Saksamaa aktsiaturg - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Saksamaa aktsiaturg

Log in or create an account to leave a comment

  • Avasin käesoleva foorumi võimalike küsimuste tarvis, mis puudutavat tänasest LHV investeerimiskonto klientidele kättesaadavat Saksamaa aktsiaturgu.

  • I küsimus:
    Miks kõik (va KAR) punane? Kes niisuguseid osta tahab!
  • Ega USAs pilt parem täna pole, ainus plussis sektor hetkel minu radaril on kuld.
  • nojah, nad üks pere minu jaoks e. väga tugevas korrelatsioonis.
  • kas suurbrittannia turgu pole plaanis pakkuda.
  • Mina tahaks aga hoopis selliseid turge:
    Armeenia
    Horvaatia
    Gruusia
  • suffiks, kas see oli nali?
    Sinna pandud 100 kroonist, rohkem ei julge, võib ju kasvada ...
  • No oli ja ei olnud kah. Nali ses mõttes, et ma ei arva, et neid LHV pakkuma hakkab, mitte nali ses mõttes, et hea meelega kasutaks võimalust, kui oleks.

    Horvaatias, tõsi küll, juba suht palju Austria raha sees, aga sellegipoolest, meist ollakse ikka pikalt maas. Gruusias uus ameerikameelne president, äkki suudetakse seekord isegi üle 5 aasta stabiilset, ühtset riiki hoida. Armeenia oli lihtsalt LHV foorumis olevate türklaste ärritamiseks :D.
  • Oogram, me oleme alati uue turu klientideni toomisel vaadanud seda, et hind oleks kliendile vastuvõetav - ka Saksa aktsiate puhul on teenustasu igati mõistlik.

    Suurbritannias on aktsiatehingutele börsi poolt maksud nii kõrged, et teenustasud kipuvad enamasti 1% juurde tehingust minema - nii kõrge teenustasuga poleks teenus klientidele kindlasti atraktiivne.
  • to: Kristjan

    Pealegi, ma pakun, et kõik mis vähegi väärt Londonis, on ka ühel või teisel viisil USA-s kättesaadav. HSBC, Glaxo jt seda masti firmad.
  • Suffiks, täpselt nii. Või siis Saksamaal.
  • Kas Saksa aktsiate kohta on kuskil näha ka tasuta nn. level II nagu island.com
  • Gruusia börs www.gse.ge
    Head tutvumist!
  • puhtast huvist, kuidagi täisnimekirja ka näha saab? esiplaanil vaid kiri et täna kaubeldi kolme aktsiaga, heh

    uurisin ja puurisin, aga nimekirjale igatahes ligi ei pääsenud
  • Kas lhv lehelt võib hommikuks sellise sümboli nagu QCE ka leida? Sooviks nafta hinnatõusust edaspidigi kasu saada...
  • QCE lisatud kaubeldavate sümbolite hulka ...
  • Q-Cells esimene kauplemispäev peale IPOt, IPO hind 38 EUR, praegu hind 52 EUR ...

    Yahoo! sümbol QCE.DE
  • Olen viimasel ajal ostnud Commerzbank aktsiad.

    Omakapital/aktsia pisut üle 20 EUR
    Puhaskasum/aktsia pisut alla 2 EUR
    Kurss täna 27,3 EUR

    Võimalik et Saksamaa on turn-around case.
  • ka hvm on sarnaselt tõusnud,nagu kaks tilka vett.samas jaapan ja usa pangad on minu meelest tipus ja saksa pankade sujuv tõus võib olla jätkuv.skandinaavia kuidagi närviliseks muutunud.
  • Commerzbankil on kahjuks teatud exposure USA kinnisvara vastu (läbi Eurohypo). Tundub mulle aga väga piiratud, ja suuremalt jaolt on tegu suur exposure-ga Saksamaa majanduse vastu. Leverage suur.
  • Commerzbank avaldas juba täna et 2005 puhaskasum oli umbes 1,88 EUR/aktsia. Omakapital/aktsia peaks olema pisut üle 20 EUR. Aktsia maksab hetkel veidi alla 29 EUR.

    Aastal 2006 on oodata suurt erakorralist kasumi Korea Exchange Bank müügil (0,6-1,2 EUR/aktsia, ma arvan). Veel on juhatus juba prognoosinud et ROE tõuseb 8%->10%. Eurohypo ost pole 2005 veel tulemused mõjutanud, ja peaks ka oma panus teha 2006. Veel võib Commerzbank nautida hinnanguliselt vaid 23% tulumaksumäära lähiaastatel tänu vanade kahjumitele.

