CEE, ms toimub ???
Log in or create an account to leave a comment
-
Keegi tark inimene osakab äkki liikumist kommenteerida, on mingi põhjus ka või lihtsalt asjade loomulik käik?
-
loe kasvõi hansa vene fondide raporteid,kõik väidavad et tuleb väike korrektsioon.
-
Kardetavasti tegemist asjade loomiliku käiguga, ehk teisisõnu mis läheb üles tuleb ka alla. Indeksaktsia, mis väga pikalt kauples alla oma NAV.-i väärtust osteti viimastel päevadel üles, indeksfondi varade väärtus niipalju tõusnud ei olnud ning indeksaktsia kauples juba üle oma NAV väärtuse, nüüd kui turgudel müügilaine liikus pendel teise otsa ning müügipaanika tõi alla ka indeksaktsia väärtuse.
-
Yep, selline lühiajaline lai liikumine on eriti indeksaktsia kohta ikka pea ALATI liiga hea, et tõsi olla, ehk liiga hea, et korrektsioonist pääseda.. täna on kogu turg alla liikumas.. kõik vähegi pullistiilis lükked on ebaõnnestumise maiguga :( Aga noh, rabelema ei tasu hakata.
-
Kas keegi ette ei oska öelda seda 2 päeva, ma oleks oma CEE maha müünud, mis mõte on targutada et jajah nii see pidi juhtuma. See oleks enam-vähem sama, et panen kasiinos ruletil punasele ja tuleb must 5x järjest ja siis tuleb üks kord punane ja hakkan targutama et jah ükskord pidi see punane tulema.
-
Karbes, oskad ehk öelda, mis juhtuks, kui ma näiteks teaksin 100%, et CEE langeb kahe päeva pärast? Pandiksin ilmselt kõik oma varad, et mängda võimendusega CEE langusele.
Mis juhtuks siis kui kõik seda teaksid, et CEE 100% tõenäosusega langeb kahe päeva pärast? Kõik panustaksid langusele ja hind langeks juba "enne langust".
Aktsiaturul pole 100% tõenäosusi, need kes seda siit otsivad on väga vales kohas.
CEE oli tõusnud väga tugevalt ja langus selliste kiirete tõusude järel on paratamatu. Aga kas see langus algab 45, 50 või 55 dollari pealt on ette pea võimatu öelda. Mõistlik investor selliste paraboolsete tõusude järel müüb osa positsioonist. -
Ma saan sellest kõigest aru, aga milleks vaja tagantjärgi hakata õigustama seda allakäiku. Meenutab seda, kui toimus mingi suurem õnnetus ja järgmisel päeval perekond pauksonid arvasid, et nad juba enne õnnetust nägid ohu märke.
-
Üks asi on ennustada, teine asi seletada. Ka seletusel on IMHO oma väärtus.
-
Hea koht ostmiseks...mis kukub alla läheb ka üles!
-
Seletus on välja mõeldud selleks, et põhjendada sündmust vastasel juhul oleksime me kõik usklikud mõeldes "jumal teab ja teeb"
...
ja lõppkokkuvõttes pikaajaliselt on langus kasulik siis saab portsu juurde võtta kui isu on ;)) -
Disclaimer: isiklik arvamus enda mitteprofessionaalse analüüsi tulemusena
Arvan, et vara veel osta. Pigem siiski langeb veel ca 2-3% täna või ka homme ja seejärel suundub vaikselt kiirenedes ülespoole - seda juhul, kui turgude langus nüüd aeglustub.. vastasel juhul võib langus veel jätkuda. Sellises punktis, kus turg on just pöördunud tugevalt negatiivseks, vast ikka parem jälgida turu lähiaja liikumisi ja oodata märke suuna pöördumisest/jätkumisest, kui teha mingi kiire tehinguotsus. Veelkord, see on vaid minu arvamus. -
praegu 46.70, mina siseneks 43 pealt, augustis oli 35. Karbes, tõepoolest, seletamine ja õigustamine on eri asjad, siin tegeleti seletamisega.
