Börsipäev 30. aprill
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tere hommikust!
Täna Helsingi ja Stockholmi börsil olulisi majandustulemusi ei laeku, Tallinna Börsil noteeritud ettevõtete osas tasub mainida täna peale börsipäeva lõppu (14.00) toimuvat Baltika aktsionäride üldkoosoleku, mille otsuseid ilmselt ka õhtul hilhem börsiteatest lugeda saab. Raskustes rõivatootja vajab taas kasumisse jõudmiseks olulisi muutusi.
Päeva üheks olulisemaks sündmuseks Euroopa turgude jaoks on ilmselt varahommikul avaldatud Deutsche Bank üle ootuste head majandustulemused, eriti pärast eilset Saksamaa suuruselt II panga HVB Group aktsia eilset langust -9,44% viletsate tulemuste tõttu, mis kiskus ka kogu Saksamaa aktsiaturu suurde miinusesse.
Deutsche Bank teenis I kvartalis 941M EUR puhaskasumit (2003. aasta samal perioodil kahjum 219M), analüütikute ootused 840M EUR.
Maksude eelne kasum oli 1561M EUR (eelmisel aastal 234M EUR), analüütikute ootused 1393M EUR.
Lisaks ootavad analüütikud täna teise Euroopa suurpanga Credit Suisse poolt kasumiprognoosi tõstmist enne aktsionäride üldkoosoleku ja 10. mail laekuvaid tulemusi.
-
Nokia ostis eile tagasi käimasoleva nädala suurima koguse aktsiaid, praeguse tagasiostukampaania alguses (algas 19. aprillil) on siiski ka suuremaid oste tehtud.
Kuupäev
Kogus
Keskmine hind
29.04
7 000 000
11.9771
28-04
4 500 000
12.438
27.04
4 500 000
12.6822
26.04
3 000 000
12.8976
23.04
4 500 000
12.855
22.04
4 500 000
12.583
21.04
5 500 000
12.578
20.04
8 000 000
12.921
19.04
7 500 000
12.454
Eelmine tagasiostu kampaania kestis 23.01.2004 - 27.02.2004
-
Aga mis on? Kui lõpetab tagasiostmise, siis kukub kolinal läbi põhja vä?
-
Credit Suisse tõstiski oma kasumiprognoosi, aktsia +1,98% ...
-
Imelik, mis taktika see Nokial oli, et hakata aktsiaid, peale järsku tõusu aasta alguses, kokku ostma? Ma mõtlen esimest ostukampaaniat. Mis see strateegia võiks olla?
-
FITCH RATINGS TÕSTIS HANSAPANGA REITINGUT
Reitinguagentuur Fitch Ratings (‘Fitch’) tõstis Hansapanga
pikaajaliste võlakohustuste reitingu ühe astme võrra tasemele A.
Panga finantstugevuse (B/C) ja lühiajaliste võlakohustuste (F1)
reitingud ei muutunud. -
võtsin näpuotsaga nokiat, nii hea firma nii odavalt saadaval!
siiski, nagu mõned targemad turuosalised ütlevad, kukkuva noa püüdmine on riskantne.
Mina usun ettevõtte võimesse turuosa mobiilides tagasi võita ja laieneda uutel tegevusaladel.
just my 2c -
See, et ettevõtte ostab oma aktsiad tagasi peaks ka midagi tähendama. Tundub, et juhatus usub ka helgemat tulevikku...
-
Kas $14 tase murdmine oleks väga negatiivne märk?
-
Nokia juhtkonnal on luba tagasi osta 230M aktsiat ehk €2,7-2,8 mld. Eilse seisuga oli tagasi ostetud 49M aktsiat. Tõenäoliselt ka need aktsiad tühistatakse nagu eelmised 96M tk. Aktsiate vähendamine tõstab EPSi, pärast tagasiostu peaks ettevõttel olema cashi ca 10mld, mkt cap 53mld.
-
Samas on minu meelest päris negatiivne märk, kui aktsia langeb hoolimata ettevõtte poolt aktsiate tagasiostmisest. Ja ostetud on päris suurtes kogustes ju - 3 kuu keskmine usas on olnud ca 15 miljonit aktsiat päevas, nüüd on ostetud keskmiselt üle 5 miljonit aktsia päevas tagasi. Kui need ostmised lõpevad, mis siis saab?
-
jim, Nokia ostab aktsiaid tagasi soomes, kus pole ime ka 50-60mln aktsiane päev.
-
TASR ja QQQ astuvad ühte hinda
-
Jah, aga kauaks?
-
qqq on paaniline selloff..
kui 1940 ka ei osutu resistanceks, siis on minul moistus otsas -
Riq - mul on kahju, et sul ei olnud seda võimalust, et triljoni taala eest QQQ 38 may calle välja kirjutada (sa mingi hetk kuskil mainisid seda)... triljon taala eestis - minimaalsegi jaotuse korral oleks eesti Luksemburg vähem kui aastaga... :(
Krt... -
Miks mõistus otsas? See on loogiline, kui vaadata tervikauna viimase aasta turu tõusu. Ootasin falli ammu ja puttisin. Kahjuks liiga vara - vahepealse põhja hetkel - 10 märtsi paiku. Seda kohta on viimase kuu graafikus hästi näha.
Aga, riq... miks ka mitte, mul mõistus otsas HP aktsia liikumises (call). -
mul pole positsioone. sul on?
ma juba arvasin et leiutasin laheda treidimststrateegia :) -
Kõigis mainitus pos sees, seal putid (TASR ja QQQ), Eestis call (HP).
-
SPY, SRV, AWGI, CCBI, COH - matuse büood, näitasid täna tugevuse märke. Põhjust on... ka tugevnemise suunas:)
-
Jama lugu eelmise 3 borsip2eva jooksul on investeeringud -10%.
On alust veel kukkumiseks?