    Kui Saksamaa on tõesti turn-around positsioonis, mis mina arvan, siis võiks aktsia maksta üle 40 EUR juba 2006, ma arvan.
  • Commerzbanka puhaskasum jäi 1,93 EUR/aktsia, ja omakapital/aktsia 31 detsembril 21 EUR/aktsia. ROE-target tõsteti 15% (viie aasta jooksul) ja 10% aastaks 2006. Esimesed kuus nädalat 2006 on olnud head. Konservatiivsus pangas rundub olevat suur, ja ei saa välistada et laenukahjumid langevad kiiresti edasi ma arvan. Eurohypo väljaost umbes 20 EUR/aktsia tundub hetkel edukas, arvestades et Eurohypo aktsia maksab juba 25 EUR (2% vabas ringluses).

    Täna kaubeldakse aktsia üle 30 EUR.
  • Eilses Äripäevas oli optimistlik ülevaade Saksa aktsiate teemal. ei ole ise neid eriti jälginud varem. Analüütikute soovitused positiivseimad E. ON ja Allianzi suhtes. Kui tahta siseneda, kas riskida mõnega neist või hajutaks riske läbi EWG (indeksaktsia Ameerikas)? Kas sel viimasel variandil oleks mingeid olulisi puudusi?
  • Vanaema
    Allianz päris kirju firma, ma ei ole sügavalt uurinud (Dresdner Bank huvitav, aga kindlustus alati keeruline). Energiafirmade peale päike juba paistab. Arvan, et on öige aeg vötta järgmine samm, ja Commerzbank on päris hea proxy saksa majandusele, kuigi aktsia on juba töusnud. Commerzbank kasvab ka idaeuroopas - NB P/B 1,4, Hansapanga P/B väljaostmisel oli vist umbes 5. Saksa kinnisvaraturg pöhjas, hoiused suured, konservatiivsus suur.
  • Täna on kaubeldud Commerzbanki aktsiaga üle 33 EUR tasemel. Tütarfirmaks saanud Eurohypo esitles täna ka oma 2005 lõplikuid tulemusi, ja teatas et 2006 on alanud hästi. Commerzbanki erinevad esindajad on samuti rääkinud heast stardist 2006 aastal. Hiljuti müüdi osa Korea Exchange Banki osalusest, ja ülejäänud aktsiad ilmselt varsti müüakse ka. Saksamaa kinnisvaraturg vaikselt stabiliseerub, tundub mulle.

    Erinevad investerimispangad on oma targets tõstnud, üldjuhul 37-40 EUR-ni. Koos Korea panga erakorraliste tulemustega on võimalik et Q1 raport näitab üle 1 EEK/aktsia puhaskasum kvartalis, ja omakapital/aktsia juba 22 EUR kandis.
  • 1 E U R/aktsia Q1 - sellest pool Korea Exchange Bank müügist.
  • Kas saksa juhtivaid indekseid ka soetada saab (indeksaktsia, indeksit järgiv fond) läbi LHV? Kes oskab midagi soovitada?
  • Äkki sobivad sellised ETF´id:

    (new windwow) iShares MSCI Germany Index Fund (EWG)
    Fund Sponsor: BARCLAY'S GLOBAL
    ARCA -symbol: EWG NASDAQ Symbol: --

    New Germany Fund (GF)
    Fund Sponsor: DWS Scudder
    NYSE -symbol: GF NASDAQ Symbol: XGFNX
  • Velikij

    Veel parem Saksamaa turult EUR eest

    DAX EX (EXS1) - järgib DAX indeksi liikumist: Saksamaa 30 suurimat

    MDAX EX (EXS3) - järgib MDAX indeksi liikumist: Saksamaa 30 suurimale järgnevad 50 ettevõttet, nö. midcap

    TecDAX EX (EXS2) järgib TecDAX indeksi liikumist: Saksamaa 30 tehnoloogiaettevõtet

    Täpsem info indeksite koosseisu kohta LHV Saksa turgude lehel või siis www.xetra.com - viimasel leiab veel hulgaliselt indekaktsiaid, mis Saksamaal kaubeldavad