-
Ida-Euroopa ja Venemaa ka täna üsna tugeva müügisurve all, seega tuleb ka täna CEE allapoole. Ma põhjaõngitsemisega ei tegeleks veel, ei tasu unustada, et veel maikuus oli CEE $27 peal.
Euroopa börsid - http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei_region2.html -
Tundub, et CEE on päris hästi jälginud viimasel ajal (alates 2001) fibonacci't, selle teooria järgi 50% retracement võiks lähitulevikus tulla ~39.3 - 39.4 piirkonda.
-
CEE premium NAV suhtes endiselt +0,82%, samas kui enamus ajaloost on möödunud 10% discount juures ...
-
kas fondid suudavad ka langeval turul enam-vähem rohelisse jääda? tehniliselt peaks see ju võimalik olema. Kuigi vaatan, et Venega seotud fondid on viimaste päevadega paar protsenti allapoole läinud. Ilmselgelt on selle põhjustajaks nafta hinna langus + hirm, nagu ikka.
-
Vaevalt(st vähe usutav aga mitte võimatu), et fondid roheliseks jäävad turu üldise ja laiapõhjalise languse korral. Selleks roheluseks peaksid nad langeval turul tegema tuletistehinguid positsioonide kindlustamiseks.
-
Infinite, see oleks ju küll super, et kui turg tõuseks, siis ka fondid tõuseks ja kui turg langeks, siis fondid "oleks enam-vähem rohelises" :)
Siinmail pakutavad Ida-Euroopa fondid on long-only ja sõltuvad väga otseselt aktsiate ja indeksite liikumisest. Kui turg alla, siis ka need alla. -
Öelge siis nüüd üks ilus soovitus, kas ma peaks CEE-st täna kasumit võtma
-
võta homme
-
kui võtad, võta ikka kohe rohkem
-
Kui ei oska osta ega myya, siis tuleks hoopis hoiduda ("avoid").
-
CEE-d ei tasu torkida kauplemise mõttes enne 20%-list korrektsiooni ja seda mitte päevasiseselt tehtud hindade põhjal vaid nädala sulgumise baasil ehk siis 49-st viiendik allapoole.Pööraksin siin tähelepanu ka massiivsele käibele,mis tihti viitab võimalikule trendi muutusele.Lähipäevil põrge ülespoole kindlasti tuleb ja seda selleks,et lähikuudel sealt veelgi rohkem taanduda.
Ja üldse oleks aeg-ajalt kasulik pilvede pealt laskuda.4 aastaga makro indeksile viisssada protsenti kumulatiivset tootlust!Imed kaua ei kesta.Kes oskas õigel ajal siseneda on saanud korraliku kasumi.Sarnased ekstensioonid silutakse varem või hiljem ja trend taastub reaalsest majandusest tulenevalt.Ostu tasuks uuesti kaaluda suuremate keskpankade deflatsioonivastase võitluse taaskäivitumisel(täna teeb neid murelikuks inflatsioon).
Kui ei ole pikka kauplemise kogemust siis soovitan soojalt 3-6 kuud asja vältida. -
CEE ja TRF täna siiski ülespoole hoos ...
-
CEE meenutab dump&pump aktsiat. Tipus "loll" raha suure käibega sisse ja varsti haipijad suure käibega välja.
-
ma ei imestaks kui see linnugripp hakkab kollitama.
-
Kas on sellisel asjal mõtet, et CEE kaotuse tagasitegemiseks osta nt 2-3kordne kogus praeguselt tasemelt juurde või muutub tegevus liiga emotsionaalseks?
-
oota kuni 35 peale kukub ja osta siis.
-
See ju indeksit järgiv.
2a. graafikul küll ilus tõusutrend.
Mai2005 järel põrkas ilusasti 200MA-lt.
Jälgi liikumist 50MA suhtes.
Pikaajaliselt katsu analüüsida, kas oled antud sektori suhtes pull või karu. -
Mida teeb 50MA juures ja 38. kandis? Kas põrkab või vajub läbi?
