Tallinna Vesi AS (TVE1T, TVEAT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tallinna Vesi AS (TVE1T, TVEAT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    kas keegi teab midagi, mis põhjuseil TVEAT seisab paigal (või pigem "laskub" allapoole)? Kas on näha ette mingeid positiivseid uudiseid, mis võiksid hinda kergitada, või ... Ise ei ole suutnud kusagilt mingit asjalikku teavet selle kohta saada.

    Olen tänulik igasuguse asjaliku tagasiside eest.

    P.S. oman detsembri ostuoptisoone :-(
  • Ise ei oma ega plaani ka lähiajal ostma hakata, aga olen natuke silmanurgast aktsia liikumist jälginud. Aga tõenäoliselt järgneb peale pikaajalist tõusu ka langus. See, et ta nüüd paigal seisab näitab ehk seda, et ostjatel sai mingil hinnatasemel huvi otsa. Eks nüüd oodatakse uudiseid.
  • toun
    uudised? q3 oli 2 nadalat tagasi, mida veel oodata?
  • Oman samuti detsembri ostuoptsioone. Hind on päris kõvasti kukkunud. Kuu aega veel ees...
  • To Hendrik.k

    infoks - enne teema sisestamist "kaevasin" hoolega kogu www.lhv.ee läbi märksõnaga "vesi", aga midagi sobivat (ehk siis foorumit) kusagilt välja ei "ujunud" - seepärast ka uus teema! Vabandan, kui keegi tunneb ennast häirituna, aga julgen väita, et teema "Tallinna vee aktsiate ost" (või mis iganes ta oli) ei ole mu meelest just kõige õigem, või mis? Börsiettevõtte nimi on siiski Tallinna Vesi AS!



    Mis puudutab teemat üldisemalt, siis hetkel ei ole näha ega aimata ka mingeid positiivsemaid uudiseid, või teab keegi midagi, millest ma kuulnud veel ei ole ;-) Igatahes tuleb loota (seoses detsembri ostuoptsioonide omamisega), et väärtpaberi hind siiski kerkib ;-) Ja kui kellelgi peaks olema häid (või ka habu) uudiseid, siis paluks lahkelt jagada seda infot "kaaskannatajatega".
  • Arvan, et TVEAT näol on tegemist suht stabiilse investeeringuga, mis peaks end tasuma eelkõige stabiilsete dividendide näol. "Uudiseid" eeldatavasti ei ole, ega ka loodetavasti tule. Esialgne eufooria on nähtavasti möödas, ning ees rahulik horisontaalliikumine. Volatiilsuse tipust ostetud optsioonide hoidmine tundub väga kaheldava ettevõtmisena...
    Kuigi pole välistatud riigisisese taksojuhtide igaaastase eufoori taastekkimine, võiks jahutava dushina jälgida Eesti Telekom graafikut alates suvest - kus oleksid müünud? 4.okt? täna? augustis?.
  • Ah jah, meelest läks graafikut jälgides ju optsioonide ajaväärtus, eks;)
  • detsembri ostuoptsioonid???kes siis j6ulukuul vett tarbib?p6hir6hk ikka alkoholi sisaldusega jookidel.asjakohasem oleks vast sakut soetada:)
  • Kuna tegemist oli ausaltöeldes esimese optsioonide-turu "kompamisega", eks siis seetõttu sai ka viga sisse lastud - st soetatud veefirma detsembri ostuoptsioone :-( Aga mis teha - elu õpetab ja eks inimene õpib ikka vaid oma vigadest, räägitagu mis tahes :-) Eks siis tuleb see miinus (kui see peaks nii jääma) "alla neelata" - nimetame seda koolirahaks!

    Tänud kõigile, kes viitsisid reageerida!
  • õlus pidi ka ligi 90% vett olema :)
  • Igatahes minu dets optsioon on 60% miinuses, õnneks ainult 1 leping sai prooviks võetud. Eks see Tallinna vesi on masenduses sellest, et Keskerakond võimule sai, see võtab oma jao aega, et sellest toibuda. Muud põhjust ma ei näe...
  • Lenz kle vaata seda vett natuke fun pilguga ka siis saad aru
  • Eesti ettevõtete dividendi poliitika ei näe ette väga suuri dividende.Enam jaolt mahuvad need 4-8eeki aktsia eest piiridesse.Aga selge on see,et Tallinna Vesi on monopoolne ettevõte ja see ei kao kuhugile vaid võib ainult kasvada seoses Tallinnasse pidevalt juurde ehitatavate uute korterelamute toel.Näiteks see aasta ehitati Tallinnas jurde umbes 3000 uut korterit ja kõik nad tahavad vett saada.Kortereid ehitatakse iga aasta tuhandete kaupa asemele, et täita vene aja lõpus ja ka Eesti Vabariigi ajal tekkinud 10 aastast tühimikkus kus praktiliselt midagi ei ehitatud.Ja arvestage, et Tallinn on linn,mis ei saa iial valmis :-).Järelikult hakkab ka Tallinna Vesi aktsia iga aasta sutsu kerkima.
  • Ja United Utilities kes IPO käigu osa oma aktsiatest tunduvalt alla praeguse hinna müüs ei tea seda samas kui väikeinvestorid teavad?
  • To Lenz ise
    oled siis õnneseen :-) minu oma on 70% miinuses!!!!! Ja ma parem ei ütle, mitu lepingut :-))
  • Aga alguses oli plussis, mis strike sul on?, mul 215 ja ostsin mingi 12 ga.
  • To Lenz ise
    Strike 220, preemia 10,75 :-) Tundus olevat hea asi, aga välja kukkus nagu alati :-))
  • to lenz - vaata palju ta kasumit näiteks teenib ja kui suur on selle ettevõtte potensiaal. Monopol monopoliks.
  • to:globalnet - ega korterid vett ei tarbi, ikka inimesed. Ja ehitatakse just palju Tallinna lähiümbruses ja seal TV-d pole.
  • Tallinna Vesi on imelik ettevõte tundub et neil on raha nagu muda sest juurede nad seda saada ei soovi. Juba kaks kuud olen neil arvet nurunud aga siiani keelduvad saatmast küll on vabanduseks uus klienditeenindus programm küll see et pole näitusid kätte saanud.
  • To: tech

    Minu teada: 1. TV Harku vallas operaator. Nii, et hind sama mis Tallinnas.
    2. Rae vallas puhta vee kriis, tänu Kalevi vee tarbimisele, mille Rae vald maha magas.
    3. Prygimäe ( jõelähtme ) reovesi voolab Tallinna ja kyll see Kiili vald ka Tallinna voolama hakkab.
    4. Viimisi valla solk voolab Tallinna.

    PS. Kui keegi mööda Tartu maanteed välja on sõitnud, siis peaks olema näinud mis toimub. ( Torutike ehitus ).
  • 13:22:04 TVEAT EUR 13.85 150000 CTNO

    päris suur pakk vahetas täna omanikku
  • julgete pakkuda, kus põhi vastu tuleb? 13,00? Või kukub isegi läbi suprema hinnasihist?
  • Bloombergi andmeil andis esmaspäeval Suprema aktsiale 12–18 kuu lõikes hinnasihi 13 eurot (203,41 krooni). http://www.aripaev.ee/3062/rt_komm_306202.html?&leht_id=3062.

    Aga nagu teada on suprema suht konservatiivne sihi andja. See peaks tähendama, et tegelikkuses peaks ostukoht tekkima juba ülevalpool pakutud sihti...
  • Meenutuseks, Suprema pani 22. sept. Baltikale aasta lõpu hinnasihiks 9.6 EUR.
  • meenutuseks, Suprema oli üsna tige, et nad Tallinna Vee IPO korraldamist endale ei saanud.
  • tuleb hakata kõvasti baltikat müüma, et selle sihini tagasi jõuda:)
  • Tea kas Tallinna Vesi pöördub ka väikesele tõusule, aasta viimasel päeval murti ülemisest
    servast (13,46) läbi. Vee-ja kanal. hinnad ju ka Tallinnas tõusid. Kas keegi julgeb prognoosida milliseks kujuneb Tall. Vee dividendimäär ?
  • Kuna dividendid välja makstakse ja kuidas see võib mõjutada optsiooni hindu?
    Idee on võtta mõned callid pikemas perspektiivis, kuid kui dividendid selle ära söövad siis ei ole mõtet.
    Äkki keegi kommenteerib?
  • Tõenäoliselt kipub asi nii olema,et peale dividendide maksmist laseb aktsia ka veitsa auru välja ning seetõttu call´e üle dividendide hoida ei ole mõtekas.Samas putid on jällegi mõnevõrra kallimad sellel perioodil.Dividende makstakse vast mais!Pikemaajaliselt osta ikka aktsiaid(saad ka dividende) ja optsioone lühemaajalise perspektiivi kohta.
  • täna on tormiline tõus, peale pikka ühtlast langust.
    uudise vist taga ei ole. aga millsest selline ralli, kas tõuseb veel või jääb nüüd jälle sellele tasemele pidama.
  • 1. jaanuaril tõusid ju tariifid. niivõrd 'ootamatu' uudise peale aga reageeris meie börs talle omase kiirusega.
  • tvesi ju hea aktsia, hinnatõus erastamisega määratud, minule see tõus arusaamatu, aga see sellepärast, et alates 2001 aastast tallinna börsi ei jälgi!
  • Nii üles kui alla liikuvad IPOd läbivad korrektsiooni. TVesi tõusis, langes ja nüüd kui lubab dividendi, peaks hakkama taas kosuma. Ehk. Oletatavasti ka Tallinkist, Baltikast jne ülejääv raha otsib siiski rakendust.
  • Kas on ka kuulda mis suurus järgus dividendi oodata on
  • hmm, kas nüüd heade dividentide ootuses läheb hind üles,
    mingit muud põhjust nagu ei saa eriti olla, see et vee hind üles läks selle nö tõus oli juba ära?
    kuna umbes dividendide suurused teatavaks tehakse? kui keegi teab.

    Teine küsimus LHV-le, et kui alusvara hind muutub, siis kui kiiresti muutuvad optsiooni hinnad.
    kas seal on mingi viiteaeg sees või kuidas.
    Vahest hind tõuseb kuid optsiooni hind jääb tükiks ajaks kohale seisma?
    Kas siinkohal mängib rolli omakorda kaubeldab volatiilsus?
  • Enamus hindavad TV kõrget dividenditootlust. Kuid vaadates numbreid, on minu arvates tegemist pigem madala dividenditootlusega. Viimati maksis TV 5,6 krooni dividende, see teeb praeguse turuhinna juures tootluseks ligi 2,5%. Ilmselt dividende tõstetakse, aga isegi 3,5 protsendi suurune dividenditootlus on nigel. Kas sellise tulukuse juures on ikka mõtet võtta aktsiariski? Äkki tasuks vaada USA pikaajalisi valitsuse võlakirju, isegi USD deposiit annab parema tulemuse.
  • USA võlakirju ostes tuleb siiski arvestada ka dollaririskiga ning kui USA lõpetad intressimäärade tõstmise, siis võib eeldada, et ka dollari vahepeal katkenud langus jätkub.
    Seega soovitaks ette võtta Euroopa intressimäära. Praegu on Euroopa Keskpanga intressimäär 2.25%, sellisel juhul võiks Tallinna Vesi maksta ka 248 krooni (5,6/0,0225). Siin on jällegi kaks aga. Oletame, et intressimäär tõuseb 0,25% võrra, siis Tallinna Vesi selliselt nõutavalt tootlustasemelt maksaks 224 krooni (5,6/0.025). 0,5% intressimäära tõstmine Euroopa Keskpanga poolt tähendaks Tallinna Vee hinnaks 203 krooni (5,6/0.0275). Teine aga oleks siis riskipreemia, mida hetkel üldse ei arvestanud. Midagi positiivset ka- antud juhul ei ole arvestatud võimsat kasumi ja dividendide kasvu, mille tagab ettevõtte monopoolne staatus.
  • Eelmine arvutus sai liiga lihtsustatud ning võtaks seekord aluseks Gordoni kasvumudeli valemi.
    Kui dividendimakse on 5,6 krooni ja aktsia praegune hind 227 krooni ning dividendide kasvumäär 10% siis investori nõutavaks tulumääraks peaks tulema 12,4%. Pole just väga paha.
  • Vaatasin huvi pärast, et Eesti juhtivad kommertspangad pakuvad 3-aastase dollarideposiidi eest 4,45-4,65%. Hoius on praktiliselt riskivaba, aga valuutarisk jääb üles. Samas võimalused dollari tõusuks/languseks on 50/50, ehk tootlus võib siis valuutakursi tõttu nii suureneda kui ka väheneda. Aga mind huvitaks hedgemine forwardiga. Kas keegi oskab öelda, millise kursiga õnnestuks praegu kokkuleppides müüa dollareid 3-aasta pärast?
  • Forwardi hind kujuneb intressimäärade (EEK/USD) vahest, seega võid samahästi EEKi deponeeria.
  • Küsimus LHV-le, Kui portfellis näitab optsiooni turuhinda 16,26 ja siis kui müüma hakkan siis hoopis 15,75.
    Millest selline erinevus? Kui lepingute arv on 5 siis müüngi ju turuhinnaga? siin on siis pandud vasaku ääre hinnaga?
  • Teine küsimus tekkis veel, et kui vaatata kuidas optsiooni hind muutub vastavalt alusvarale, siis tundub mulle, et see ei ole mitte viimane tehingu hind vaid parim ostu hind millest see sõltub? Hetkel Mazeikiu hind paigal kuid calli hind tõuseb, kuna ostu hind on kõrgem kui viimane hind?
    Kas olen õigesti aru saanud
  • võib olla eksin, aga turuhind portfellis on keskmine bid ja ask vahel, näiteks:

    20-Jan-06 275 (17.58) MKO1C275 11.31 12.99 20|20

    (11.31 + 12.99) / 2 = 12.15
    sama näidetakse number mul portfelis

  • Jah, aga miks see nii on.
    See ei näita sellisel juhul ju seisu õigesti!
    Hakkad müüma ja siis hind hoopis teine. Võik siis olla portfellis see hind millega reaalselt müüa saad. Muidud ei ole võimalik objektiivselt seisu järgi otsuseid teha, või siis pead pidevalt sahmima erinevate lehekülgede vahel!
    Kas saaks ka mingisuguse LHV kommentaari sellele
  • LHV kasutab portfellis hindade ja turuväärtuste näitamisel viimase tehingu hinda mitte bid-i ehk müügihinda, kuna teatud ajahetkedel on bid 0 ning sellistel juhtudel peaks reaalsuse huvides ikkagi viimase tehingu hinda kasutama ehk asi oleks tunduvalt segasem kui ta praegu on.

    Eesti optsioonid on siin muidugi natuke erinev teema, kuna nende puhul puudub viimase tehingu hind ning seetõttu kasutatakse bid-ask keskmist. Peame siin veidi asja arutama - ehk oleks tõesti mõistlik Eesti optsioonide puhul "viimase tehingu hinnaks" bid võtta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon