osta hansapanka?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
kas oleks mõtet, keegi võiks öelda, millal mull lõhki läheb :)))
-
ir83, kas oskad põhjendada, milles näed Hansa mulli. Mina küll ei näe.
-
mingil hetkel peaks see langus ju ka tulema :) kuigi tulemuste põhjal on kaheldav, kas see juhtub lähemal ajal. Kas just niivõrd langus, kui just korrektsioon. tglt kahetsen niigi, et paar kuud tagasi ei ostnud Hansapanka
-
ir83, kui jälgida Hansa strateegiat ja potensiaali, mis peaks avalduma eelkõige Läti, Leedu ja Venemaaga, siis minu arvamuse kohaselt on asi mullist väga kaugel, kuigi jah kasumivõtmisi ei saa välistada. Minu soovitus Hansale - STRONG BUY
-
Kui ING ütleb, et aktsia on ülehinnatud, siis ilmselt kukub korraks. Aga ennem vist ei juhtu midagi.
-
Tundub, et minu STRONG BUY peale on Hansa rallile läinud :))
-
täna on liiga järsult tõusnud......mida analüütikud arvavad?
-
täna on vist viimane hetk callid puttidega neutraliseerida?
-
Analüütikud ennustavad igavest õitsengut ja lõpmatut tõusu. Nii et all aboard.
-
paadunud optimist peaks ikka olema, et praegu pardale astuda :))
-
dividend, vaata aktsiahinna aegrida. umbes sama tundus ka eelmisel suvel... või sellel kevadel, või sellel suvel...
-
drell, ja just sellele tuginedes silmad kinni äkki ostetaksegi.
-
Mnjaa kuu tagasi olin nii kindel hansapanga languses ... otstsin müügioptsioone ja mille väärtus langes nulli. Võin küll loll olla ja oma vigadest mitte õppida, kuid nüüd ostan kohe jälle.
-
hetkel vaataksin pigem eelmise aasta septembrit ning selle aasta aprilli keskpaika... :)
-
Tõusu taga tundub olevalt likviidsus (või õigemini selle puudumine). Ostjaid on, müüjaid pole. Askid kaovad kiirelt eest.
-
Hansa on varemgi tõusnud tugevalt ka isegi minimaalsete käivete juures (müüjaid polnud)... ja see polnud sugugi ühe päeva sisene nähtus.
sibzik, sa polnud ainus ;) aga sinu asemel ma ootaks, kuni rong hakkab teises suunas liikuma, mitte ei eeldaks, et lõpp-peatus ongi käes. -
Kristjan ja teisedki, kas teate, kas on tehtud mingeid põhjalikumaid analüüse teemal, kas kogu turule tuleva raha jaoks on ikka piisavalt sobilikke investeerimisvõimalusi (ülemaailmses mastaabis). Olen ühest sellisest uuringust pinnapealselt kuulnud, mis väitis, et investeerimisvõimalusi lisandub vähemalt sama palju, kui turule juurde tulevat raha.
Kuid vaadates kasvõi globaasete aktsiaturgude aktsiate hindasid, siis konservatiivse hinnangu kohaselt ei ole neid juba ammu põhjust pidada odavaks... odavus on muidugi suhteline mõiste...
Kasvõi Ida-Euroopa pensionisammaste käivitumisel lisandub turule suur kogus lisaraha, mis vajab investeerimist, palju sellest paigutatakse juba tavapärastesse indeksitesse (nii toimib kasvõi LHV), mis saavad aina hoogu juurde. Fondihalduritel ei ole tegelikult valikut - kui raha tuleb fondi juurde, siis on vaja see fondi tingimuste kohaselt ära paigutada. Ja nii ostetakse ka seda vaest Hansapanka valimatult... kuna muud sama head regioonist võtta ei ole. -
"Kuid vaadates kasvõi globaasete aktsiaturgude aktsiate hindasid, siis konservatiivse hinnangu kohaselt ei ole neid juba ammu põhjust pidada odavaks"
aga kohalikus mõistes on Hansapank põhimõtteliselt uuringute järgi ainuke aktsia, mida annab globaalsetega võrrelda. Keegi just millalgi ütles, et keskmiselt on eesti aktsiahinnad suhteliselt madalamad kui hinnad mujal maailmas, seega tegelikult peaks ju arenguruumi veel olema -
Hansapanga hinnas ongi juba see "arenguruumi" osakaal üsna suur - põhidialoog sellel teemal just käibki. Kuna hinnangud Hansa potentsiaali realiseerumisele on erinevad, siis on erinevad ka hinnasihid.
Nendel inimestel, kes on ses äris sees, on alati parem ülevaade, kui realistlikud on "arenguruumi" realiseerumise ootused.
Üldistamise puhul tuleb aga alati silmas pidada, et reeglina on alati erandeid!!!
Ja odavus on alati suhteline mõiste, kelle jaoks on odav, see ostab, kelle jaoks kallis, see müüb, nii börs igapäevaselt toimibki. -
Jälgige mängu, varsti tõusevad ka teised aktsiad eelkõige Norma, Kaubama, Telekom järgi. Hansa on nagu veduriks
-
rick12 vaevalt, ülejäänud aktsiad on nii vähelikviidsed, pealegi teisest sektorist.
küll aga tõuseb "vedur" veel hommegi - ostuordereid tundus üksjagu veel alles olevat. -
Üks graafik, mis veidi meenutab ehk Hansa liikumist. Ainult USAs volatiilsus suurem ja graafik seetõttu veidi närvilisem. Mis aktsiaga tegu?
