LHV Trader - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV Trader

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ütleme nigu ütleme, et LHV-s pidi kohe-kohe tulema uus ja võimas parimate hindadega kauplemissüsteem, aga seda ütleme nigu pole. Mul poisid Aivar ja Ülo pidid ka kohe uue süsteemi tulekul Ameerikat vallutama minema, sest Vene ajal punkris sai neil ju kõik süsteemid läbi studeeritud, kuidas edukalt kaubelda. Ütleme nigu ütleme, et Ülo vedaski salaja kaabli punkrisse ja Aivar natuke treidis ka, seni kuni sandarmid punkri õhku lasid ja ütleme, sellest Aivar nigu hulluks läkski. Aga Ülo pole veel ise kaubelda saanudki ja nii ta nüüd kannatamatult ootab, millal siis lõpuks uus süsteem ütleme nigu tööle läheb, ütleme.Ehk oskavad LHV targad poisid minule vanamehele miskit nigu ütleme aega öelda, millal ma poisse rõõmustada võiksin.

    Lugupidamisega,
    Kalju Voitka
    Majaomanik ja vabadusvõitleja
  • kas on vahepeal midagi selgemaks saanud?
  • Lihvime toote briljantseks enne väljatoomist, kuid jaanuari jooksul see sünnib.

    Esimesed kasutajad on süsteemi võimalustest lihtsalt vaimustatud.
  • Nii, LHV Traderi tutvustamine workshop`ide vormis algab plaani kohaselt jaanuari lõpus, täpsem info ja registreerimine siin

  • Täna siis toimus esimene LHV Traderit tutvustav üritus ja selle kasutajaks registreerumist saab alustada lähipäevil.

    Kes kohal käis, saab vahendada esmamuljeid, teiste huviliste jaoks tuleb sarnaseid üritusi veel (vt. link eelmises postituses), loomulikult on kōiksugu küsimused oodatud.

    P.S. Modifitseerisin pisut foorumi pealkirja, :)
  • kuidas seda siis küsidagi nüüd, Henno... et siis, et kas launch "jaanuari jooksul" tähendab 30. jaanuaril pärast börsipäeva, et jaanuari viimase nädala alguses on veel niisama pimesi küsimuste-vastuste aeg? ;)

    sC,
    niisama natuke nokib, sest jälle ei tule 20 tehingupunkti kuus täis :(
  • Võime siis öelda, et launch jaanuari jooksul tähendab neljapäeva ja jaanuari viimaste päevade eest siis eraldi tasu ei võeta.

    Loetud tunnid jäänud ...
  • Tehnilistest nõudmistest on üles loetletud ainult java .
    Kuidas on aga konfiguratsiooniga ,kui on reaalaja hinnad siis ilmselt eeldab mõne pordi
    avamist kliendi tulemüüris ?


  • Täna on siis päev kui eile LHV Traderi kasutajaks registreerunud saavad selle vahendusel USA turul kauplema hakata, seda siis juba alates 14.30 eelturul.

    Tehnilistest nõudmistest õigepea täpsemalt.

    Kristjan LHV Traderist Avalöögis

  • Lühiajalise horisondiga kauplejatel on ilmselt võimalik Traderi kasutamisele üle minna järkjärgult - investeerimiskontol suletud positsioonidest raha kantakse uute positsioonide soetamiseks Traderisse niikaua kuni investeerimiskonto ükskord tühjaks jääb.

    Tähendab see ikkagi seda, et kauplemist saab Traideris alustada kui kontol on $2500 või ka siis kui on veidi vähem...
  • adz soovitaksin siiski opereerida suuremate rahadega, sest teenustasud söövad muidu suure osa kasumist ära
  • adz

    2500 USD olemasolu LHV Traderi kontol on miinimumnõue, väiksema summaga alustada ei saa ...



  • lfc, tehnilistest nõudmistest arvutile on veidi juttu ka korduma kippuvate küsimuste all. Tulemüüridega ei ole siiani probleeme olnud, olen testinud Traderit päris mitmes kohas, eraldi pordi avamist pole vaja olnud.
  • Miks ei funka veel see Trader ? 24 tundi ju kuhjaga täis.
  • ulo1, Paroolid peaks Teieni jõudma lähema tunni jooksul.

    Kuna Traderi avaldusi tuli juba esimesel päeval väga palju, siis võib esineda viivitusi. Loodame Teie mõistvale suhtumisele, kuid kui kellegil peaks olema probleme, helistage LHV maakleritele - 6 108 408.
  • Alguses on LHV Traderil vaid tühjad lehed, sinna tuleb lisada väärtpabereid sümbolite kaupa. Ma olen teinud endale erinevate kategooriate kaupa leheküljed, siis on hea kiirelt vaadata erinevate gruppide liikumist.

