefon, mitte SonyEricsson ;) -
Tegin praegu testkõne RLE WAP-iga ja täiesti töötab! Ilmselt on viga kasutajas, kelle jaoks soetatud telefon liiga keeruline on - sellisel juhul on LHV foorumist vähe abi, pigem soovitan pöörduda lähimasse Radiolinja müügiesindusse.
-
Põhjanaabrite Sonera aga pakub siiani välismaal (= väljaspool Soomet) GPRS'i tasuta. Olen seetõttu juba kevadest ka Sonera klient. Kellel rohkelt reisimist või lihtsalt tihe GPRS'i kasutaja - sovitan soojalt 8-)
-
sub560,
kas sa oled kuulnud, et tasuta lõunaid pole olemas?
Olen miskipärast väga veendunud, et Sonera ei paku ka mingit garantiid teenuse toimimise ja kvaliteedi osas, vaid nimetab seda pidulikult "testperioodiks". Tõenäoline põhjus on selles, et ta lihtsalt ei suuda arveldada õigesti roamingus toimivat GPRS-i ja majanduslikult on kasulik seda lihtsalt tasuta pakkuda. -
Ei pidanudki RLE klienditeeninduse poole pöörduma. Sain nüüd targemaks, mis on gateway.
Viga oligi vigases gateways. 194.204.12.42 oli ennem ja nüüd 194.204.2.6.
Aitäh. -
Velikij,
jah Sonera põhjendabki teenuse tasuta pakkumist sellega, et ei suuda GPRS'i roamingu osa õieti arveldada.
Samas ei näe ma põhjust miks mitte teenust kasutada - olen aastas rohem kui 100 päeva Eestist ära ja mitte Soomes - Sonera GPRS on toiminud ilma suuremate probleemideta. Kui hakatakse raha küsima, eks siis saab arvutada kas on kasulik kasutamist jätkata või leping üles öelda.