-
Tundub TASR moodi, kui splittida aga vaevalt vist
-
TASR pole kindlasti, sest TASR oli selle aasta kevadel kõrgemal tasemel kui ta praegu on
-
Pakutud variandi viimane täht on õige vastuse esimene täht. Ja vaadake hoolikalt, antud graafik lõppeb novembri algusega.
-
RIMM :). Ots puudu
-
rimm?
-
muidu jah täitsa RIMM, aga aasta algus ei taha eriti kokku minna :)
-
Kristjan, see on RIMM. Ja väga huvitav võrdlus eelkõige seetõttu, et RIMM just mõned päevad tagasi murdus...
:) -
jaanuari kuu just
-
RIMM jah, ning lõpp võib ka Hansal sarnane olla, küsimuseks vaid millal. Lõpud on sellistel tõusudel väga järsud ja saabuvad siis, kui keegi ei oota.
-
Soovitaksin võrrelda RIMM ja Hansa puhul natuke fundam. näitajaid ...
-
Rick, kui sa arvad, et fundamentaalnäitajad on need, mis Hansa aktsiat nii kergitavad, siis paned küll kõvasti mööda.
Pealegi P/E 18 on kõike muud kui odav. Citigroupi (C) 2005 P/E on 10.4. -
Ei arva, aga võrdle neid RIMM omadega, mina ei näe küll mõtet olla selle firma omanik, mis ei teenib mulle tühist kasumit
-
rick12...soovitan Sulle seda, mida Kristjan Profiti investeerimiskonverentsil rõhutas ÄRA ARMU AKTSIATESSE!!!
-
ir83,
ma pole armunud, aga oleks võinud küll Hansa aktsiasse armuda või kuidas? Seda väidet tean juba 7 aastat :)) -
oleks võinud muidugi, aga mis siin enam taga nutta, kui usk on siiski nii suur, siis kasuta veel võimalust ja OSTA!
-
No siis oleneb kõik horisondist - need kes augustis RIMMi ostsid ja paar kuud hiljem müüsid, olid kindlasti väga rõõmsad omanikud. Kasumlikkus ei huvitanud kedagi.
Moraal - tuleb kasutada õiget analüüsi vastavalt horisondile. Lühiajalisel kauplemisel tehniline analüüs, pikaajalisel investeerimisel fundamentaalne. Nende segiajamine võib suhteliselt valusad vitsad anda. -
ir83 Sa ajad midagi segamini, kes siin taga nutab ( kas mitte Sa ei öelnud - tglt kahetsen niigi, et paar kuud tagasi ei ostnud Hansapanka ), mulle momendil aitab aktsiatest ( paremad kohad ja suuremad tootlused ning rohkem vaba aega )
-
võib-olla tahad sellest pikemalt rääkida :) et mis need paremad kohad ja suuremad tootlused sul on? :)
-
Kristjan ma ei väidagi vastupidist, et lolli raha on võimalik teenida nii, aga fund. pole RIMM puhul selline hind kuidagi õigustatud. Sa rõhutad tihti ajahorisonti ja selles olen täielikult ühel meelel.
-
rick on juba vastanud - Real Estate
-
kinnisvarasse tore investeerida, aga siingi olen seisukohal, et mingil hetkel hakkavad praeguseks lakke tõusnud kinnisvarahinnad langema.... aga no loomulikult oleneb piirkonnast. Vanalinn ja eramurajoonid vast pigem tõusevad, paneelid hakkavad mingil hetkel kindlasti langema...nende kasutusaeg hakkab ju varsti läbi saama... ehitati neid ju 20-40 aastaks, aga nüüd juba umbes niipalju kasutatud ongi. risk muutub juba seal elades liiga suureks, et sinna korterit osta...mina isiklikult küll ei ostaks, kui siis Vanalinna või korralikult renoveeritud hoonetesse
-
Kristjan, aga jääks ikkagi tehnilise analüüsi peale -
"Kuna investeerin üsna lühikeseks perioodiks (reeglina paar nädalat kuni paar kuud), siis kasutan ka üsna palju tehnilist analüüsi - iga päev vaatan läbi sadu graafikuid ja neist sõelun välja paar paremat. Seega ka minu soovitused põhinevad suures osas tehnilisel analüüsil"
Kas tohiks küsida, palju "score" olema peab, et LHV bra soovitustesse pääseda. Loomulikult võid ju ka Ardo käest küsida... Maitse asi. -
Puhtalt tehnilistel põhjustel müüsin enda valduses oleva käputäie RIMM-i 1. novembril hinnaga 91,05. Mitte, et ma uhkustada sooviks. Lihtsalt üks paremaid vedamisi viimasel ajal.
-
ING müügisoovitus tuli ära! Näis, kas nüüd hakkab rollercoaster allapoole kihutama ;)
Loodetavasti läheb lõbusaks :D
drell -
kus seda ING müügisoovitust näha saab?
-
Äripäevas: http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2&uud_id=606940&tyyp=&leht_id=2743
-
tänud!
-
Hansaga võrreldavalt Ungari OTP-lt täna Q3 supertulemus seega mingit suuremat selloffi ei pruugi lähipäevil tulla.