    Üks oluline leht on indeksite leht, sealt jälgin turu üldist suunda.

    Panen kirja millised sümbolid mul indeksite lehel on, kes tahab saab endale Traderisse sarnase lehe teha. Sulgudes märgin mis tüüpi väärtpaberiga tegu on ja börsiks valige alati SMART (futuuride puhul GLOBEX).

    NQ (future, Nasdaq-100 futuur)
    NDX (index, Nasdaq-100 indeks)
    ES (future, S&P 500 futuur)
    SPX (index, S&P 500 indeks)
    YM (future, Dow Jones futuur)
    INDU (index, Dow Jones indeks)

    COMP (index, Nasdaq Composite indeks)

    YG (future, kullafutuur)
    QM (future, naftafutuur)

    VIX (index, S&P 100 volatiilsus)
    QQV (index, Nasdaq 100 volatiilsus)
    TNX (index, 10-aastase võlakirja intress)
    USD (cash, sealt valida vastasvaluuta)
  • Kes värsketest klientidest on paroolid kätte saanud, siis sümboli sisetamisel veel hindu ei pruugi näha - hinnad peaks nähtavale ilmuma tänase päeva jooksul (hiljemalt esmaspäevaks).
  • millega seda miinimumvara nõuet põhjendati
  • 500 USD-ga ei tasu ilmselt Trader konto kasutamine lihtsal ära.
  • aga äkki ma olen nõus maksma 500 kr kuus lhv pro lugemise eest
    kas seda siis poleks mõtet jätta ikka kliendi otsustada
    usa optsioonidega kauplemisel tasub ikka päris väikeste summade puhul juba ära
  • USA optsioonidega kauplemisel tasuks Trader tõesti ära isegi väiksemate summade korral. Traderi teenustasu on nii palju odavam .. Kui teha kuu jooksul 3 tehingut, igaühes 3 optsioonilepingut, siis on Trader juba soodsam.
  • sinu näite puhul jim tuleks siis pro ja eel ja järelturg juba tasuta
    aga need võimalused on ka väärt ju midagi
  • Näiteks Kasvukonto puhul panime me minimaalseks investeeritavaks igakuiseks summaks 500 krooni. Selle puhul moodustavad teenustasud suurema osa kui näiteks 1000 krooni investeerimisel ja reaalne tootlus jääb ilmselt väiksemaks. Pärast on olnud mõned kliendid veidi rahulolematud, kuigi meie müügitiim on pea alati öelnud, et suurem summa on mõistlikum.

    Sama kehtib ka kaudselt Traderi puhul - 10 000 krooniga siiski ei saa pikaajaliselt aktiivselt kaubelda. Ma reeglina olen kõikvõimalike miinimumpiiride vastu (näiteks LHV-s pole aktsiate ostmisel alampiiri), kuid antud juhul tundub see mulle otstarbekas.
  • kusjuures 1 ost müük (mitte 3) milles 3 lepingut ja teenustasu vahe on ligi 500 eek
  • Yanek, ma lugesin ostu ja müügi eraldi tehinguteks. Aga jah, Pro, eel- ja järelturu ning reaalajas hinnad saaks sealjuures kauba peale.. oleksin kindlasti huvitatud.

    Kristjan, optsioonidega kaubeldes pole 10 000 krooni sugugi väike raha. Ise olen kauplenud umbes sellise summaga. Tõsi küll, edu pole saavutanud, aga hindamatuid kogemusi küll, eelistan neid reaalse kauplemise käigus koguda. Ja Trader pakuks selle hea võimaluse. Vaatasin ka enda makstud tehingutasusid, Trader oleks mulle igatahes soodsam tulnud.

    Aga mis seal ikka, kui alampiir on LHV kindel seisukoht, siis jätkan samamoodi. Mõistan, et aktsiatega kaubeldes vahe nii suur pole ja optsioonidega kauplejaid on küllaltki vähe, seega enamiku puhul on tõesti miinimumsumma õigustatud.
  • "LHV Trader Lite" pakett hakkab siit vajaduste m6ttes kujunema...
    maailma esimene investeerimispank, mille tootearendust teevad kliendid foorumis? ;)

    way to go! :)
  • Küsimus tegijatele: Kas miinimum summa, mida üldse saab invest kontolt trader kontole kanda on $2,5K, või on see ainult alguses miinimum summa. Ja kas oleks võimalik seada asju nii, et see tüütu T+3 reegel ei takistaks raha liigutamist inv konto ja trader konto vahel. Krdi loll ootamisperiood tekib, kui sooviks hoopis kaubelda. Raha liigub ju endiselt LHV majasiseselt, või mis?
  • Income, 2500 USD on alustamiseks vajalik summa, kui kontoseis lühiajaliselt alla selle piiri on, siis kindlasti kontot seetõttu veel sulgema ei hakata.

    T+3 reegel on rahade kandmisel tõesti tüütu, kuid automaatselt seda tühistada ei saa. Seega kui peate aktsiad maha müüma, et LHV Trader kontole raha kanda, siis saab LHV settlemendi kiirelt ära teha ja saab raha enne T+3 teele panna. Selleks võtke ühendust meie klienditoega (klienditugi@lhv.ee või tel. 6 108 400)
  • Tundub,et olen ainuke, kellel LHV Trader ei tööta. Tundub sellepärast,et kõik on vait. On ka muidugi võimalus,et ei oma ainukesena mingit infot. Olen põhimõtteliselt igasuguste abitelefonidele helistamise vastu kui on olemas koht, kus mõne lausega kõikki korraga informeerida. Kui vaja siis kas või iga päev. Ei maksa karta, et jookseme kõik laiali kui info pole päris see, mida kõik ootavad. Ootame aga eniselt toimivat LHV Traderit ja kui seda ei ole, siis infot, miks ei ole.
  • Sa ei ole ainuke, LHV lubas, et eile õhtul on korras aga tänagi veel ei tööta. Põhimõtteliselt on raha seal all nüüd kinni ja ma paugust ei oska öelda, mis leping sellise olukorra kohta ütleb? Normaalne olukord see muidugi ei ole. Olen aru saanud, et põhjus Traderi mittetöötamisele ei ole LHV süü, kuid see, et seal raha on kinni, see risk peaks olema kaetud küll kuidagi. Näiteks sel juhul kui täna ka tööle ei lähe? Sel juhul on LHV minult raha laenanud ja peaks maksma intressi selle pealt? Aga kui ka homme ei tööta? Ja ülehomme? Siis läheb asi natuke kurjaks juba. Samuti ei lugenud ma kuskilt välja, et LHV Traderi kasutajanimed antakse ainult siis kui sinna raha kannan. Ma registreerisin ja jäin ootele, et mis edasi saab ja ootaksin siiamaani, kui poleks ise hakanud helistama. Konto tehti aga juhist, et sinna tuleb raha peale kanda ENNE kasutajaõiguste saamist, minule ei tulnud. Ei pahanda, ilmselt ikkagi ei süvenenud ise piisavalt aga käisin näit seminaril ka, kuid ka seal jäi asi selgitamata. Traderi algus on ikka üsna kurb. Alates semiaril toimunust kuni tänase seisakuni.
  • Vabandused LHV poolt, Traderi puhul hindade näitamine praegu venib, põhjuseks see, et reaalajas hindade näitamiseks on lepingud börsidega ja see on hetkel seismas K kauplemine on siiski võimalik, kuid ilma hindadeta kindlasti mitte mugav.

    Loodame probleemi täna lahendatud saada, kõikide küsimuste puhul võib otse LHV maakleritele helistada telefonil 6 108 408.
  • Sain õieti aru, et tehingukorraldus traderis läheb läbi?
  • Aga, et kas siis ikkagi saab asi tänaseks korda või lihtsalt püüame?

    Küsimused veel selliste asjade kohta, et:

    1) Milliselt kontolt võetakse maha 500.- EEK -i kuutasu, kas invest. kontolt või siis Trader kontolt, kus enne seda tehakse mitte eriti mõistlik USD - EEK -iks liigutus. Või äkki antakse kliendile võimalus see ise määrata.
    2) Kas invest kontol olev LHV Pro teenus tuleb kuidagimoodi tühistada, kui Trader konto on regitud või toimub see automaatselt. Lihtsalt tobe oleks kui sama teenuse eest peaks teadmatusest topelt maksma.

    Ja ettepanek kaalumisele võtuks: Kui mingi teenus on algusjärgus ja ja ei vasta kohe lubatule siis on alati võimalus algusperioodil teha teenustasu puhul väike allahindlus, et kliendid endiselt rahul oleksid ;) - Lihtsalt ettepanek

    Ja ikkagi jääb küsimus, kas täna juba saab ???
  • Juba funkab. Esimene mulje on hea. Eks ta tahab veidi harjumist. On ka üks küsimus. Mitu nulli tuleb kaubeldavatele kogustele Bid ja Ask akendes juurde mõelda? Suured tänud tehtu eest ja ka vabandused eelneva kärsituse pärast.
  • Tõesti, praeguseks peaks kõikidel Traderi klientidel hinnad näha olema ja süsteem täies hoos töötama.

