Kas nüüd on korteri üürnike jalaga segada?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Lasti nimelt üüri piirmäärad lahti. Minuteada on mingi 7200 sundüürniku.
Kas on õige aeg siseneda üüriturule? See ju üks tulusamaid ärisid.
Või vastupidi praegu kinnisvara hinnad kõrged? Paisatakse turule uusi kortereid.
Mis arvate, kellel kogemusi? -
See ei tähenda, et 7200 inimest järsku päevapealt tänaval oleks. Arvan, et ei juhtu mitte midagi. Tartus on juba mitu aastat üüri piirmäärad vabad ja pole nii, et massiliselt ära kolima hakatakse.
-
geltmann, kas sild saartele on juba valmis?
-
Teadmiseks geltmannile väike tsitaat mitteavalikku infot:
"Maanteeamet on välja valinud konsultandi, kes hakkab läbi viima Saaremaa püsiühenduse projekti teostatavusuuringut / tasuvusanalüüsi ja keskkonnamõjude hindamist..."
Nii et ka see rong juba sõidab...mitte ainult kinnisvararong :-) -
Need 7200 "sündüürnikku" on korrektses eesti keeles 7200 ülimalt vaest perekonda. Neile korteri üürimine on kindlasti väga tulus äri, neljatoaline korter 500 krooni kuus on ju suur raha, kuludeks läheb 300kr ja 200kr puhast iga jumala kuu. Sild hoia alt! -
Ma olen kohanud ka X5 ga sõitvaid sundüürnikke.
-
Nõus TNT'ga - sundüürnikud ei ole mingi ühtne sotsiaalne klass (= vaesed) nagu tihti eeldatakse. Nende seas on väga erineva sissetuleku ja netoväärtusega kodanikke. Mõnus ju elada eestiaegses kesklinnakorteris ja maksta selle eest vähem kui lasnamäel.
-
just nii -- ei ole kõik sündüürnikud need kõige vaesemad. Kindlasti on ka neid, kuid siiski päris palju on neid, kes soodsat seadust ära kasutades väga väärtuslikel pindadel imeodavalt elasid (nt. paljud endised linnavalitsuse liikmed või ametnikud)
-
priitp
Tegelikult ei ole tegu 7200 ülimalt vaese perekonnaga, sundüürnikke kihi tekkemehhanism (said nõuka ajal elamise nüüd tagastatud majas) ju ei eelda, et sinna sattusid ainult vaesed inimesed.
Minu teada on nende hulgas päris palju neid, kes lihtsalt kasutavad võimalust võileivahinna hinna eest elamispinda üürida, ehkki nende majanduslik seis piisavalt hea, osad pidid neist suisa mujal elama ja korterit välja üürima turuhindadega. -
Hmm, põhimõtteliselt vist võimalik kesklinna korterit välja üürides ja ise mägede üürikorteris elades väike vaherahagi tasku panna?
-
Asi kurvem, et tüübid (X5ga sundüürnikud) elavad mitte mägedes vaid näiteks kuskil eramus. Üürivad korterit 5 kordse hinnaga välja ja kohtusse saadavd vanadusest tudiseva esivanema.
-
lõpptulemust need erandid siiski ei muuda, enamgi veel - loota, et need iksviied üüriturule sisenevad on veel utoopilisem.
-
Tegelikkuses jagunevad kod sundüürnikud nagu kole gruppi.
1/3 ei jõua siis enda elamise eest maksta, teised jõuaks aga ei maksa, küll aga jõuavad endale palgata esindaja 2000 eek/tund -
Kurat, kolme gruppi
-
üldiselt arvan, et korterid, kus sundüürnikud elavad on küllalt trööstitud seisundis, kes on seal viimase 20 aasta jooksul remonti teinud ja mis huvidega?
-
ja kui keegi jõukam sellises korteris kokkuhoiu mõttel elaski, siis rohkem ta kindlasti selle eest maksma ei hakka... pigem võtab parema raha eest ka parema korteri.
-
sundyyrnikke iseloomustab ehk ka yks kunagi ilmunud artikkel,
kus kesklinnas 100+ ruudul elav yksik mammi kurtis et ei jaksa yyri maksta.
siis taotles munitsipaalkorterit, mille ka sai. 60 ruutu. üksik inimene.
ja jälle kurtis, et ei jaksa maksta yyri..
ka mina tean "sundyyrnikke" kes pabereid ajades on hasti teeninud. samasugused vereimejad kui poliitikud ja "ärimehed". vat nii tekibki klassiviha :) ma ise pooldan piirmäärade lopetamist juba ammu!
samas,
x5 ruutmeetri yyrihind on ilmselt ysna kallis.. -
to fire
See mu mõte ongi. Arvan, et üürnikud (jõukamad) lähevad parematele jahimaadele. -
ma arvan, et nad juba on parematel jahimaadel... pigem on see erand, ja kui mõnel jõukamal ongi sundüürniku staatus siis reeglina ta seda korterit pole inimväärsemaks elukohaks renoveerinud vaid ehk tsipa kallimalt edasi üürinud. pole ju mõtet on tasuta õigustest kah niisama üles õelda.
-
Pidasin silmas eelkõige keskklassi. Sellised kes tööl käivad, aga pole veel eluaset Tallinas omandanud.
-
Leibkonnad koosnevad enamuses siiski eeldatavalt üksikutest vanematest prouadest? Seega võib oodata ühetolaiste korterite üürihindade tõusu, sest sots osakonnad kompenseerivad kuni 30 m2 inimise kohta kui sissetulek on väikesem kui kommunaalkulud+üür-elatusmiinimum.
-
Kas sundüürnikel oli õigus oma pinda kolmandatele isikutele edasi üürida?
-
To Ingmar .k
Ei ja ka rentida edasi seaduse järgi ei tohiks.Kuigi m6ned väidetavalt on emba -kumba seda seadusevastaselt teinud. -
Sorry lugesin algul et myya.
-
miks kõik baarid inimtyhjad on laupäeva öösel???????
-
riq, sest reede õhtul on nii palju joodud, et enam ei jõua ja niikuinii kõik baarid ja kasiinod läbi käidud! milleks minna laupäeva õhtul uuesti?
-
riq, kas pole mitte nii, et valdav baaride kontingent elab peost suhu ja palgapäevad pole lihtsalt see kuu veel ära olnud? Tsekka statistika huvides nädala pärast uuesti. Või kahe.