  • Jah, loomulikult nõus, et EUR eest soetada on mõistlik. Dollari kurss on vähemasti minu jaoks prognoosimatu suunaga. Aga LHV Saksa turgude lehel nägin (ka ise otsides algul) küll indeksitesse kuuluvaid aktsiaid, aga mitte indeksaktsiaid - ega näe neid seal praegugi. Ilmselt ei oska ma otsida...aga võib-olla on mõni selline veel?
  • Indeksaktsiad ongi EXS1, EXS3 ja EXS2, mis vastavaid indekseid järgivad. Indekasaktsiatest ehk ka huvipakkuvamad Indexchange fondiperekond.
    LHV-s kauplemiseks järgnevad indeksaktsiad Saksamaalt , lõpus kauplemiseks vajalik sümbol:
    ISHARES DJ STOXX50 EUN1
    ISHARES DJ EURO STOXX50 LDRS EUN2
    DJ STOXX 600 ENERGY EX EXH1
    DJ STOXX 600 FINANCIAL SERVICES EX EXH2
    DJ STOXX 600 FOOD & BEVERAGE EX EXH3
    DJ STOXX 600 INDUSTRIAL GOODS & SERVICES EX EXH4
    DJ STOXX 600 INSURANCE EX EXH5
    DJ STOXX 600 MEDIA EX EXH6
    DJ STOXX 600 NON-CYCLICAL GOODS & SERVICES EX EXH7
    DJ STOXX 600 RETAIL EX EXH8
    DJ STOXX 600 UTILITITES EX EXH9
    DJ STOXX SM 600 BANKS EX EXV1
    DOW JONES EURO STOXX 50EX EXW1
    DJ STOXX SM 600 TELEC.EX EXV2
    DJ STOXX SM 600 TECH. EX EXV3
    DOW JONES STOXX 50 EX EXW3
    DJ STOXX SM 600 HEALT.EX EXV4
    DJ STOXX 600 AUTOMOBILES EX EXV5
    DJ STOXX 600 BASIC RESOURCES EX EXV6
    DJ STOXX 600 CHEMICALS EX EXV7
    DJ STOXX 600 CONSTRUCTION EX EXV8
    DJ STOXX 600 CYCLICAL GOODS & SERVICES EX EXV9
    DJ EURO STOXX SM BANKS EX EXX1
    DJ EURO STOXX SM TELEC.EX EXX2
    DJ EURO STOXX SM TECH. EX EXX3
    DJ EURO STOXX SM HEALT.EX EXX4
    DJ EURO STOXX 50 MASTER UNIT MSE



  • Hakkasin seda EXS1 otsima, kuid LHV leht ja ka muud annavad sellele vastuse et tundamtu sümbol, äkki saab keegi aidata et mida teen valesti või kus selle aktsia hinda näha saaks, samas see EWG annab hinna?
  • Kasuta Henno poolt vihjatud LHV Saksa turgude lehte (link eespool), seal saab valida inglise keele ja infot EXS1 kohta. Kui tahad osta selle sümboliga, siis läbi LHV on see võimalik (kontrollitud :)
  • eaaremaa

    LHV lehel paiknev aktsiahinna otsing suunab Sind Yahoo! lehele.

    Yahoo versioonis vajavad Saksa aktsiad lõppu .de - EXS1.DE on täiesti leitav.

    Ja LHV lehel orderi sisestamisel EXS1 sümbol toimib.


  • Hetkel juhtivate indeksite käitumist vaadates tekib tunne, et ollakse jah turnaround positsioonis. Nina allapoole nimelt. Tehniline pilt on igatahes ebameeldiv, kuigi rapsima veel ei kisu.
  • Saksamaa aktsiaturg on nagu teisedki tublisti langenud viimasel ajal. Minu lemmikaktsia Commerzbank on pärast tippu 34 EUR juurses tagasi langenud praegu 28,50 EUR-ni (0,50 EUR dividend võetud). Samuti liigub panga tulemused endiselt samas kursis, 2006 aasta puhaskasumiks võiks saada 3 EUR k.a. erakorralised tulud (1,13 EUR/aktsia Q1) ja 2007 aasta 3 EUR "puhtalt". Omakapital/aktsia on 21,5 EUR. Pärast ühinemine Eurohypo-ga on Commerzbank Saksamaa teine suurem pank.

  • LHV poolt selline uudis (30.05.2006):

    DAX indeksi tugevaimate kukkujate hulka kuulub Commerzbank (CBK). Saksamaa uudisteagentuur DPA-AFX teatas täna, et mitmete kauplejate ning investorite spekulatsioonide kohaselt on kontserni derivaatidega tegelev üksus mõningates raskustes. Commerzbank esindaja proovis antud väidet aga ümber lükata, vastates pressiteatele, et juhtkond on antud üksuse tegevusega vägagi rahul. Sellest hoolimata näitab panga aktsia tänaseks languseks märkimisväärse -2,53%.

