odavaim riik kus elada?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
eeldan inglisekeelset ja elementaarse tsivilisatsiooniga kohta(internet, transport,)
aitab tootamisest.tegeleks ainult investeerimisega. on kellelgi ideid? -
India.
-
Eesti
-
Elbonia.
-
Kui sa investeerimist töötegemiseks ei pea siis ma arvan, et sellist riiki pole kus mitte midagi tehes päris edukalt läbi saaks.
-
Mõni Eesti väikelinn peaks ju päris odav olema? Internet siin üks maailma odavamaid, talveperioodil kliima natukene sakib, aga hetkel tundub Eesti üks parimaid variante olema nö. tagasitõmbumiseks.
-
Nuputa, palju tahad, jõuad ikka Hispaaniasse välja.
Lõunaosa - LaLinea, kliima on viimase peal, asustatud paik ja tsivilisatsioon ka teiselpool lennuvälja - Gibraltar.
Korteri või maja üürimine on küll pisut kallim, kui Eestis, aga elamine on ikkagi kõvasti odavam.
Lisaks, boonusena on igasuguseid muresid ka vähem - küte talveriided jne. -
Hea idee.Vahepeal oli idee minne ülemaailma reisile .Igas riigis elan ca paar kuud.Tingimuseks internetiühendus ja odavad elamistingimused.Võimalikud maad Ukraina,Tai,Hiina,India.5k-ga kuus peaks sa elama nagu kuninga kass.Sest mis seal salata ,ega Traderid ei pea ju Eestis elama vaid võivad olla pidevas liikumises.
-
Eks see kipub selline 'igal pool on parem, kui kusagil mujal' mõtteviis ja probleemide eest jooksmine olema. Luuserid ei pääse jamadest nii ehk naa.
-
Soovitan arvestada ka muid faktoreid, nagu näiteks toit ja kultuuribarjääri kõrgus. Eestis olles nende peale eriti ei mõtle, aga välismaal olles võivad need pika peale väga häirima hakata. Hispaania tundub hea variant, aga soovitav oleks enne hispaania keelt veidi õppida.
-
muidugi Hispaania
-
Läti
Praktiliselt maksud investeerimiselt saadud tulul puuduvad.
Sellest eriti ei räägita aga Läti on tõeline maksuparadiis. -
Kauple, kus tahad, Eesti resident oled ju ikkagi.
Maksudele see ei tohiks lugeda, maksad ikka Eesti seaduste järgi -
180 päeva
-
Eesti ka ju hea koht elamiseks :) ostad endale kuhugi lõunaeestisse talu sebid neti ühenduse etc... kevadel mingi pühade aeg kui börs kinni, paned kartuli, sibulad, porgandid ja kaalikad mulda:) sügisel mõne püha ajal võtad üles ... või lükkad töö nädalavahetuse peale siis saadki rahulikult treidida :)
-
Ärge segage kodakondust ja reidentsust.
Eesti resident oled, siis kui Eestis elad.
Kui Eestis ei ela, pole ka Eesti resident. -
läti (riiaga ehk kahtlane) ja leedu kindlasti elamiseks odavamad kui Eesti ning neid kohti ilmselt tekib pidevalt juurde.
päris palju juba kuulda härrastest, kes 180 päeva lätis üritavad täis saada (tnt jutt). -
Õigus, Luuser. Aga mõte jääb samaks, maksad juikka Eesti makse.
-
Arvan, et kui tegeled suurte summadega siis parim koht Monaco (maksumaksmise kohapealt ja seal on ilus ja soe kuigi elamine kallis).
Aga muidu on vaieldamatult odavam Hispaania. Seal tarbe-toidukaubad odavamad, hea soe kliima, samuti elamispind odav. -
millised on Hispaania maksud?
-
Miks pole Läti pangad rootslaste käes? ... vastus on tegelikult väga lihtne... kellelgi läheb neid panku rohkem tarvis.
-
§6. Resident
(1) Füüsiline isik on resident, kui tema elukoht on Eestis või kui ta viibib Eestis 12 järjestikuse kalendrikuu jooksul vähemalt 183 päeval. Isik loetakse residendiks alates tema Eestisse saabumise päevast. Samuti on resident välisteenistuses viibiv Eesti riigiteenistuja. Residendist füüsiline isik maksab tulumaksu kõikidelt nii Eestis kui väljaspool Eestit saadud, nii §-des 13–22 loetletud kui ka loetlemata tuludelt.
-
Vot nii.
Henno, miks sa ei puhka pühapäeval ! -
Mis maa seaduste järgi makse maksta kui pidevas liikumises oled, näiteks iga kuu vahetad riiki?
-
ipsum
spanish taxes http://www.spainaccountants.com/tax.html -
aga lõunapoolsed CEE maad, kus rohkem päikest? slovakkia ja sloveenia?
-
kõige odavamaid riike otsi Vaikse ookeani saartelt.
-
kindlalt Horvaatia.
-
minu 1st choice oleks ilmselt bulgaaria või rumeenia...
-
seal vist lööb slaavi kultuur läbi, mis mõnele ei pruugi eriti peale minna. Vist Hispaania poole võiks ikka vaadata, kuid kuhugi mitte turistidest küllastunud piirkonda, see tingib ka madalama hinnataseme.