-
CEE ei ole indeksit järgiv (index ETF), vaid closed-end ETF, vt. ka siin
-
aga mida pikemas pperspektiivis CEEst arvata, on mõtet oodata?
-
sven
CEE on Central Europe & Russia Fund
vaata henno linki
sama hästi võiks küsida, mida arvata Lukoilist, Poola telekomist, Otp pangast jne
või venemaa, poola, türgi jt. riikide majandusest tervikuna
selle fondi haldurid usuvad nendesse investeeringutesse pikas perspektiivis -
http://biz.yahoo.com/bw/051110/20051110005953.html?.v=1 Mida kogenud inimesed arvavad, ootaks asjalikke kommentaare
-
Kas keegi oskab CEEd kommenteerida, ingliskeel pole kahjuks nii hea et ise täpselt aru saaks?
-
Fond maksab 3.052 dollarit aktsia kohta dividende, täna kaubeldud aktsiatel enam õigust dividendidele ei ole, sellest siis ka suurem langus.
-
kas dividendid kantaks automaatselt arvele?
-
Dividendid jõuavad arvele jaanuaris ja sda tehakse automaatselt.
-
Mis sümbol on CEERT ja mis sellega teha saab? Müüa nagu ei saand, selline teade tuli:
"VIGA: Valitud sümboliga väärtpaberit ei leitud kaubeldavate väärtpaberite hulgast."
Samas see kogus on mul nii väike, et müügist läheks enamus teenustasude alla. -
Märkimisõigus, et saab madalama hinnaga uusi aktsiaid märkida
-
Kui madala hinnaga?
-
kuidas seda õigust LHV vahendusel kasutada on võimalik?
B. -
Märkimisõigust saab sisuliselt kasutada kuni 20. jaanuarini, kui kolme õiguse eest saab märkida ühte aktsiat ja seda hinnaga, mis moodustab 90% viimase viie päeva keskmisest sulgemishinnast enne märkimisperioodi lõppu (enne 20. jaanuari) või 90% ulatuses CEE 20. jaanuari NAV-i väärtusest - oleneb kumb hind on madalam. Praegu on turuhind NAV-ist 5,2% võrra madalam. Märkimisel kehtib LHV vahendusel tavapärane USA aktsiate ostu teenustasu, kuid märkimisõiguste müümisel on teenustasuks konstantne summa 25 krooni.
-
Investeerimiskontol CEE-d omavatele inimestele saadetakse eraldi e-mail märkimisõiguste realiseerimise küsimusega. Kasvukontol müüme CEE märkimisõigused automaatselt maha.
-
Kas praega aetakse aktsiahinnaralliga märkimisõiguste hinda üles ve? Oskab keegi midagi kommenteerida?
-
Ei ole CEE indeksaktsiat hoolega jälginud, nüüd vaatan, et on hiljuti märkimisväärselt tõusnud. Tahaks nagu osta ja raha ka oleks, sõidaks rongiga kaasa. Samas tüüpiline hirm - äkki on tipp käes ja ees korrektsioon. Kas kellegil on argumente ühe või teise otsuse toetuseks - kas järgmise nädala algus on CEE ostmiseks sobiv aeg või ei.
-
Eelmise ralli ajal ka mõtlesin ja mõtlesin et ostaks, lõpuks ostsin ära ja kahe päeva pärast oli kaotus ca 20 % :)
-
Üheks heaks indikaatoriks on XCEEX ja CEE vahe - kui see CEE kasuks kasvab, tundub, et on liigne ostusurve ja tagajärjeks peagi langus (suht kõhutundel põhinev argument). Teiseks on aga Vene turg üldse viimased aastad ja eriti just kuud tugevas tõusus olnud ja kas see on nüüd tõusu tipp, on raske öelda. Siiski all time high ostmine on veidi risky biz minu jaoks.
-
Arvan ma õigesti, et XCEEX on aktiivselt juhitud fond, mitte indexfond nagu CEE. Igatahes neid kahte võrreldes on küll näha, kuidas teenustasud tootlust söövad.