Pisike krahhike Tallinnas...
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Eilne korrektsioon näib saavat lisa. Pisikese käibe juures on Harju Elektri hind kukutatud 11.67%, Merkot 5.74% ja Tallinna Kaubamaja 6.18%. Nüüd saavad hoiatajad hüpata ühelt jalalt teisele ja teha nananannananaananaaa.... :-p
-
Pigem on tegu ostu ja müügihinna vahena
-
Jah, piisab kui mõni isamaaliselt mõtlev fanaatik 10 aktsiat paremalt ära rabab ja ongi riigi majandus päästetud :-)
-
irw, ärge ajage taksojuhte nüüd paanikasse, tahaks õhtul veel lennujaama saada:) aga ühtegi tõsist müüjat küll veel ei näe...
-
Sellest ka pealkiri - "pisike krahhike."
;-) -
Eilse sulgemise aegsed ostu- ja müüginoteeringud leiab siit: http://market.ee.omxgroup.com/?pg=stats&lang=et
Lai spread laseb langust küll koledamana paista, aga antud juhul siiski ei ole selles küsimus ...
-
Merkos on näha, kuidas "raiskotkad" mõnust käsi hõõruvad. Muide see "r-kotkas" on siinses kontekstis kompliment.
-
Ei ole siin miskit krahhi, meie eilse öise vahetuse poisid ärkavad peale lõunat üles ja hakkavad ostma, aktsiad ongi nüüd tänu sellele langusele nii odavaks läinud ...
-
...mu raadioskännerist kostus ka just signaale, et nii Marabu, kui I.R-i mehed on end Tallinna Börsi maja kõrvale sappa võtnud...
-
ÄP ka kohe pärast siinset foorumit uudise publitseerinud :) (new window) Börsil toimus minikrahh
-
täitsa loogiline ju, kes see ikka ostab Merkot 35 pealt :)
-
I know plenty of people, who did...
-
Siin on veel kõvasti õhku sees. Vaevalt, et langus sellega piirdub.
-
Toimub minikasumivõtt, järgmisel nädalal võivad aktsiad olla aga juba taas samadel tasemetel.
P.S. Ei oma positsiooni. -
Mõtlesin, et kuhu seda kirjutada. Hansapanga aktsiatest vabanevate sadade tuhandete foorumisse või siia...
kui konspiratsiooniteooriast lähtuda, siis väga hästi ajastatud krahhike Tallinna börsil, vaja ju need sajad tuhanded ilusti ära investeerida :) -
Palju õnne sellele, kes Merkot 30ga ostis! ;-)
-
Korrektsioon üles :P
-
Veel rohkem õnne nendele, kes 30ga ostis ja eile hommikul 35 müüs :)
-
Rakuc, kas sina oled selle korrektsiooni taga, et niimoodi muheled? :)
-
I just LOVE days like these... :-D
On days like these when skies are blue and fields are green
I look around and think about what might have been and then
I hear sweet music float around my head
as i recall the many things we left unsaid
and its on days like these that i remember
singing songs and drinking wine
while your eyes play games with mine -
no ega selle ralli peale mis viimasel ajal Tallinna börsil toimunud on pole ime et väike korrektsioon tuli...hetkel paistab pilt juba pisut kosuma :)
-
ise kirjutasid mõmmi? :)
-
Levib kõmu on tegu on Tallinna Börsi poolt Stockmannilt laenatud marketingiideega, hullud päevad nii siin kui seal, :)
-
Ei ole korrektsiooni taga ;)
Ei oma hetkel eestist positsioone, läks trumm siis mingu pulgad ;) aga õnneks koos trummide ja pulkade kadumisega tuleb hoopis tulumaks :D -
Mulle meeldib see hullude päevade kõmu. Börsil vaja ju kuidagi endisi Hansapanga aktsionäre börsile meelitada, mis on veel parem kui hullud päevad korraldada? :)
-
Kahjuks mitte, abesiki. See on laul filmiklassikasse kuuluva teose Italian Job (1969) algusest, kus pahalane oma Lamborghini Miuraga mööda käänulisi alpiteid kimab. Esteetiliselt vägagi nauditav.
-
Keegi laksas Baltika kah ära. 7,67% miinuses :)
-
Viisnurgast on kah nelinurk vaid alles.
-
Kui nii edasi läheb oleme vales rubriigis.
-
Tegelikult muidugi pole see mingi krahhi nime vääriline. Vaadates graafikuid on aktsiad alla kolinud alles max mõne nädala tagusele tasemele. Kiire kihutamine aga on sisuliselt toimunud juba aasta algusest (järsemalt märtsist) alates. Kõige tavalisem kasumivõtmine, milleks ajend võeti paarist negatiivsest äripäeva artiklist. Kui reaktsioon oleks sisuline, siis peaksime selliseid krahhikesi nägema veel järgmisel nädalalgi mõned päevad järjest, et hinnad mõistlikumale märtsieelsele tasemele tagasi koliksid. Sellisesse langusesse aga mul usku pole. 1997 ei kordu.
-
Pole midagi varsti on kolmnurk aga pikemaajaliselt olen positiivselt meelestatud, mine tea äkki 3aasta pärast on ilus üheksanurk:)
-
no viisnurk ongi ju selline mis suure spreadi tõttu üles-alla hüpleb...Kalev kukub ka suhkrutrahvi hirmus...samas kui Kalevil suhkrutrahvi tõttu 2005 kahjumit näitab siis 2006 peaks jälle kasumisse minema...
-
Materjal Äripäeva jaoks:
Tänase börsipäeva lipulaevaks on kujunenud Klementi.
Klementi poeketi suurenemine Baltikumis on ilmekalt näha tänastes tulemustes.
Investorite teravad pilgud on suunatud ainukesele tõsisele tõusjale. -
arrowhead
nõus, et krahhi veel ei ole, aga täna on rohkem kui kunagi varem viimaste aastate jooksul selle hõngu õhus ...
mul kui ligi 2 aastat Tallinna Börsi maaklerina tegutsenul ei meenugi hästi päeva, kus väiksemad aktsiad nii suures üksmeeles suhteliselt järsult allapoole liiguvad ...
viimase aja suuremad kukkumised, milles oma osa mängib ka lai spread - ikka on need sündinud 1-2 aktsia osas, samas kui mitmed teised samapalju ülespoole liiguvad ...
languse 1 põhjus on ilmselt müüdis, et peale Hansapanga rahade laekumist 11. aprillil algab Tallinna Börsil suur osturalli, tegelikkuses said ju kõik soovijad alustada ostmisega ammu enne Swedbank ostupakkumise lõppu olles realiseerinud oma Hansapanga aktsiad börsil pakkumishinnaga 13.50 EUR samal tasemel - seeläbi kaotatud 0,1-0,2% müügisummast läbi teenustasude on ilmselt vahepeal juba ammu tasa teenitud ...
nüüd ongi närvilisus õhus kui osturallit ei paista kusagil ...
languse põhjustest võiks mainida ka küll mitte ülitugevat kuid siiski olemasolevat korrelatsiooni muu Ida-Euroopaga, kus tänagi just parim päev ei ole turgudel ... -
ei ole ükski krahh äkitselt "out of the blue" tulnud. kabelimats on enda peatsest saabumisest tavaliselt ikka paari korraliku korrektsiooniga märku andnud:)
-
Päeva lõpuks suudeti siis HPA raha lõpuks ligi tõmmata...samas muidugi oli täna s*** päev pea igal börsil, Riia vist üks väheseid mis plussides suutis lõpetada...
merkoga tehti päeva lõpus 32.0 pealt päris suuri tehinguid...merko P/E järgi üks odavamaid tallinna börsil, lisaks veel oodatust suurem dividend+split tulekul, selle järgi peaks MKO1T peagi taas üles rallima, kollase plafooniga mehikestel tekib ju võimalus sama raha eest poole rohkem aktsiad soetada ;) -
Täna siis esimest korda üle pika aja TERVE põhi- ja lisanimekiri miinuses.
-
Noh, tänase päevaga siis lasti veel õhku välja. Aga ikkagi on veel enamik aktsiaid ülevalpool mõttelist tõususirget. (jajaa, tehniline analüüs Tallinna börsil on muidugi VÄGA mõistlik tegevus...)
Panin enda jaoks lihtsalt jälgimise mõttes kirja punktid, millest sel nädalal allapoole langedes võiksin uskuda, et aktsia tõepoolest on pidevast tõusutempost välja kukkunud. Need oleks: BLT 2,8, ETL 8,05, HAE 13,5, MKO 30,5, NRM 7,15, TKM 13,2, KLV (suht võimatu määrata, kuna mingit tõusujoont polegi tekkinud), RLK 2,3, SKU 8? (tõus olnud ühtse joone jaoks liiga hüppeline), TFA 3? (ebalikviidsusest tingituna väga problemaatiline midagi määrata), VNU 1,42 (absoluutselt ebalikviidne)
Nimetatud tasemetest on allapoole kukkunud tänasega ainult HLE, TKM ja RLK ja needki üpris vähe. Õhu väljalaskmiseks on veel materjali küll. Mõned kõrgelennulised peaks veel 30% hinnast kaotama, et enne suurtõusu aegsele (ehk aasta alguse) tasemele tagasi jõuda. Ja sellelt tasemelt peaks tulema veel korralik langus, et saaks hakata krahhist rääkima. Sellesse pole mul usku.
Rõhutan veelkord, et välja toodud numbrid on küllaltki lambist ainult ühe graafikule tõmmatud sirge põhjal toodud, seega ei pretendeeri mitte mingisugusele adekvaatsusele ja neid võib vabalt kritiseerida ja ümber lükata.
diskleimer: ei, mul pole ühtki Tallinna börsi aktsiat ega optsiooni ega pole ka midagi lühikeseks müüdud. -
Kas keegi selgitaks mulle, mis krahhist räägitakse tallinna börsil. See, et aktsia hinnad vahel ka langevad on täiesti normaalne nähtus. Krahhiks võib nimetada 1997 aastat ( oli vist ).
-
Lugesin, et LHV võimaldab varsti ka Skandinaavia aktsiate lühikeseks müüki. Kuid hoopis enam huvitab mind kohaliku kräppi shortimine (näiteks Harju Elekter). Üle pika aja on näha kerget paanikat Tallinna börsil ja lühikeseks müük kulub marjaks ära.
Tallinna börsil on "huvitavad" hinnatasemed. Kui Harju Elektri aktsia peaks kaotama poole oma väärtusest, oleks ta endiselt kallis. -
aga tegelikult on see langus täiesti tervislik - lastakse mullist natuke ohku välja. Ei tahax ju, et 97 aasta olukord kordux
what goes up must come down -
What goes up must come down - järjekordne müüt.
-
ma motlen siin rohkem kiire ja suurt tousu. ma ei räägi pikaajalisest liikumisest, selle puhul on jah nii, et gravitatsioon eriti tugevalt ei moju, kuigi väiksemaid languseid ikka esineb
-
Et siis varsti tasuks jälle ostma hakata? Mida arvate?
-
mina isiklikult arvan, et ootax kuni olukord natuke rahuneb
mingi nädal voi kaks ei ole üle pakutud ma arvan
samas voib sellest olukorrast üldine kasumivotmissituatsioon kujuneda ja langus voib pikemaks osutuda
just my opinion
(ise ei oma positsioone) -
krdi hansa maaklerid teevad jälle õlleraha! nu zajebiis, panen kaupsile ilusti ostuorderi üles, puhtast pariotismist või nii... veidi nõrgema närvikavaga taksojuht lendab nigu suitsupääsuke, aktsiapatakas kaenla all, turuorderiga otse deepsky pehme süle poole ja viuh - krdi hudoosnikud, ilmuvad nagu maa alt, võtavad +0,01-ga nina alt ära! Ja mitte ainult üks kord. Seakari, mitte hansapank!
On see normaalne? LHV nii ei tee, onja? Peaksin kolima korrus allpoole? -
Seda +0,01-ga mängimist nimetatakse vist kulude kokkuhoiuks. Majasisene tehing mängitakse formaalselt ymber turutehinguks, sest turutehingud on börsi hinnakirjas odavamad.
Nii et deepsky oleks tõenäoliselt niikuinii oma tehingust ilma jäänud :) :( -
Aga ehk tehti lihtsalt Deepskyle tünga, kasutades turule lähemal olemise eelist? Ostuhuvi ei reklaamita et mitte ostuäärt üles ajada ja näidata kui vähe ostuhuvilisi on, kuid kui keegi müüma tuleb, siis pannakse +0.01 ostunoteering ette ja napsatakse endale/enda kliendi portfelli. Kõlab konspiratsiooniteooriana, kuid lihtsalt teostatav, et odavalt aktsiaid kokku ajada, ajal kui teised paanikas ja müüvad.
-
Paar aastat tagasi oli mul analoogne jama Ühispangas. Tahtsin EVP-sid osta ja nina alt tehti tehingud ära. Helistasin siis maakleritele ja küsisin, mis jama on - õnneks tulid vastu ja sain oma väikse koguse neilt kätte.
-
fire, ma arvan samuti, et küsimus ei olnud ainult kahes õlles. Huvi pakub, kui eetiline on taolise eelise kasutamine teenusepakkuja poolt.