-
Horvaatias saab üsna odavalt hakkama jah.
Romario viitsid täpsusta. Tänud. -
Rumeenia peaks vähem slaavi kultuur olema, niiet kellele see oluline, siis Hispaania keelt osates saab Rumeenias paremini hakkama kui Bulgaarias. Rumeenia aga suurem ja seetõttu "vähemarenenum" kui Bulgaaria, niiet elu peaks parem olema Bulgaarias ja odavam Rumeenias. Ega ma hetkel oskagi rohkem väga täpsustada, lähen alles kevadel Bulgaariasse :)
-
Rumeenias elab ikka romaani rahvas, mitte slaavi. Keel on suht lähedane itaalia keelega, umbes nagu eesti ja soome, itaalia keele oskusega saab aru küll. Hispaania keel on natuke kaugem sugulane.
-
rumeenias on ainult vist suvel soe. talvel on seal kuratlikult külm. sama ka ukrainaga, bulgaaria, mis asub samuti rumeenia kõrval on vist pisut soojema kliimaga?
-
no üks teema jääb mul ikka üsna arusaamatuks. Mõelda ju võib küll, et kui odav seal Bulgaarias, Rumeenias, Horvaatias või kurat teab kus on, aga mis edasi? Üksi lähete sinna või? Või veenate kogu oma kommuuni ja sõpruskonda Bukaresti või Sofiasse kolima? Ennustan teile suhtelist ebaedu selles osas, ükskõik kui kõva treider keegi on :P
Kui eestlasi võib veel mõnes paigus Hispaaniast leida ning kõvemad poisid saavad võib olla kasvõi Aaduga mööda Vahemerd seilata või Marbella poistega ööklubides jämmida, siis varem või hiljem tuleb koduigatsus peale ning igasugustest emmessennidest ja skaipidest saab villand.
Samas oma neli asja võtta ja kuuks-mõneks näiteks Hispaaniasse "tööle" sõita on igati mõistlik. Sellise püsiva veidi pikema külastuse korral ei ole vist hotellis peatumine kõige mõttekam. Küll on aga meie koduse Eesti kinnisvarahaid juba sealsetele lossidele (või tagasihoidlikumatele lossidele) pilku heitmas ning võib olla saab ka mõne soodsama üürika selleks ajaks. Uus Maa näiteks peaks ka selle kandiga tegelema. -
ise läheks sellisel juhul raudselt Taisse (vähemalt novembrist aprillini)
-
laksin 1999 usa-sse . ei ole veel koduigatsus peale tulnud. motlen paris tosiselt hispaania peale.
tanud koidile igatahes. -
tanud koigile .
-
Eelnevalt tõstatatud küsimus - kus oled resident, kui Eestist oled enam kui 180 päeva ära, aga samas üheski teises riigis ka püsivalt ei ela? Mille järgi siis seda residentsust (ja eelkõige makse) määrata? On kellelgi kogemust?
-
Põhimõtteliselt võib maksumaksja iga kord ise määrata aga aasta keskel muuta ei saa ning valida on ikkagi vaid riikide vahel, kus on varad... neid võib ka mitu olla.
-
Väga palju sõltub ka konkreetse riigi seadustest.
PS. On ka selline variant, et kui iga päev edasi-tagasi riigipiire yletad, siis võib juhtuda, et oled mitmes riigis korraga resident maksuseaduse mõistes (ja pead mõlema osapoole maksuametiga suhtlema). -
Minu arvutuste kohaselt see Hispaania nii odav polegi. Mina koliks elama hoopis Saksamaale, Berliin on odav, kuigi lõuna (Baier) oleks vist parem, loe mõnusam. Kui veel odavalt tahaks, siis mingi Ida lõunapoolsem linn, miks mitte Dresden (pole küll uurinud)? Aga talvituks ma 5 kuud off-season kas Türgis või Kreekas.
-
Ega keegi siit juhuslikult NYC-s või Miamis ela/ole, võtaks mõne õlle ja arutaks teemat edasi? ;) ae.us ät pobox.com oleks kontakt.
-
Ma soovitaksin Albaaniat
-
tegelikult ega horvaatia tõesti halb valik ei ole. Bulgaaria-Rumeenia suurema potentsiaaliga kui endal seal äri vaja ajada.
-
Miks keegi itaaliat ei paku? Ma paraku selles samas jamas ja ausalt òeldes on Eesti ikka parim koht, kuigi ilm vòib mòningaid vaateid pahupidi pòòrata.
-
Venemaa ja Ukraina näiteks. Pakuvad mõlemad meile juba tuntud ja peaaegu läbitud varakapitalistlikku põnevust :) Inglise keelega on ka täiesti võimalik hakkama saada - noored on väga Euroopameelsed ja tegusad.
-
Itaaliat ei pakuta sellepärast, et teemaks on odavaim, mitte kalleim riik :-). Mina ei pea Soomet just odavaks maaks ja Itaalia on täpselt samas hinnas, kui mitte kallimgi.
-
kui sooja tahate, siis ikka pigem Portugal kui Hispaania
-
rahamasin
ma plen nyc-s