    Stefan, kas oskad ka midagi lisaks kommenteerida?
  • Seda väidetavat juhtumit ongi raske kommenteerida, Commerzbank on öelnud, et väide on alusetu. Aktsia on langenud viimasel ajal, aga ma ei näe põhjust et kasum ei areneks plaanipäraselt käesoleval aastal. Q1 puhaskasum 1,13 EUR/aktsia oligi hea kuigi mõjutatud erakorralisest kasumist. Tõusvad intressid on Commerzbankile vähem tähtis kui tugevnev saksa majandus ja tõusvad sealsed kinnisvarahinnad, ma arvan. Eurohypol on "exposure" Ameerika kinnisvara vastu, aga mulle tundub et see risk on kontrolli all. Üleüldiselt on sakslased väga konservatiivsed oma numbritega, eriti pankades, ja ma arvan endiselt et Commerzbank on teel 40 EUR-le.
  • Commerzbank on nüüd kukkunud alla 27 EUR. Uudistes on viimasel ajal olnud info sellest et CBK vähendab töötajate arvu, muidu mitte midagi "materiaalselt" pärast Q1-raporti. Teada on et ühinemine Eurohypoga toob kaasa ühekordseid kulud mis koormavad 2006 kasumi mõne 100 MEUR-ga, samuti pikaajalised sünergiad. Praegune P/B on kuskil 1,2, ja 2006 P/E alla 10. Saksamaal olid kõvad krediitikahjumeid 2000 aastate algul, nüüd tudub see aeg olevat möödas, ja mul on raske aru saada miks aktsia on nii odav. Hea küll, endiselt on tulumaksukeskkond Saksamaal ebasoodne, ent CBK-l võib veel mõned aastat kasutada "vanad kahjumid" oma tulumaksude vähendamiseks, ja tasapisi Saksamaa (niii CDU kui SPD) töötab selle nimel et tulumaksusüsteem paraneb. Ma ei usu et CBK väärtus peaks olema nagu Hansapank mullu, ehk P/B 5, aga praegune hind tundub mulle niisiis odav.
  • Tulumaksude langus Saksamaal võiks oluliselt mõjutada Saksa varade hinnad. Raha põgenemine Saksamaalt on eelkõige sõltunud 1) madalamatest tööjõukuludest teistes riikides ja 2) madalamatest tulumaksudest teistes riikides. Kuigi aeglaselt tundub, et Saksamaa on lõpuks sellest aru saanud.

    ÄP-Online:
    Saksa rahandusministril on valminud ettevõtete maksureformi kava, mis peaks aastaks 2008 vähendama firma kasumilt võetavaid makse ligi neljandiku võrra.

    Peer Steinbrücki kavandatud muudatused peaksid vähendama ettevõtete maksukoorma 39 protsendilt 30 protsendile, kirjutab Financial Times. Praegu on Saksamaa maksukoorma poolest arenenud riikide seas USA ja Jaapani järel kolmandal kohal.

    Eelnõu arutluse käigus võib kolmapäeval kantsler Angela Merkelile üle antud plaan veel oluliselt muutuda. Praegu näeb see muuhulgas ette ettevõtte tulumaksu alanemise 25 protsendilt 12,5-16 protsendile, kirjutab leht.
  • Huvitav et USA on maksukonkurentsis hästi vastu pidanud (tegelikult küsimus, et kas ikka on), kui seal on tulumaks väga kõrge ja käibemaksu kui sellist pea polegi (osariigid vast lisavad mõne protsendi juurde), siis tulevik peaks olema tume ka USA ettevõtetele, kui isegi Saksamaa läheb käibemaksu tõstmise ja tulumaksu langetamise teed.

  • Saksa firmade poolt makstav tulumaks on minuteada absoluutarvudes niigi väike ja maksumäärade langetamine ei muuda siin suures plaanis praktiliselt midagi.Probleem seisneb tööjõu-ja sotsiaalkuludes.
  • absoluutarvusi ei tea, küll on meeles, et protsentuaalselt moodustab ettevõtete tulumaks "tulumaksuvabas" eestis riigieelarves suurema osa, kui "kõrge tulumaksuga" saksamaal.
  • Siiski, siiski. Midagi seal Saksamaal plaanitakse ja suures pildis tundub, et Saksamaa hakkab tasapisi kosuma ja veab Euroopatki, aga USA-l on lagi käes ja nüüd on küsimus veel selles, kas maandumine saab olema pehme või valus. Intresside tõstmisega püütakse tulevast kukkumist pehmemaks teha, kuid ilmselt on ka selliseid tegureid, mida USA ei saa mõjutada. Mõni makroökonoomik võiks võhikuid valgustada.
  • Intresside tõstmisega pigem üritatakse inflatsiooni pidurdada ja majandust ohjata, karta võib et natuke liiga kaua kestis tarbimispidu ning Fed-i uus juhtkond (vanagi oleks seda teinud) on kasutusele võtnud üsna karmi kõneviisi. Aga turgude languse taga tõesti hirm karmi maandumise ees õigemini hetkel hinnatakse sisse võimalust, et raske maandumise tõenäosus ei ole nullilähedane vaid nii umbes 25% (suvaline ja vägivaldne arv).
  • Elga Bartsch, MorganStanley
    "This past week, the cabinet approved the key points of a yet-to-be-drafted corporate tax reform. The reform aims at cutting the corporate tax rate from 25% to 12.5% in 2008. This would lower the total corporate tax burden, including the trade tax levied by local municipalities, to slightly less than 30%, compared to 38.9% today. As a result, the total corporate tax burden would move from the highest in the European Union to a ‘midfield’ position."

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon