Tootlus aastal 2005
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kuidas aasta 2005 siis läinud on?
-
Ja ma mõtlen ikka EUR/EEK baasil ja enne makse. On lihtsam aru saada ja ühtlasem.
-
2005 aastast on meelde jäänud hansa optsioonid mis tegid mul 100%.Lepikule antud portfell mis kaotas 9% kolme kuuga ja mille kiiresti tagasi võtsin.Katsetasin Traderis tehinguid teha ja kaotasin $35-$50k.
Arvutusi pole teinud kuid kokku umbes 35-45% kasumit. -
mis mulle meelde jäänud, MNF1L seoses politilne risk (11.90st 9.50ni langus)
kaotasin nii aktsia kui optsiooni naol, teenisin natuke tagasi putidega
samas, esimesed reaalse rahaga tehtud tehingud (ing väikeste summadega),
virtuaalis (optionsexpress.com) kõik sügavalt roheline
mis veel meelde jäänud on teostamata reaalis GOOG 390 jan 2006 calli ostmine augustis
edu uuel investeerimise aastal :) -
Alustasin 2005 pärisrahaga investeerimist. Enne seda ja jätkuvalt ka praegu virtuaalis. tootlus kokku umbkaudu 20%, täpselt ei viitsi välja arvutada. Eredamad hetked- KLV ja BLT tõusud aasta lõpupoolel, positsioonid said suures osas (3/4) realiseeritud. Mõned positsioonid istuvad ka miinuses praegu, kuid tõusupotensiaali tõttu olen neid odavamatelt tasemetel täiendanud. Pilk 2006 aastasse on lootusrikas- kavatsen portfelli mahtu kahekordistada eeloleval aastal.
Edu kõigile tegijatele ja algajatele uuel investeerimisaastal! -
2005 a. tootlus ca 24%. Paraku on asi nii, et tingituna väikesest port. mahust läks kogu kasum tehingu- ja püsitasudeks, endale jäi kauplemisrõõm. Järeldus? Kahekordistades portfelli mahtu saaksin 12% endale ja 12% jääks austatud LHV-le, neljakordistades oleks mulle jääv kasum juba 18%. Nii et igati kordaläinud aasta.
-
Potfell 1 (Eesti, Leedu, Soome aktsiad, Ida-euroopa fondid):
2005: +67%
Portfell 2 (Usa aktsiad ja optsioonid):
2005: +42%
Potfell 3 (Balti aktsiad, Balti ja Usa optsioonid):
2005: +23%
Maksudeeelne tootlus. Sisaldab nii realiseeritud kui realiseerimata tulu. EEKi baasil.
9 aasta kokkuvõtteks: igast sissepandud kroonist on saanud 8,3 krooni (see näitaja ei näita enam suurt midagi, sest lähiajal muutub sissepandud rahasumma juba negatiivseks).
Parim investeering 2005: Mazeikiai Naftatehas (sel aastal veel +119% lisaks; oli algselt mõeldud spekulatiivseks investeeringuks, aga ma ei saa vist seda enam mitte kunagi maha myya).
Halvim investeering 2005: Lifosa (-31%). -
Väga täpselt ei kalkuleeri, kuid ca +45%. Kaks suurt õnnestumist (Merko aasta algul ja Baltika aasta lõpus) kust tuli üle 60% koguvõidust + väiksemad asjad. Sealhulgas esmakordselt sisenesin (ja seni edukalt) Venemaa ja Jaapani turule aasta lõpuosas (Jaapanisse läbi EWJ). Suurim ebaõnnestumine - Tallink - otseselt -5%, kuid rohkem pigem seetõttu, et Tallinki märkimiseks müüsin paar aktsiat, mis oleks järgnenud perioodil hästi käitunud.
-
Panen ka oma tootlused siis.
Alustasn üldse investeerimise kui sellisega 2004 aasta alguses fondidega, eelmise aasta keskelt ka aktsiad ning detsembrist optsioonid.
Summad on vägagi väikesed ning peamine point on hetkel õppimine. Suurem osa nn kasumist on läinud tehingutasudeks, kuna summad enamuse jaoks siin mikroskoopilised.
1. Fondid
+ 47 %
2. Balti aktsiad:
- 5 %
3. Balti optsioonid
+ 28 %
Summa on võetud üldsumma kasvult ning ei ole viidud aasta baasile. Kõik kulud teenustasudele on juba mahaarvutatud. -
Miks ``Tootlus aastal 2004`` , lõppev oli ju 2005, mis nii vana asja ikka meelde tuletada :)
-
unustasin mainida et alustasin LHV inv konto novembris, sel päeval millal SEC asi hakkas
sain raha ülekanne teostatud ning tuli uudis. -
Siis võiks paluda uue teema algatamist ja 2005 puudutavate kommentaaride ümbertõstmist sinna kui võimalik!
-
Lähiturgudel oli eelmine aasta peaaegu võimatu kahjumisse jääda - oli hea aasta.
Mis valemiga arvutada keskmist aastatootlust, kui näiteks 10 aastaga on saanud 200 000 kroonist 1M? Peaks olema põhikooli matemaatika, aga näed, ei mäleta. -
Sorry, mälu! :-(
Kuskil juba küsisin ja sain ka vastuse. -
MSM
200 000 * X^10 = 1 000 000 |:200 000
X^10 = 5
x = 5^0,1 -- >> X = 1,174 ehk siis aasta tootlus keskmiselt 17,4% -
Vosko, ole nüüd täitsa ja ütle kuidas saab laua- või arvuti selle Accessis oleva kalkulaatoriga 5^0,1 = 1,174 Kas läheb logaritmi vaja?
-
Nojah, ise kasutasin XP puhul kaasas olevat Calculator'it - sel võimalus valida Scientific versioon, kus ka funktsioon X^Y.
-
Excelis funktsioon nimega POWER, ehk siis valemiks =POWER(5;0,1)
-
MSM
kas see 1M on peale makse või sa pole tehinguid teinud 10 a jooksul?
makstud tulumaks läheb ka ju tootlusse
;) -
enda käekäigust ka
Balti aktsiad
ca 40% plussis (enne makse) -
Nagu näha on tootlused ikka õige madalad.Eks vist 2 Lhv noormeest sai ka aru,et pole mõtet jamaga jännata ja tuleks teha ka tasuvaid nii +300% tootlusi...
-
esimene aasta börsil
eesmärk polnud maksimaalne tootlus
ise olen rahul
see on peamine
:) -
kriipc, keegi pole tulumaksu minu käest küsinud.
Praegu ongi hea kõrgete tootlustega hiilata, aga nagu sa mäletad on börsid ka raskemaid aegu üle elanud.
Ja veel - dividendid, mis on maksuvabalt ja portus nii ei kajastu. -
Või siis kasutage arvutamiseks googlet:
http://www.google.com/search?q=5%5E0.1 -
Täitsa lõpp, ka niisuguseid asju saab sealt! :-O
-
Asi võõras. Mida googlis arvutati?
-
2005 aasta tootlus peaaegu täpselt 10%. Seega jääb ligi 2% alla LHV oodatavale tootlusele ja oluliselt alla turu keskmisele. Ka nii on võimalik :)
Samas - shortimist ja finantsvõimendust ei kasutanud.
Portust umbes 50% Eestis, 15% Soomes, 15% Hiinas, 10% mujal Ida-Euroopas.
Parim tehing - Viisnurga aktsiate õigeaegne ost, halvim osalemine Tallinki IPO-l (ainus mullu kahjumiga lõppenud investeering)
Järgmise aasta eesmärk - suurendada tootlust 2x vs 2005 -
toolust ei rohkem ega vähem kui 25%