    Bid/Ask kogused tuleb 100-ga korrutadada. Seega kui kogused on 7*5, siis bidi peal on 700 aktsiat ja aski peal 500.

    Edu kauplemisel!
  • Optsioonide puhul näitab bid/ask size vist lepingute arvu?
  • Kuna nüüd süsteem töös, siis jagan ka kasutamiseks ühe lehe mida ma lisaks ülaltoodud indeksite lehele päris palju kasutan, lehele võib panna nimeks näiteks "Tehnoloogia" ja seal on grupeeritud aktsiad sektorite järgi. Kõikidel juhtudel valige tüübiks aktsia (stock), kui märgitud pole teisiti.

    HHH (internetisektori indeks)
    AMZN
    EBAY
    YHOO
    SOHU

    SOX (index, pooljuhtide indeks)
    SMH (pooljuhtide indeksaktsia)
    INTC
    AMD
    AMAT
    TXN
    DELL
    HPQ

    IBB (biotehnoloogia indeksaktsia)
    AMGN
    BGEN
    DNA

    SWH (tarkvara indeksaktsia)
    MSFT
    IBM
    ORCL

    IGN (võrkudesektori indeksaktsia)
    CSCO
    JNPR
    JDSU
    NT
    LU
    GLW

    WMH (mobiilside indeksaktsia)
    NOK
    MOT
    QCOM
    VZ

    Nagu näete on iga grupi esimene antud sektori indeks, seega näete selle põhjal sektori keskmise liikumise ja allpool iga sektori olulisemad ettevõtted. Seega näete kohe kiirel pilgul sellelt lehelt millised sektorid on tõusmas, millised langemas.

    Kindlasti pange erinevate gruppide vahele tühi rida, siis on selgemini liikumised eristavad.
  • Palve kōigile Traderi kasutajatele: lugege hoolega läbi kauplemisreeglid ...

    Asjaolu, et konto blokeerimise vältimiseks laseb LHV Trader teha 1 ja sama aktsiaga päevasiseselt vaid 3 tehingut 5 pangapäeva jooksul juba tuli täna mōnele kliendile üllatusena

    Veel probleeme, mida saab nende olemasolust teades vältida:
    1) SMART asemel börsi valimine käsitsi orderi sisestamisel toob kaasa 1,5 korda kōrgema teenustasu
    2) optsiooniorderite tühistamine maksab 1.2 USD kui börsiks ei ole valitud SMART
  • Kauplemisreeglid siin.


    Ja optsiooniorderite tühistamine on tasuta, kui börsiks on SMART.
  • aga minul ikka veel ei funka ?

    Milles asi võib olla?
  • Siis veidi veel kannatust varuda, hindade laekumine võib võtta kontode kaupa veidi aega. Proovida võib ka restarti arvutile.
  • Mis kellaajaks peaks Trader hinnad sisse tõmbama. Mul nimelt endiselt probleem, et sisselogides jahub midagi börsidega seonduvatest lepingutest. Samuti ei väljasta konto kohta käivat infot väites, et laadimine on pooleli ja soovitab juba mitmendat tundi hiljem uuesti proovida.

    Et nigu aidake!
  • Income, tegeleme probleemiga, enamus Trader kontodest on juba lahti, kellel veel vähegi probleeme on, saatke e-mail kristjan.lepik@lhv.ee ja leiame lahenduse.
  • Veel traderi needusest :D
    See aktsia, mida kasutati Traderi seminaril ehk DFIB on kaotanud ca 15% oma väärtusest sellest ajast :)
  • Kõik on horisondis kinni - DFIB sai juba ka samal päeval kinni pandud, pole mingit needust :)
  • aga mõni ei pannud :( ja võttis oma väikse miinuse mälestuseks sellest aktsiast. luban, et hoian seda miinust LHV kontol :P
  • On teisigi,kellel see(DFIB) kätte jäi.
  • Ajab ikka sita keema küll!

    Samal ajal kui teised sama teenuse ostnud eelturgudel vaikselt infot koguvad, istun ja ootan juba kolmandat päeva neid kuradima hindasid nagu hingeõnnistust.

    Kui arvutusi hakata tegema, siis tänasega saab juba 1/4 veebruari Traderi kasutusajast läbi ilma, et oleks saanud seda isegi proovida, cool, 125.- for nothing.

    Ja kõige huvitavam, et ei mingit selgitust peale selle, et asjaga tegeletakse.

    Egas midagi, jõudu teile siis, loodame, et ponnistusi ka lõpuks edu kroonib

    Pahur ja närviline Traderi "kasutaja" ;(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon