Saku aktsia dividendid
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mul on 200 tk. Saku aktsiat. Tahan neid esimesel voimalusel maha muua, sest hind viimasel ajal langeb, ja pärast dividendi välja maksmisest langeb ilmselt veel.Tahan saada ka dividendit. Millal see oige hetk on?
-
Esmaspäev 25. aprill on ex-dividend päev, siis võib aktsiaid müüa, kuid dividendisaajate nimekirjas ollakse ikka, dividend makstakse välja 16. mail
-
-
aga kui ma muun oma aktsiad reedel 22,04,05 siis ma pääsen aktsionäride nimikirjasse ja saan dividende? tehing toimub ju T- 3 päeva.
-
Kui reedel müüd, siis dividende ei saa. Esmaspäeval müües on dividend sinu, aga põhimõtteliselt aktsia dividendi jagu miinuses.
-
Anette, Sa ei soovita praegu osta SAKUt maksude optimeerimiseks?
-
To:novits
Isiklikult arvan, et aktsia kukub rohkem kui dividendi jagu, st optimeerimise efekti ei kaasne.
Emotsioonid turul, sh 7 eeki dividend on siiani aktsiatrendi tugevalt toetanud, ei välista, et järgmine nädal maksab aktsia 8€. -
Aga mais ta võib ju olla 10?
-
Isegi kui aktsia kukub täpselt dividendi võrra, siis 200 Saku aktsia pealt tulumaksu optimeerimiseks kasutatav kahjum 1400 EEK, võimalik maksuvõit 1400*24%=336 EEK, ma ütleks et turu vastu optimeerides riski/tulu suhe ei ole just hea ...
-
Henno, aga 2000 aktsia pealt see summa on veidi suurem. Hansa kasumi pealt tuleb päris palju raha maksta. Või on mingi teine võimalus? Kardan, et sellel aastal ka ETL
ostetakse välja, olen väga rumal või lihtsalt rumal? -
To:novits
Kui oled sügaval rahas, pika positsiooniga ja portfellis on aktsiat väike osa, siis võid aktsiat hoida.
Ei näe hetkel põhjust, miks SAKU peaks veel tõusma. Mais aga võib olla maksabki 10€, eks mai lõpus saa teha kokkuvõtteid:) -
novits
Turu vastu optimeerimine on sõltumata aktsia kogusest üsna riskantne ettevõtmine, Saku aktsia kohta 7 EEK dividendi ja ühtlasi optimeerimiseks kasutatavat kahjumit tähendab 1,68 EEK ehk 0.11 EUR maksuvõitu, seega 0.11 EUR liikumist turul nullib Sinu maksuvõidu ... -
Kui hansa müügist kasum üleval ja maksu maksma peab võib ju saku väikese kahjumiga siluda.dividendilt maksu veel ju ei võeta?või võetakse...
-
dividend on investorile tulumaksuvaba, kuid ettevõte maksab selle pealt tulumaksu ära ...
kuna ettevõte väljuv rahavoog on dividendid + dividendide tulumaks, siis iseenesest on siin juba arvestatav surve aktsiahinna kukkumisele rohkem kui dividendide võrra olemas ... -
niisiis kui mul oleks kasum hansa müügist ja ostes praegu sakut hiljem müües kahjumiga saaks kahjumi lahutada hansa kasumist maksata vähem maksu (mida nii kui nii maksma peab)+dividendid...
-
Praegu Saku aktsia hind touseb. Kas pärast dividendi väljamaksmist ta langeb sugavalt?
-
Täna sai siis esialgu 1643 aktsiat müüa kallimalt või võrdselt hinnaga 9.01 EUR so. reedene sulgemishind 9.46 EUR - dividend 0.45 EUR
-
Seekord sai prognoositud üsna täpselt - SAKU ongi taas 8€ peal. Omasin ka pisikest positsiooni SAKUs, enne dividendi makset panin positsiooni 9.60 kinni.
-
Juba müüdi ka 8 EUR välja, ruumi languseks võib olla veelgi, sest kõik "maksude optimeerijad" tahavad ju välja saada ...
Väga õpetlik näide, mis tähendab turu vastu maksude optimeerimine väikeste summadega.